کتاب دام خشم لس کارتر + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب دام خشم

کتاب دام خشم

معرفی کتاب دام خشم

کتاب دام خشم (همراه با کتاب تمرین) با عنوان انگلیسی The anger workbook نوشته لس کارتر و فرانک مینرث با ترجمه فاطمه رحیمی اثری در حوزهٔ روان‌شناسی است که انتشارات نسل نواندیش در سال ۱۴۰۳ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی ریشه‌ها، نمودها و راه‌های مدیریت خشم در زندگی روزمره می‌پردازد و با مثال‌های واقعی و تحلیل‌های روان‌شناختی، به مخاطب کمک می‌کند تا الگوهای رفتاری خود را بهتر بشناسد و تغییر دهد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دام خشم اثر لس کارتر و فرانک مینرث

کتاب دام خشم به قلم لس کارتر و فرانک مینرث اثری روان‌شناختی است که با رویکردی تحلیلی و کاربردی به موضوع خشم و مدیریت آن می‌پردازد. نویسندگان باتکیه‌بر تجربیات بالینی و مثال‌های ملموس از مراجعان، تلاش کرده‌اند تا ابعاد مختلف خشم را از منظر فردی و خانوادگی بررسی کنند. ساختار کتاب بر پایهٔ روایت‌های واقعی، تحلیل رفتارها و ارائهٔ راهکارهای عملی برای مواجهه با خشم بنا شده است. این اثر نه‌تنها به خشم‌های آشکار و پرخاشگرانه، بلکه به اشکال پنهان‌تر و منفعلانهٔ خشم نیز توجه دارد و نشان می‌دهد که چگونه این احساس می‌تواند در روابط خانوادگی، شغلی و اجتماعی تأثیرگذار باشد.

کتاب دام خشم با زبانی روشن و بی‌پرده، خواننده را به تأمل دربارهٔ ریشه‌های عمیق‌تر خشم و نقش تجربه‌های کودکی و روابط اولیه در شکل‌گیری این احساس دعوت می‌کند. کتاب در قالب فصل‌های موضوعی، به بررسی الگوهای رفتاری، باورهای نادرست دربارهٔ خشم و راه‌های جایگزین برای مدیریت سالم آن می‌پردازد و لس کارتر و فرانک مینرث در کنار متن اصلی، تمرین‌هایی برای خودشناسی و تغییر رفتار نیز ارائه داده‌اند.

خلاصه کتاب دام خشم

کتاب دام خشم با واکاوی تجربه‌های واقعی افراد، به بررسی ریشه‌ها و نمودهای مختلف خشم می‌پردازد. نویسندگان ابتدا نشان می‌دهند که خشم صرفاً یک واکنش لحظه‌ای یا رفتاری پرخاشگرانه نیست، بلکه اغلب ریشه در احساسات عمیق‌تری مانند ترس، ناامنی، طردشدگی یا تجربه‌های حل‌نشدهٔ گذشته دارد. در این کتاب، سه الگوی اصلی مدیریت ناسالم خشم معرفی شده است: سرکوب خشم، خشم تهاجمی آشکار و خشم منفعل‌ـ‌تهاجمی. هریک از این الگوها با مثال‌هایی از زندگی واقعی افراد توضیح داده می‌شود و پیامدهای منفی آن‌ها بر روابط و سلامت روانی بررسی می‌شود. نویسندگان تأکید کرده‌اند که اگرچه خشم می‌تواند پیام معقولی در خود داشته باشد، نحوهٔ ابراز آن تعیین‌کنندهٔ تأثیرش بر زندگی فرد و اطرافیان است.

در ادامه، کتاب به اهمیت مسئولیت‌پذیری فردی در مدیریت خشم می‌پردازد و نشان می‌دهد که تغییر الگوهای رفتاری نیازمند خودآگاهی، تمرین و پذیرش مسئولیت احساسات است. کتاب دام خشم راهکارهایی برای تبدیل خشم به ابزاری سازنده ارائه می‌دهد؛ از جمله قاطعیت محترمانه، بیان شفاف نیازها و مرزبندی سالم در روابط. در نهایت، کتاب بر این نکته تأکید دارد که رهایی از دام خشم فرایندی تدریجی است که با شناخت ریشه‌های عاطفی، اصلاح باورهای نادرست و تمرین رفتارهای جدید امکان‌پذیر می‌شود.

چرا باید کتاب دام خشم را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی عمیق و واقع‌گرایانه به موضوع خشم، به مخاطب کمک می‌کند تا الگوهای پنهان و آشکار خشم را در خود و دیگران شناسایی کند. کتاب دام خشم نه‌تنها به بررسی علل و پیامدهای خشم می‌پردازد، بلکه راهکارهایی برای مدیریت سالم آن ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه می‌توان خشم را به ابزاری برای رشد فردی و بهبود روابط تبدیل کرد. مطالعهٔ این اثر فرصتی برای خودشناسی، افزایش مهارت‌های ارتباطی و ارتقای سلامت روانی فراهم می‌کند.

این کتاب برای افرادی مناسب است که با احساس خشم، پرخاشگری یا سرکوب عواطف دست‌وپنجه نرم می‌کنند یا در روابط خانوادگی و شغلی خود با تعارضات عاطفی مواجه‌اند. همچنین مشاوران، روان‌شناسان و کسانی که به‌دنبال درک عمیق‌تر رفتارهای هیجانی و راه‌های مدیریت آن هستند، می‌توانند از محتوای این اثر بهره‌مند شوند.

درباره لس کارتر

لس کارتر فرزند یک کشیش ارتش است. او از دوران کودکی از نزدیک شاهد برنامه‌ها و فعالیت‌هایی بود که به افراد نیازمندِ کمک‌های روان‌شناختی اختصاص داشت. به همین دلیل، زمانی که نوبت به انتخاب شغل رسید، ورودش به عرصهٔ روان‌درمانی تصمیمی طبیعی و آسان بود. او برادری دوقلو به نام لی دارد که روان‌شناس جنایی در شهر ویکوی تگزاس است. این دو برادر ساعت‌های طولانی را صرف گفت‌وگو دربارهٔ تجربیات حرفه‌ای و تبادل نظر علمی کرده‌اند.

لس کارتر در سال ۱۹۷۶ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ روان‌شناسی از دانشگاه بایلر در شهر ویکوی تگزاس دریافت کرد. سپس در دانشگاه شمال تگزاس (University of North Texas) تحصیل خود را ادامه داد و پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد، دکترای خود را در رشتهٔ مشاورهٔ بالینی از همان دانشگاه دریافت کرد.

پس از اتمام دورهٔ دکتری، به «کلینیک مینرت‌ـ‌مایر» در حومهٔ دالاس، تگزاس پیوست و به مدت ۲۵ سال در آنجا فعالیت کرد. در این مرکز، تخصص او مدیریت خشم بود و بیشتر با نوجوانان بزرگ‌تر و بزرگسالان کار می‌کرد. در طول این سال‌ها کارگاه‌های متعددی در زمینهٔ کنترل خشم برگزار کرد و دربارهٔ خشم و سایر اختلال‌های خلقی کتاب‌هایی نوشت. کتاب The Anger Workbook او بیش از ۵۰۰ هزار نسخه فروش داشت. در مجموع، او نویسنده یا نویسندهٔ همکار بیش از بیست کتاب است که فروش کلی آن‌ها به میلیون‌ها نسخه رسیده و برخی از آن‌ها به ده زبان زندهٔ دنیا ترجمه شده‌اند. او به همراه تیم مینرت‌ـ‌مایر، در حدود سه‌ هزار برنامهٔ رادیویی مشارکت داشت که بیشتر آن‌ها گفت‌وگومحور بودند.

در سال ۲۰۰۵، کارتر مرکز روان‌پزشکی و مشاورهٔ ساوت‌لیک را در شهر ساوت‌لیک تگزاس بنیان گذاشت. او در این مرکز نیز به فعالیت مشاوره‌ای خود ادامه داد و در طول دوران حرفه‌ای‌اش بیش از ۶۵ هزار جلسهٔ مشاوره برگزار کرد. خودش دربارهٔ شیوهٔ کارش گفته است: «می‌دانم ممکن است عجیب به نظر برسد، اما من ترجیح می‌دهم در پرونده‌های دشوار کار کنم، چون دقیقاً همان‌جاست که بیشترین ظرفیت رشد درمانی وجود دارد.» همکاران و مراجعانش او را مشاوری دلسوز، قاطع و امیدبخش توصیف کرده‌اند.

در سال ۲۰۱۸، او پروژهٔ Surviving Narcissism را بنیان نهاد که شامل کانال یوتیوب Surviving Narcissism و همچنین کانال Dr. Les Carter است؛ این دو کانال تا کنون بیش از ۸۵ میلیون بازدید داشته‌اند. به گفتهٔ خود او: «در سال‌هایی که کارگاه‌های خشم را برگزار می‌کردم، به‌روشنی دریافتم که خودمحوری، میل به کنترل دیگران و کمبود همدلی ریشهٔ بیشتر مشکلات بین‌فردی هستند. به همین دلیل تمرکز درمانی من به‌سمت درک عمیق‌تر پدیدهٔ خودشیفتگی رفت تا بتوان راه‌حل‌هایی برای مشکلات خلقی و روابط انسانی یافت.»

کارتر علاوه‌بر وب‌سایت و کانال‌ یوتیوب خود، از طریق دوره‌ها، وبینارها، پادکست‌ها و منابع آموزشی مختلف، دیدگاه‌هایش را دربارهٔ خودشیفتگی و اثرات آن بر روابط انسانی ارائه می‌دهد. هدف او روشن است؛ توضیح ماهیت خودشیفتگی و تأثیر نیرومند آن بر روابط و در نهایت، ارائهٔ راهکارهایی برای دستیابی به زندگی سالم‌تر و متعادل‌تر.

درباره فرانک مینرث

فرانک مینرث متخصص رسمی هیئت آمریکایی روان‌پزشکی و عصب‌شناسی (American Board of Psychiatry and Neurology) و هیئت آمریکایی پزشکی قانونی (American Board of Forensic Medicine) است.

او دارای دو مدرک دکتری در رشته‌های پزشکی و الهیات است و ریاست کلینیک مینرث در شهر ریچاردسونِ تگزاس را بر عهده دارد. او همچنین مشاور گروه مسیحی مینرث در مرکز خدمات سلامت رفتاری گرین اوکس (Green Oaks Behavioral Healthcare Services) در دالاس، مرکز خدمات مسیحی مینرث در بیمارستان میل‌وود (Millwood Hospital) در آرلینگتونِ تگزاس و  مرکز بیگ کریک رنچ (Big Creek Ranch) در شهر هریتِ ایالت آرکانزاس است.

او هر هفته در منطقهٔ دالاس و همچنین در شبکه‌های رادیویی ملی به اجرای برنامه‌های روان‌شناسی و آموزشی می‌پردازد. مینرث تا کنون نویسنده یا نویسندهٔ همکار بیش از شصت کتاب بوده است که موضوعات آن‌ها شامل سلامت روان، رشد شخصی، ایمان و روان‌درمانی از دیدگاه مسیحی است.

بخشی از کتاب دام خشم

«در طول سال‌ها، در حین مشاوره با صدها نفر که سعی می‌کردند خشم خود را درک کنند، به نکته‌ای پی برده‌ام. همیشه چیزی افزون بر آنچه در ظاهر دیده می‌شود، خشم را تغذیه می‌کند. افراد خشمگین ممکن است مطمئن، بااراده یا قوی به نظر برسند، اما اطمینان داشته باشید که در زیر نقاب، ترس و تنهایی و ناامنی و به‌خصوص درد وجود دارد. افراد عصبانی چه اعتراف کنند چه نپذیرند، آسیب‌دیده هستند و به‌نوعی به این باور رسیده‌اند که می‌توانند درد خود را با تحمیل درد به دیگران برطرف کنند. استدلال آن‌ها معمولاً ناخودآگاه است. بااین‌حال، هر بار که خشم اشتباه به کار می‌رود، بازتاب زخم عمیقی است که می‌خواهد التیام یابد.

وقتی با افرادی که سعی می‌کنند بر اثرات مضر خشم غلبه کنند کار می‌کنم، می‌دانم اگر یاد نگیرند که برای کشف عوامل محرک خشمشان، عمیقاً درون خود را جست‌وجو کنند، در خشمشان گرفتار می‌مانند. آن‌ها باید تکنیک‌ها را بیاموزند و اگر مصمم باشند، این راه روشی بهبودیافته برای برطرف کردن رنج است و مطمئناً می‌توان انتظار داشت که تفاوت بین اشکال سالم و ناسالم خشم را بیاموزند. بااین‌حال، آن‌ها باید بدانند که تلاش کردن برای اصلاح نمود خشم بدون پرداختن به موضوعاتی که باعث ایجاد درد می‌شود، در بهترین حالت تغییراتی سطحی ایجاد می‌کند.»

۵۰%