معرفی و دانلود کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر

کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر

۱.۰ امتیاز(از ۱ رأی)

معرفی کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر

کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر (بررسی اسناد و روایت‌ها درباره رابطه انقلاب اسلامی ایران و دولت مصر) نوشته هادی خسروشاهی توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است. این اثر به بررسی ادعاها و روایت‌های مختلف درباره‌ی ارتباط میان رهبر انقلاب اسلامی ایران و جمال عبدالناصر، رئیس‌جمهور مصر، می‌پردازد و با استناد به اسناد و مدارک تاریخی، به نقد و تحلیل این موضوع می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر

کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر به بررسی یکی از موضوعات بحث‌برانگیز تاریخ معاصر ایران و جهان عرب می‌پردازد: آیا میان امام خمینی و جمال عبدالناصر ارتباطی وجود داشته و آیا دولت مصر نقشی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران ایفا کرده است؟ هادی خسروشاهی با تکیه بر اسناد منتشرشده از ساواک، روایت‌های شاهدان عینی و تحلیل کتاب‌هایی که در جهان عرب درباره‌ی این موضوع نوشته شده‌اند، تلاش می‌کند به این پرسش‌ها پاسخ دهد.

این کتاب در فضایی نوشته شده که موج بیداری اسلامی در منطقه و به‌ویژه مصر اهمیت یافته و روایت‌های متعددی درباره‌ی نقش دولت‌های منطقه در انقلاب ایران مطرح شده است. نویسنده با نقد کتاب‌هایی مانند عبدالناصر و ثورة ایران اثر فتحی‌الدیب و دیگر آثار مشابه، به بررسی صحت و سقم ادعاهای مطرح‌شده درباره‌ی حمایت مصر از انقلاب ایران می‌پردازد.

کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر در دوره‌ای منتشر شده که بازخوانی اسناد و روایت‌های تاریخی برای تحلیل روابط ایران و مصر و فهم بهتر تحولات انقلاب اسلامی اهمیت یافته است. اثر حاضر بخشی از پروژه‌ی طرح تدوین تاریخ انقلاب اسلامی در مرکز اسناد انقلاب اسلامی است و تلاش دارد با رویکردی مستند، زوایای پنهان و آشکار این موضوع را روشن کند.

خلاصه کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر

این کتاب با بررسی اسناد تاریخی، گزارش‌های امنیتی، نامه‌ها و خاطرات، این دیدگاه را مطرح می‌کند که ادعای وجود ارتباط سازمان‌یافته میان امام خمینی و دولت جمال عبدالناصر از پشتوانه تاریخی کافی برخوردار نیست. نویسنده استدلال می‌کند که بسیاری از این روایت‌ها ریشه در تبلیغات رژیم پهلوی و برخی منابع غیرمستند دارد.

کتاب با تفکیک جریان‌های مختلف مخالف حکومت پهلوی، نشان می‌دهد که ارتباط احتمالی برخی گروه‌ها با دولت مصر را نمی‌توان به نهضت امام خمینی تعمیم داد. در جمع‌بندی نیز بر استقلال انقلاب اسلامی و مردمی بودن آن تأکید شده و روایت‌های مربوط به حمایت مستقیم دولت مصر از این نهضت مورد نقد و بازنگری قرار می‌گیرد.

چرا باید کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر را بخوانیم؟

این کتاب برای کسانی که به دنبال فهم دقیق‌تر از تاریخ انقلاب اسلامی ایران و روایت‌های پیرامون آن هستند، فرصتی فراهم می‌کند تا با اسناد و تحلیل‌های مستند، از زوایای کمتر دیده‌شده‌ی روابط ایران و مصر آگاه شوند. اثر حاضر با نقد روایت‌های رایج و بررسی اسناد امنیتی و تاریخی، به مخاطب کمک می‌کند تا میان واقعیت و تبلیغات سیاسی تمایز قائل شود و تصویری روشن‌تر از نقش دولت‌های منطقه در تحولات ایران به دست آورد.

خواندن کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای پژوهشگران تاریخ معاصر ایران، علاقه‌مندان به روابط ایران و جهان عرب، دانشجویان رشته‌های تاریخ، علوم سیاسی و مطالعات خاورمیانه و کسانی که به دنبال تحلیل انتقادی روایت‌های رسمی و غیررسمی درباره‌ی انقلاب اسلامی هستند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغه‌ی شناخت تحریف‌های تاریخی و نقش تبلیغات سیاسی در شکل‌گیری افکار عمومی دارند، مفید خواهد بود.

بخشی از کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر

«امام خمینی - بنا به اظهار خود - با آنکه در آن ملاقات ظاهراً روی عقیده‌ی اسلامی و شیو‌ه‌ی آزادمنشانه‌ی خود پاسخ داد: «مبارزات ما مربوط به امور داخلی کشور ماست و در ادامه و انجام آن، ما را هیچ‌گونه نیازی به مساعدت، دخالت و یاری دیگران نیست. شما به ایشان از طرف من بگویید که اگر احساس وظیفه می‌کنید، ما را در مبارزه علیه اسرائیل در ایران، یاری دهید، خوب است که سخنان، اعلامیه‌ها و نظریات ما را از طریق دستگاه‌های تبلیغاتی که در اختیار دارید، منعکس کنید و به دنیا برسانید و ما جز این انتظاری از شما نداریم». (تقریباً به این مضمون). امام خمینی گویا بعدها - در دورانی که در زندان و تحت نظر قرار داشت - اطلاعاتی به دست آورده بود که شخص مزبور که خود را دیپلمات مصری معرفی کرده بود، احتمالاً فرستاده‌ی رژیم شاه و دستگاه جاسوسی ایران بوده است که به منظور ارزیابی روحیه و طرز فکر امام، و برای به‌دست‌آوردن سوژه‌ای جهت پرونده‌سازی جدید علیه امام به این ملاقات مأموریت داشته است.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب امام خمینی و جمال عبدالناصر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابامام خمینی و جمال عبدالناصر
موضوععلوم سیاسی و روابط بین‌الملل، تاریخ معاصر ایران
نویسندهسیدهادی خسروشاهی
انتشاراتانتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۰/۰۱/۲۰
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.