تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب درخت جان
معرفی کتاب درخت جان
معرفی کتاب درخت جان
کتاب الکترونیکی «درخت جان» نوشتهٔ جعفر توزندهجانی با تصویرگری نرجس بیتمشعل و ویراستاری الهه عینبخش، داستانی کودکانه دربارهٔ مهربانی و بخشش است که توسط نشر برکه آبی منتشر شده است. این کتاب با روایت ماجرای مادر سکینه، پیرزن مهربان ده، به موضوعاتی چون ایثار و توجه به طبیعت میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درخت جان
«درخت جان» در فضایی روستایی و صمیمی روایت میشود و داستان زنی به نام مادر سکینه را دنبال میکند که به مهربانی و بخشش در میان اهالی ده معروف است. کتاب در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و با تصویرگری رنگی، فضای داستان را برای کودکان ملموستر میکند. روایت کتاب بر پایهٔ یک اتفاق ساده اما تاثیرگذار شکل میگیرد و با زبانی کودکانه، مفاهیمی چون فداکاری، توجه به محیط زیست و اهمیت بخشش را به تصویر میکشد. نویسنده با انتخاب شخصیت اصلی پیرزنی مهربان، تلاش میکند ارزشهای انسانی را در قالب داستانی کوتاه و آموزنده به مخاطب منتقل کند. این کتاب در دستهٔ داستانهای کودکانه با محوریت مهربانی و ارتباط انسان با طبیعت قرار میگیرد و با بهرهگیری از عناصر بومی و محلی، فضای آشنایی برای کودکان ایرانی خلق میکند.
خلاصه کتاب درخت جان
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان با معرفی مادر سکینه، پیرزن مهربان ده، آغاز میشود که هرچه دارد با دیگران تقسیم میکند. در یک روز گرم تابستان، هنگام بازگشت به ده، مادر سکینه با درخت خشکی روبهرو میشود که تشنه است. او با وجود تشنگی خودش، تمام آب کوزهاش را پای درخت میریزد. مدتی بعد، همان درخت میوههای عجیبی میدهد که مادر سکینه آنها را با کودکان ده تقسیم میکند. این میوهها بسیار شیرین و خوشمزهاند و بچهها از آن استقبال میکنند. مادر سکینه پس از این اتفاق، هر روز با کوزههای آب به بیابان میرود و به درختها و بوتهها آب میدهد، اما هیچکدام مثل آن درخت نمیشوند. او آرزو میکند که ای کاش خودش درخت بود و میتوانست میوهٔ جانش را به دیگران بدهد. شبها به بیابان میرود و خودش را در خاک میکارد. کمکم نشانههایی شبیه ریشه از پاهایش بیرون میزند. در نهایت، مادر سکینه ناپدید میشود و تنها کفشهایش کنار درختی تازه پیدا میشود؛ درختی که میوههای شیرین و آبدار دارد و صدایی شبیه مادر سکینه از آن شنیده میشود. داستان با شگفتی و پرسش کودکان و اهالی ده دربارهٔ سرنوشت مادر سکینه به پایان میرسد.
چرا باید کتاب درخت جان را خواند؟
این کتاب با روایت داستانی ساده و تاثیرگذار، مفاهیمی چون ایثار، مهربانی و ارتباط با طبیعت را به زبان کودکانه بیان میکند. تصویرگری رنگی و فضای بومی داستان، تجربهای متفاوت برای کودکان رقم میزند و آنها را به فکر کردن دربارهٔ ارزشهای انسانی و اهمیت بخشش تشویق میکند. «درخت جان» میتواند نقطهٔ شروعی برای گفتوگو دربارهٔ مهربانی و مراقبت از محیط زیست در جمع خانواده یا کلاس درس باشد.
خواندن کتاب درخت جان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکان دبستانی، والدین و مربیانی که به دنبال داستانهایی با محوریت مهربانی، ایثار و توجه به طبیعت هستند، مناسب است. همچنین برای کودکانی که دوست دارند داستانهایی با فضای روستایی و شخصیتهای بومی بخوانند، جذاب خواهد بود.
فهرست کتاب درخت جان
این کتاب داستانی است و فهرست فصلبندی ندارد.
بخشی از کتاب درخت جان
«مادر سکینه یک روز گرم تابستان سوار بر الاغش به ده برمیگشت. به بیابان خشک و بیآب و علف نزدیک ده رسید. کوزه را از خورجینش درآورد تا آب بخورد. چشمش به درخت خشکی افتاد. انگار درخت با زبان بیزبانی به او میگفت: «تشنهام تشنه. به من آب بده.» مادر سکینه با این که خودش خیلی تشنه بود، تمام آب کوزه را پای درخت ریخت. بعد با خودش گفت: «حالا چه کنم؟» اما دلش خوش بود که شاید درخت زنده شود. به ده که رسید، بچهها دورش جمع شدند. هر وقت به مسافرت میرفت برایشان چیزی میآورد. اما این بار خورجینش خالی بود. همین که خواست برود، چشمش به درخت افتاد. چند تا از میوهها را چید، داخل خورجینش گذاشت و راه افتاد. بین راه، یکی از میوهها را برداشت و خورد. این یکی از اولی هم شیرینتر و خوشمزهتر بود.»