کتاب تسلط بر تصمیمات تیبو موریس + دانلود نمونه رایگان

تصویر جلد کتاب تسلط بر تصمیمات

کتاب تسلط بر تصمیمات

معرفی کتاب تسلط بر تصمیمات

معرفی کتاب تسلط بر تصمیمات

کتاب الکترونیکی «تسلط بر تصمیمات (راهنمای عملی برای تصمیم‌گیری بهتر و افزایش شانس)» نوشتهٔ تیبو موریس با ترجمهٔ ساسان جعفرنیا و مهدی صفایی خرم و انتشار از سوی انتشارات زمان تغییر، اثری در حوزهٔ روان‌شناسی کاربردی و توسعه فردی است. این کتاب به بررسی فرایند تصمیم‌گیری، عوامل مؤثر بر انتخاب‌ها و راهکارهایی برای بهبود کیفیت تصمیمات روزمره می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تسلط بر تصمیمات

این کتاب با تمرکز بر موضوع تصمیم‌گیری، تلاش می‌کند به مخاطب نشان دهد که چگونه انتخاب‌های روزانه، مسیر زندگی را شکل می‌دهند. نویسنده در مقدمه توضیح می‌دهد که هر فرد روزانه با هزاران تصمیم کوچک و بزرگ روبه‌روست و کیفیت این تصمیم‌ها، تعیین‌کنندهٔ موفقیت یا شکست در زندگی است. «تسلط بر تصمیمات» در دوره‌ای نوشته شده که دغدغهٔ انتخاب‌های آگاهانه و افزایش شانس موفقیت، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. کتاب با زبانی مستقیم و ساختاری مرحله‌به‌مرحله، ابتدا به چیستی تصمیمات و اهمیت آن‌ها می‌پردازد، سپس عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری مانند باورها، تجربیات، ارزش‌ها، اهداف و محیط را بررسی می‌کند. در ادامه، به خطاهای شناختی و راه‌های غلبه بر آن‌ها اشاره می‌شود و در نهایت، روش‌هایی برای ساده‌سازی و سازماندهی تصمیمات ارائه می‌دهد. نویسنده با آوردن مثال‌های ملموس و تمرین‌های عملی، تلاش می‌کند خواننده را به بازنگری در عادات تصمیم‌گیری و ارتقای کیفیت انتخاب‌هایش ترغیب کند. این کتاب برای کسانی نوشته شده که به دنبال بهبود زندگی شخصی و حرفه‌ای خود از طریق تصمیم‌گیری‌های بهتر هستند.

خلاصه کتاب تسلط بر تصمیمات

پیام اصلی کتاب بر این ایده استوار است که تصمیمات، نقش کلیدی در شکل‌دهی به آیندهٔ هر فرد دارند و کیفیت زندگی، تا حد زیادی به کیفیت انتخاب‌ها وابسته است. نویسنده ابتدا توضیح می‌دهد که تصمیم‌گیری، نوعی تعهد به یک گزینه و کنار گذاشتن سایر گزینه‌هاست و هر انتخاب، بازتابی از ارزش‌ها و باورهای فرد است. سپس به این موضوع می‌پردازد که تصمیمات در خلأ اتفاق نمی‌افتند و تحت تأثیر عوامل متعددی مانند باورها، تجربیات گذشته، ارزش‌ها، اهداف و محیط قرار دارند. کتاب تأکید می‌کند که برای بهبود تصمیم‌گیری باید ابتدا این عوامل را شناسایی و در صورت نیاز اصلاح کرد. بخش مهمی از کتاب به خطاهای شناختی اختصاص دارد؛ نویسنده نشان می‌دهد که چگونه انحراف‌هایی مانند هزینهٔ هدررفته، دگرگون‌گریزی، تمرکز بر حال و استدلال عاطفی می‌توانند انتخاب‌های ما را منحرف کنند. راهکارهایی برای شناسایی و مقابله با این خطاها ارائه می‌شود، از جمله تمرین تفکر مبتنی بر احتمالات، ارزیابی واقع‌بینانهٔ شانس موفقیت و خرد کردن اهداف بزرگ به گام‌های کوچک و قابل اجرا. در نهایت، کتاب بر اهمیت ایجاد عادات تصمیم‌گیری مؤثر، ساده‌سازی انتخاب‌ها و سازماندهی محیط برای حمایت از تصمیمات درست تأکید دارد. هدف نهایی، افزایش شانس موفقیت از طریق تصمیم‌گیری‌های آگاهانه و مستمر است.

چرا باید کتاب تسلط بر تصمیمات را خواند؟

این کتاب با رویکردی کاربردی و تمرین‌محور، به مخاطب کمک می‌کند تا الگوهای تصمیم‌گیری خود را شناسایی و اصلاح کند. با مطالعهٔ آن می‌توان یاد گرفت چگونه باورها و ارزش‌های شخصی بر انتخاب‌ها تأثیر می‌گذارند و چگونه می‌توان با خطاهای ذهنی مقابله کرد. همچنین، کتاب ابزارهایی برای افزایش وضوح اهداف، ساده‌سازی تصمیمات و بهبود شانس موفقیت ارائه می‌دهد. برای کسانی که به دنبال رشد فردی و حرفه‌ای هستند، این کتاب فرصتی برای بازنگری در عادات تصمیم‌گیری و ارتقای کیفیت زندگی فراهم می‌کند.

خواندن کتاب تسلط بر تصمیمات را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به توسعه فردی، روان‌شناسی کاربردی و کسانی که با چالش‌های تصمیم‌گیری در زندگی شخصی یا شغلی روبه‌رو هستند مناسب است. همچنین برای افرادی که می‌خواهند با شناخت خطاهای ذهنی و بهبود فرایند انتخاب، شانس موفقیت خود را افزایش دهند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب تسلط بر تصمیمات

بخش اول: تصمیمات چه هستند و چگونه آینده شما را شکل می‌دهند- معرفی مفهوم تصمیم‌گیری و نقش آن در زندگی؛ توضیح اینکه هر انتخاب، بازتابی از ارزش‌ها و باورهای فرد است.بخش دوم: چرا تصمیم می‌گیرید که چه کاری را انجام دهید- بررسی عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری مانند باورها، تجربیات، ارزش‌ها، اهداف و محیط؛ تمرین‌هایی برای شناسایی و اصلاح این عوامل.بخش سوم: اتخاذ تصمیمات بهتر- معرفی خطاهای شناختی رایج (مانند هزینهٔ هدررفته، دگرگون‌گریزی، تمرکز بر حال و استدلال عاطفی) و راهکارهایی برای مقابله با آن‌ها؛ آموزش تفکر مبتنی بر احتمالات و افزایش شانس موفقیت.بخش چهارم: سازماندهی تصمیمات خود- ارائهٔ روش‌هایی برای افزایش وضوح، استفاده از قانون ۲۰/۸۰، تفکر کلی‌نگر، ساده‌سازی انتخاب‌ها و ایجاد عادات تصمیم‌گیری مؤثر.

بخشی از کتاب تسلط بر تصمیمات

«ما تنها گونه‌ای در روی کره زمین هستیم که قدرت انتخاب داریم. ما در هر لحظه‌ای می‌توانیم تصمیمات مختلفی بگیریم که می‌تواند زندگی را تغییر دهد. اما تصمیمات چه هستند؟ تصمیمات در حقیقت انتخاب‌های ما هستند. به عنوان مثال: می‌توانیم در هر لحظه کاری را انتخاب کنیم که انجام دهیم و به کارهای دیگری که در همان لحظه می‌توانیم انجام دهیم نه بگوییم. خوب الان متوجه شدیم که ما مجموعه‌ای از تصمیمات هستیم که در گذشته و با توجه به شرایط مختلف داشته‌ایم. شما می‌توانید همچنان تصمیم‌های مشابه با قبل بگیرید و در نتیجه نتایج مشابهی نیز داشته باشید. یا می‌توانید از امروز تصمیمات متفاوتی بگیرید و زندگی خود را تغییر دهید. و شاید هم تنها یک تصمیم با ایجاد تغییرات خارق‌العاده در زندگی فاصله داشته باشید. به عنوان مثال فرض کنید یکی از تصمیمات زیر را می‌گیرید: تصمیم می‌گیرید از فردا هر روز بنویسید. در چند ماه اول خواهید دید که یک کتاب را کامل خواهید کرد. تصمیم می‌گیرید هر روز صبح در اطراف خانه خود پیاده‌روی کنید. با این روش در طی دو سال می‌توانید اولین مسابقه ماراتن خود را شرکت کنید. نکته این است که تغییر زندگی شما با یک تصمیم ساده شروع می‌شود و زمانی که فرایند تغییر را شروع کردید، می‌توانید وارد جریان کار شوید که به شما انگیزه ادامه دادن برای ماه‌ها یا سال‌ها را می‌دهد.»