معرفی و دانلود کتاب بهروز من pdf + خلاصه رایگان

یلدا رنجبر خراسانی
انتشارات:
نشر شاهد

معرفی کتاب بهروز من

کتاب بهروز من نوشته یلدا رنجبر خراسانی، روایت زندگی شهید اسارت بهروز تبریزی‌زاده است؛ روایتی که از دل خاطرات مادر، خانواده و یاران او شکل می‌گیرد و تصویری نزدیک از کودکی، نوجوانی، حضور در جبهه و روزهای اسارت به دست می‌دهد. این کتاب فقط شرح یک زندگی نیست، بلکه از رنج خانواده‌ای می‌گوید که جنگ و اسارت را در نزدیک‌ترین فاصله تجربه کرده‌اند. این کتاب را نشر شاهد منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بهروز من

کتاب بهروز من نوشته یلدا رنجبر خراسانی بر زندگی بهروز تبریزی‌زاده تمرکز دارد؛ رزمنده‌ای که سرگذشتش از فضای خانوادگی و مذهبی تبریز آغاز می‌شود و به جبهه، اسارت و شهادت می‌رسد. متن از همان آغاز نشان می‌دهد که با روایتی صرفاً خطی روبه‌رو نیستیم، بلکه لایه‌های مختلفی از زندگی یک خانواده، حال‌وهوای شهر، سال‌های التهاب سیاسی، روزهای جنگ و رنج ماندگار اسارت در کنار هم قرار گرفته‌اند. حضور مادر در بخش مهمی از روایت، به کتاب حال‌وهوایی عاطفی و جزئی‌نگر داده است و همین زاویه‌دید باعث می‌شود شخصیت بهروز نه فقط در میدان نبرد، بلکه در خانه، مدرسه، محله و میان نزدیکانش شناخته شود.
این کتاب در فصل‌های متعدد تنظیم شده و هر بخش از زاویه‌ای مشخص پیش می‌رود؛ از روایت مادر و خاطرات کودکی تا بخش‌هایی که به خود بهروز، نامه‌ها، روزهای اردوگاه عنبر و روایت یاران آزاده اختصاص دارد. عنوان‌هایی مثل تیر ماهی خوشایند، غریبی‌های تهران، کوی راه‌آهن و انقلاب و جنگ، بیمارستان تموز عراق، اردوگاه عنبر، اولین نامه و غم اسیری و غریبی نشان می‌دهند که کتاب فقط بر یک مقطع تکیه ندارد و مسیر زندگی او را در پیوند با خانواده و تاریخ زمانه دنبال می‌کند. در این میان، تصویری که از بهروز ساخته می‌شود، تصویری از جوانی درس‌خوان، پرتحرک، مذهبی و مقاوم است که در سخت‌ترین وضعیت‌ها هم از روحیه‌اش فاصله نمی‌گیرد. این کتاب همچنین به رنج بازماندگان، انتظار خانواده و حافظه‌ی جمعی آزادگان می‌پردازد و از همین جهت، فقط زندگی یک فرد را ثبت نمی‌کند، بلکه بخشی از تجربه‌ی اسارت را نیز به یاد می‌آورد.

خلاصه کتاب بهروز من

کتاب بهروز من زندگی بهروز تبریزی‌زاده را از تولد در خانواده‌ای مذهبی و پرحادثه در تبریز دنبال می‌کند؛ از سال‌های کودکی و درس‌خواندن زودهنگامش تا نوجوانی در فضای انقلاب و سپس رفتن به جبهه. روایت نشان می‌دهد که او در کنار روحیه‌ی مهربان و خانوادگی، به‌تدریج به جوانی مسئول و مصمم تبدیل می‌شود. پس از حضور در جنگ، بخش مهمی از کتاب به اسارت، جراحت، شرایط دشوار اردوگاه‌ها و ایستادگی او در برابر فشارها اختصاص دارد. در کنار این مسیر، صدای مادر، نامه‌ها و خاطرات یاران، تصویری کامل‌تر از رنج، امید، دلتنگی و پایداری به دست می‌دهند.

چرا باید کتاب بهروز من را بخوانیم؟

• این کتاب زندگی بهروز تبریزی‌زاده را از کودکی تا اسارت در پیوند با فضای خانواده و شهر روایت می‌کند و فقط به یک مقطع از زندگی او محدود نمی‌ماند.
  • خواننده با مطالعه‌ی این کتاب تصویری نزدیک از تجربه‌ی اسارت، انتظار خانواده و رنج بازماندگان به دست می‌آورد.
  • فصل‌بندی متنوع کتاب امکان می‌دهد روایت از زاویه‌های مختلف، از مادر تا یاران آزاده، دنبال شود.
  • بخش‌های مربوط به نامه‌ها، اردوگاه و خاطرات همراهان، شناخت دقیق‌تری از روحیه و منش بهروز فراهم می‌کند.
  • این کتاب برای کسانی که می‌خواهند تاریخ جنگ را از خلال یک زندگی شخصی و خانوادگی بشناسند، مناسب است.

خواندن این کتاب به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به روایت‌های زندگی‌نامه‌ای مرتبط با جنگ و اسارت.
  • خوانندگانی که می‌خواهند با تجربه‌ی خانواده‌های شهدا و آزادگان آشنا شوند.
  • کسانی که به خاطرات مادران و بازماندگان شهدا توجه دارند.
  • مخاطبانی که دنبال شناختی جزئی‌تر از اردوگاه‌های اسارت و حال‌وهوای آن هستند.
  • پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ اجتماعی تبریز در سال‌های انقلاب و جنگ.

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۰ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب بهروز من و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاببهروز من
عنوان دیگرروایت زندگی شهید اسارت بهروز تبریزی‌زاده
موضوعدفاع مقدس، خاطرات، زندگی‌نامه
نویسندهیلدا رنجبر خراسانی
انتشاراتنشر شاهد
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۴/۰۱/۰۱
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.