کتاب پنجره ای به آسمان
معرفی کتاب پنجره ای به آسمان
معرفی کتاب پنجره ای به آسمان
کتاب الکترونیکی «پنجرهای به آسمان (حکایت از خوابهای خواندنی و بیدارگر)» نوشتهٔ غلامرضا حیدری ابهری و منتشرشده توسط نشر جمال، مجموعهای از حکایتها و روایتهایی است که به موضوع خواب، رؤیا و تاثیر آنها در زندگی معنوی و اخلاقی انسانها میپردازد. این کتاب با گردآوری داستانهایی از منابع معتبر دینی و تاریخی، تلاش میکند نقش خواب و رؤیا را در هدایت، تربیت و بیداری انسانها نشان دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پنجره ای به آسمان
در «پنجرهای به آسمان»، نویسنده با نگاهی به متون دینی و روایات اسلامی، جایگاه خواب و رؤیا را به عنوان یکی از راههای ارتباط انسان با عالم غیب بررسی میکند. کتاب در فضایی میان حکایت و آموزههای اخلاقی، مجموعهای از خوابهای تاثیرگذار را نقل میکند که هر یک حامل پیامی اعتقادی، عبادی یا تربیتی است. این اثر در دورهای نوشته شده که توجه به تجربههای معنوی و شخصی در جامعه دینی اهمیت ویژهای یافته است. نویسنده در مقدمه به نقش خواب در قرآن و سنت اشاره میکند و با نقل حکایتهایی از بزرگان دین، علما و مردم عادی، نشان میدهد که رؤیاها چگونه میتوانند الهامبخش تغییر، توبه، بخشش و تحول در زندگی باشند. کتاب همچنین به دقت در انتخاب حکایتها و تطابق آنها با اصول تربیتی اهلبیت تأکید دارد و از منابع معتبر بهره میگیرد. در کنار حکایتها، نویسنده گاهی به آداب خواب و دیدگاه اسلام دربارهٔ آن نیز اشاره میکند و مخاطب را با ابعاد مختلف این پدیده آشنا میسازد.
خلاصه کتاب پنجره ای به آسمان
«پنجرهای به آسمان» با مجموعهای از حکایتها آغاز میشود که هر یک بر پایهٔ خوابی معنادار شکل گرفتهاند. این حکایتها گاه از زبان علما، گاه از مردم عادی و گاه از شخصیتهای تاریخی نقل میشوند. در بخشهایی از کتاب، خوابهایی روایت میشود که موجب تحول اخلاقی یا اعتقادی در افراد شدهاند؛ برای مثال، فردی پس از دیدن خوابی دربارهٔ عاقبت اعمالش، به توبه و بازگشت روی میآورد یا کسی با الهام از رؤیا، به انجام کار خیری تشویق میشود. برخی حکایتها به نقش خواب در آگاهیبخشی نسبت به امور عبادی و اهمیت نماز، صدقه و زیارت میپردازند. در بخشهایی دیگر، خوابها واسطهای برای ارتباط با بزرگان دین یا دریافت پیامهایی دربارهٔ آخرت و سرنوشت انسانها هستند. کتاب همچنین به تأثیر خواب در حل مشکلات روزمره، بخشش، رفع کدورتها و حتی شفا از بیماریها اشاره دارد. در مجموع، روایتها با زبانی ساده و بیپیرایه، پیوند میان عالم خواب و بیداری را به تصویر میکشند و نشان میدهند که چگونه رؤیاها میتوانند پنجرهای به سوی آگاهی، امید و تحول باشند.
چرا باید کتاب پنجره ای به آسمان را خواند؟
این کتاب با گردآوری حکایتهایی از خوابهای تاثیرگذار، فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با نقش رؤیا در زندگی معنوی و اخلاقی آشنا شود. روایتهای کتاب، تجربههای شخصی و جمعی را به هم پیوند میزنند و نشان میدهند که چگونه یک خواب میتواند مسیر زندگی فرد را تغییر دهد یا الهامبخش تصمیمهای مهم باشد. همچنین، کتاب با تکیه بر منابع معتبر و تطابق با آموزههای دینی، به مخاطب امکان میدهد تا با نگاهی تازه به پدیدهٔ خواب و رؤیا بنگرد و از آن برای رشد فردی و اجتماعی بهره بگیرد.
خواندن کتاب پنجره ای به آسمان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ این کتاب برای علاقهمندان به حکایتهای دینی، آموزههای اخلاقی و تجربههای معنوی جذاب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ شناخت نقش خواب و رؤیا در زندگی روزمره و باورهای دینی دارند، میتوانند از روایتهای این اثر بهرهمند شوند. برای مربیان، معلمان و والدینی که به دنبال نمونههایی برای آموزش مفاهیم اخلاقی و اعتقادی هستند نیز این کتاب مفید خواهد بود.
فهرست کتاب پنجره ای به آسمان
کتاب غیرداستانی است و ساختار آن بر پایهٔ چهار فصل اصلی شکل گرفته است:- فصل اول: حکایتهایی با پیامهای اعتقادیدر این فصل، روایتهایی آمده که خواب و رؤیا به عنوان واسطهای برای انتقال پیامهای اعتقادی و الهی مطرح میشود؛ مانند خوابهایی که به توبه، بخشش یا ایمانآوردن منجر شدهاند.- فصل دوم: حکایتهایی در اهمیت و ارزش امور عبادیاین بخش به خوابهایی میپردازد که اهمیت نماز، صدقه، زیارت و سایر اعمال عبادی را یادآور میشوند و نقش آنها را در سرنوشت انسان نشان میدهند.- فصل سوم: حکایتهایی با پیامهای اخلاقی و تربیتیدر این فصل، خوابها به عنوان ابزاری برای اصلاح رفتار، رفع کدورت، بخشش، احسان و تربیت اخلاقی روایت میشوند.- فصل چهارم: حکایتهای متفرقهاین بخش شامل حکایتهایی است که موضوعات متنوعی دارند؛ از خوابهایی دربارهٔ بزرگان دین تا روایتهایی دربارهٔ زندگی روزمره و تجربههای شخصی.هر فصل با مجموعهای از حکایتهای کوتاه و مستقل همراه است که هر یک پیام خاص خود را دارند و در مجموع، سیر معنوی و اخلاقی کتاب را شکل میدهند.
بخشی از کتاب پنجره ای به آسمان
«خداوند متعال برای آشنا کردن ما انسانها با جهان غیب و راهنمایی بندگان به باطن هستی، چراغ روشنی در ذهن و دل ما افروخته و دیدن خواب را به عنوان «پنجرهای که به سوی آسمان گشوده میشود» به ما عنایت فرموده است. با تفکّر در حقیقت خواب، پذیرفتن امور غیرمادی برای انسان سادهتر میشود و این تجربهٔ روحانی محدود، تصور روح، غیب و امور مربوط به آنها را آسان میسازد. با آنکه قرآن کریم همواره انسانها را از وهم و خیال میرهاند و پیوسته آدمیان را به حق و حقیقت رهنمون میسازد؛ ولی خواب را بهعنوان تجربهای معنوی مورد توجه قرار داده است. خداوند خواب حضرت یوسف، خواب پادشاه مصر و خواب دوستان همسلول حضرت یوسف را در قرآن بیان کرده و هنگام بازگو کردن این خوابها، مُهر تأیید بر حقیقت داشتن آنها زده است. همچنین در بررسی زندگانی حضرت ابراهیم از خواب آن پیامبر بزرگ یاد کرده و یکی از توحیدیترین قصّههای قرآن بر پایهٔ این خواب بنا گذارده است. گذشته از حکمتهای فراوان این دو داستان قرآنی، خدا در این دو داستان، بشر را با غیب و جهان نامحسوس آشنا ساخته و به این وسیله، توجه انسانها را به پدیده «خواب دیدن» جلب کرده است.»