کتاب سیستم سازی کسب و کار
معرفی کتاب سیستم سازی کسب و کار
کتاب سیستم سازی کسب و کار، نوشتهٔ دیوید جنینز و با ترجمهٔ علیرضا پویا و مطهره ساغری دوز توسط انتشارات تاثیر منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ آثار مدیریت و کسبوکار قرار گرفته و به موضوع طراحی و پیادهسازی سیستمهای عملیاتی برای بهبود عملکرد سازمانها پرداخته است. نویسنده باتکیهبر تجربههای شخصی و حرفهای خود، راهکارهایی برای خودکارسازی فرایندها و کاهش وابستگی ارائه داده است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سیستم سازی کسب و کار
کتاب سیستمسازی کسبوکار (صرفهجویی در وقت، کاهش خطا و افزایش سود) اثری است که به دغدغههای رایج مدیران و صاحبان کسبوکارهای کوچک و متوسط پرداخته است؛ بهویژه آنهایی که با حجم بالای کارهای روزمره و وابستگی شدید به حضور فیزیکی افراد دچار مشکل شدهاند. دیوید جنینز با بهرهگیری از تجربیات شخصی خود و همکاری با چهرههای مطرح حوزهٔ کارآفرینی، به اهمیت ایجاد سیستمهای پایدار و قابل اتکا در کسبوکار اشاره کرده است. ساختار کتاب بر هفت مرحلهٔ اصلی سیستمسازی استوار است و هر مرحله با مثالها و نمونههایی از چالشهای واقعی همراه شده است.
نویسنده تأکید کرده است که سیستمسازی هم برای شرکتهای بزرگ هم برای کسبوکارهای کوچک نیز قابل اجرا است و میتواند به کاهش خطا، صرفهجویی در زمان و افزایش سود منتهی شود. کتاب به باورهای نادرست دربارهٔ سیستمسازی و موانع ذهنی رایج در این مسیر پرداخته و تصویری واقعبینانه از مسیر اجرای سیستمها ارائه داده است.
خلاصه کتاب سیستم سازی کسب و کار
کتاب «سیستمسازی کسبوکار» با طرح پرسشهایی دربارهٔ وابستگی کسبوکار به حضور مدیر یا صاحب آن آغاز شده و نشان داده است که چگونه نبود سیستمهای کارآمد میتواند فرصتهای بزرگ را از بین ببرد. دیوید جنینز با بیان تجربهٔ شخصی خود، از زمانی که مجبور بود ساعتهای طولانی کار کند و همهچیز به حضورش وابسته بود تا زمانی که با پیادهسازی سیستمها توانست کسبوکارش را مستقل کند، مسیر تحولات کاریاش را شرح داده است. در ادامه، کتاب هفت مرحلهٔ کلیدی برای سیستمسازی را معرفی کرده است؛ یعنی تعریفکردن سیستمهای حیاتی، تخصیص مسئولیتها به اعضای تیم، استخراج دانش و فرایندها، سازماندهی اطلاعات، عجینکردن سیستمها با فرهنگ سازمانی، توسعه و بهینهسازی مستمر. هر مرحله با مثالهای عملی و تمرینهایی همراه شده است تا خواننده بتواند قدمبهقدم فرایند سیستمسازی را در کسبوکار خود اجرا کند.
نویسنده تأکید کرده است که سیستمسازی صرفاً به شرکتهای بزرگ اختصاص ندارد و کسبوکارهای کوچک نیز میتوانند با شناسایی چند سیستم حیاتی، بخش عمدهای از نتایج را رقم بزنند. کتاب به موانع ذهنی و باورهای اشتباهی که مانع سیستمسازی میشوند نیز پرداخته است و راهکارهایی برای غلبهبر آنها ارائه داده است. در نهایت، پیام اصلی کتاب این است که با سیستمسازی میتوان زمان و انرژی بیشتری برای رشد و زندگی شخصی بهدست آورد و کسبوکاری ساخت که بدون وابستگی به افراد، پایدار و سودآور باشد.
چرا باید کتاب سیستم سازی کسب و کار را خواند؟
این کتاب با تمرکز بر چالشهای واقعی صاحبان کسبوکار، راهکاری عملی برای کاهش وابستگی به افراد کلیدی و افزایش بهرهوری ارائه داده است. خواننده با مطالعهٔ این اثر یاد میگیرد چگونه فرایندهای تکراری را مستندسازی و خودکار کند، خطاها را کاهش دهد و زمان بیشتری برای توسعهٔ کسبوکار یا زندگی شخصی بهدست آورد؛ همچنین کتاب با مثالها و تمرینهای کاربردی، امکان اجرای تدریجی سیستمسازی را فراهم کرده و به مخاطب کمک میکند تا با تغییر نگرش، بهسمت ساخت کسبوکاری پایدار حرکت کند.
خواندن کتاب سیستم سازی کسب و کار را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای مدیران، صاحبان کسبوکارهای کوچک و متوسط، کارآفرینان و هرکسی که به دنبال کاهش حجم کارهای روزمره، افزایش سود و ایجاد نظم در فعالیتهای کاری است، مناسب است؛ همچنین برای افرادی که بهدنبال راهی برای بهبود فرایندها و کاهش خطا هستند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب سیستم سازی کسب و کار
«ساعت ۷ صبح بود و من در حال بررسی ایمیل دریافتی از شخصی به نام لوز دلیا گربر بودم. آن فرد را نمیشناختم؛ اما با مایکل ای. گربر نویسنده سری کتابهای افسانه کارآفرینی آشنا بودم، که گفته میشود یکی از پرفروشترین کتابهای تجاری است. فکر کردم که این فقط بهصورت اتفاقی است. هرگز مایکل ای. گربر را ندیده بودم و هیچ ارتباطی با کسی که او را بشناسد نداشتم. تمام آنچه که در ایمیل گفته شده بود این بود: «به من زنگ بزن»؛ بنابراین همین کار را کردم. شمارهٔ تلفن آمریکایی بود و میدانستم که در آنجا بعدازظهر است؛ بنابراین اصلا مهم نبود که در ملبورن استرالیا هنوز صبح زود است. اتفاقا گربرها دوست دارند تماسهای خود را ضبط کنند؛ بنابراین متن کامل مکالمه را دارم.»
زبان ساده، مثالهای ملموس، و کاربردی بودن مفاهیمش نه فقط برای کسبوکار، برای سیستمی کردن هر فعالیت و هدفی مناسبه. این کتاب رو برای علاقمندان به برنامهریزی، مدیران و دوستداران تداوم توصیه میکنم.
عالی