تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم)
معرفی کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم)
معرفی کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم)
کتاب الکترونیکی «درمان شناختی-رفتاری (جلد دوم: کتاب کار برای مدیریت افسردگی و اضطراب کودکان در هفت هفته)» نوشتهٔ سث جی گیلیهان و با ترجمهٔ منیر کلانتر قریشی، شادی ابراهیمی جوزانی، مریم جعفریفر و فاطمه علیجعفری توسط انتشارات حکمت و عرفان منتشر شده است. این کتاب در دستهٔ روانشناسی کاربردی قرار میگیرد و بهعنوان یک راهنمای عملی برای والدین، درمانگران و کودکان طراحی شده تا با تمرینهای هفتگی، به مدیریت افسردگی و اضطراب در کودکان کمک کند. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم)
این کتاب کار بر پایهٔ اصول درمان شناختی-رفتاری (CBT) نوشته شده و تمرکز آن بر آموزش مهارتهای مقابله با افسردگی و اضطراب در کودکان است. ساختار کتاب به گونهای طراحی شده که طی هفت هفته، گامبهگام مخاطب را با مفاهیم کلیدی CBT آشنا میکند و تمرینهایی برای هر هفته ارائه میدهد. نویسنده با تکیه بر تجربهٔ بالینی و پژوهشهای علمی، تلاش کرده است تا مفاهیم پیچیدهٔ روانشناسی را به زبانی قابل استفاده برای خانوادهها و کودکان تبدیل کند. این کتاب در ادامهٔ جلد اول مجموعه قرار میگیرد که به معرفی ده راهبرد اصلی برای مدیریت اختلالات هیجانی میپردازد. جلد دوم، یعنی همین کتاب، به صورت یک دفتر کار تعاملی تدوین شده و مخاطب را تشویق میکند تا با انجام تمرینها و ثبت پیشرفتهای خود، فرآیند درمان را بهصورت فعالانه دنبال کند. کتاب در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و با توجه به نیاز روزافزون به منابع خودیاری و آموزش مهارتهای زندگی به کودکان، جایگاه ویژهای در میان منابع روانشناسی کودک پیدا کرده است.
خلاصه کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم)
این کتاب با هدف آموزش عملی درمان شناختی-رفتاری به کودکان و خانوادهها تدوین شده است. نویسنده ابتدا به معرفی اصول و تاریخچهٔ CBT میپردازد و تفاوت آن را با سایر رویکردهای درمانی مانند روانکاوی توضیح میدهد. سپس، با مثالهایی ملموس از زندگی روزمره، نشان میدهد که چگونه افکار، احساسات و رفتارها به هم مرتبط هستند و چگونه میتوان با تغییر افکار ناسازگار، احساسات و رفتارهای بهتری را تجربه کرد.در ادامه، کتاب به بررسی انواع اختلالات اضطرابی و افسردگی در کودکان میپردازد و نشانههای هر یک را با مثالهای ساده شرح میدهد. مخاطب با استفاده از چکلیستها و نمودارهای تعاملی، میتواند وضعیت خود یا کودک را ارزیابی کند و نقاط قوت و ضعف را شناسایی کند. هر هفته، تمرینهایی برای شناسایی افکار منفی، تغییر رفتارهای اجتنابی، مدیریت زمان، مواجهه با ترسها و برنامهریزی فعالیتهای مثبت ارائه میشود.در طول هفت هفته، کودک و خانواده با راهنمایی کتاب، مهارتهایی مانند شناسایی و اصلاح خطاهای شناختی، مواجهه با موقعیتهای اضطرابآور، اولویتبندی وظایف و پذیرش احساسات ناخوشایند را تمرین میکنند. هدف نهایی کتاب، توانمندسازی کودک برای مدیریت بهتر هیجانات و کاهش نشانههای افسردگی و اضطراب است.
چرا باید کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم) را خواند؟
این کتاب با ارائهٔ تمرینهای گامبهگام و مثالهای کاربردی، به خانوادهها و درمانگران کمک میکند تا فرآیند درمان شناختی-رفتاری را بهصورت عملی و ساختارمند اجرا کنند. مخاطب با استفاده از این کتاب میتواند مهارتهای مقابله با اضطراب و افسردگی را در محیط خانه یا مدرسه تمرین کند و به تدریج شاهد بهبود وضعیت روانی کودک باشد. همچنین، کتاب با زبان قابل فهم و تمرکز بر مشارکت فعال کودک و والدین، امکان استفادهٔ مستقل یا همراه با درمانگر را فراهم میکند.
خواندن کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای والدین، معلمان، مشاوران مدرسه و درمانگران کودک که با کودکان مبتلا به اضطراب و افسردگی سروکار دارند مناسب است. همچنین برای خانوادههایی که به دنبال راهکارهای عملی برای بهبود سلامت روان فرزندشان هستند، گزینهای کاربردی به شمار میآید.
فهرست کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم)
- مقدمه و راهنمای شروع سریع: توضیح دربارهٔ نحوهٔ استفاده از کتاب کار و اهمیت مشارکت فعال در فرآیند درمان.- بخش اول: آشنایی با درمان شناختی-رفتاری؛ معرفی اصول، تاریخچه و تفاوتهای CBT با سایر رویکردها.- فصل اول: اصول و ساختار درمان شناختی-رفتاری؛ بررسی ویژگیهای CBT مانند محدودیت زمانی، هدفگرایی، مشارکت فعال و تمرکز بر تمرین.- فصل دوم: درک اضطراب و افسردگی؛ شرح انواع اختلالات اضطرابی و افسردگی، نشانهها و چکلیستهای ارزیابی.- هفتههای درمانی (هفته اول تا هفتم): هر هفته شامل تمرینهای عملی برای شناسایی افکار منفی، تغییر رفتارهای اجتنابی، برنامهریزی فعالیتهای مثبت، مدیریت زمان و مواجهه با ترسها.- جمعبندی و مرور: ادغام مهارتهای آموختهشده و راهکارهایی برای ادامهٔ مسیر پس از پایان هفت هفته.
بخشی از کتاب درمان شناختی - رفتاری (CBT) (جلد دوم)
«درمان شناختی-رفتاری به افراد بیشماری کمک کرده است تا زندگی بهتری داشته باشند. آیا همه میتوانند از CBT بهره ببرند؟ احتمالاً نه. اما دریافتهام که افرادی که به خوبی از این درمان بهره میگیرند، تمایل به انجام سه کار دارند: اول، آنها در جلسات حضور مییابند؛ مسلم است که درمان مداوم چیز خوبی است. دوم، آنها شک و تردید سالمی به درمان دارند. برای بهرهمندی از درمان، برخورداری از ایمانی واقعی ضروری نیست و در نهایت، آنها مایلند چیزهای جدیدی را امتحان کنند. شما را دعوت میکنم همین کار را انجام دهید. «حضور داشتن» در این مورد به معنای توجه و صداقت شما برای انجام این کار است. شما را تشویق میکنم که در این طرح مشارکت کنید و ببینید که آیا برای شما کار میکند یا خیر. اگر این کارها را انجام دهید، حدس من این است که به اکثریت افرادی خواهید پیوست که از CBT سود زیادی میبرند. بیا شروع کنیم.»