کتاب تشهد
معرفی کتاب تشهد
کتاب «تشهد» سرودۀ علی سلیمیان است و انتشارات کاروان ادب آن را منتشر کرده است. تشهد را میتوان نمایندهای از شعر مقاومت معاصر دانست که با زبان امروزی و فضایی باورپذیر، تلاش میکند معنای پایداری را در بستر اجتماعی و اعتقادی بازتعریف کند.
درباره کتاب تشهد
کتاب تشهد مجموعه شعر علی سلیمانیان، شاعر ایرانی را دربرگرفته است. تشهد مجموعهای از اشعار مقاومت است که در قالبی حماسی، عاطفی و آیینی، به بازنمایی مفاهیم شهادت، ایثار، وطندوستی و پایداری در برابر ظلم میپردازد. این اشعار، یادآور خاطرات جنگ و شهادتاند و پیوندی میان تاریخ مقاومت و وضعیت کنونی جامعه برقرار میکنند؛ گویی که زبان شعر، حامل وصیتنامهای جمعی از سوی شهدا برای نسل امروز است.
در اشعار مجموعۀ تشهد، موضوعاتی چون جنگ رسانهای، مقاومت در برابر هجمههای نرم، دلنوشتههایی برای فرماندهان شهید و روایتهایی از زبان شهدا برای آیندگان حضور پررنگ دارند. شاعر تلاش کرده است با بیانی صمیمی اما استوار، وجوه انسانی و روحانی مقاومت را بازنمایی کند؛ گاه با لحنی اندوهگین، گاه ستایشگر و گاه با بیانی شعاری که از دل ایمان برخاسته است.
عناوین شعرها مانند وصیتنامهٔ سردار، برای سردار عاشورایی سپاه اسلام، آخرین مدال و عاشقانهای برای شهید حسن قجهای نشان میدهند که شعرها اغلب با محوریت شخصیتهای شهید، بازماندگان جنگ و مفاهیم دینی نوشته شدهاند. شاعر از این طریق، شعر را به یک رسانهٔ ایدئولوژیکِ هنرمندانه بدل میسازد که پیامآور پایبندی به آرمانها و ایستادگی در برابر تحریفهاست.
خواندن کتاب تشهد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران شعر مقاومت پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تشهد
«میان صحنهٔ تاریخ آن فریاد میماند
شعاری که به خون که به خون آغشته شد در یاد میماند
بگو با تیر، تکبیر از گلوی ما نمیافتد
به رغم این همه بیداد، تنها داد میماند
خیابان سیل خون شد جمعیت پاشیده شد از هم
ولی با عزم راسخ پای این رخداد میماند
نشد ایمان ما مغلوب تیر و ترکش آنها
که سرو باور ما در هجوم باد میماند»