کتاب ارتقاء
معرفی کتاب ارتقاء
کتاب ارتقاء نوشتهٔ رایان لیک و ترجمهٔ سیده ژاله موسوی نصر توسط انتشارات کهکشان دانش منتشر شده است. نویسنده در این اثر ۱۲ سؤال برای ارتقای فردی و شغلی شما مطرح کرده است. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ارتقاء
رایان لیک کتاب ارتقاء را با هدف کمک به افراد برای دستیابی به سطوح بالاتر در زندگی شخصی و حرفهای خود به رشته تحریر درآورده است. او معتقد است که در مسیر زندگی و کار، سطوحی وجود دارد که افراد در آن قرار میگیرند. سطح یک بیهدفی است و فرد در این سطح، فاقد هرگونه هدف و جهت مشخص در زندگی و کار خود است. سطح دوم گیر افتادن است که فرد در این سطح، تصور میکند که در حال پیشرفت است، اما در واقعیت، تلاشهای او نتایج ملموسی به همراه ندارد. سطح سوم در حال حرکت نام دارد و فرد در این سطح، در حال تلاش برای بقا و گذران زندگی است و کنترل نسبی بر امور خود دارد. سطح چهارم با نام توسعه شناخته میشود و فرد در این سطح، به طور پیوسته در حال رشد و پیشرفت است و روابط و شغل او در وضعیت مطلوبی قرار دارند. در سطح پنجم که سطح شکوفایی است، فرد به اوج موفقیت رسیده و از زندگی خود لذت میبرد. در سطح ششم که سطح استادی است فرد علاوه بر دستیابی به موفقیت، به دیگران نیز کمک میکند تا به موفقیت برسند.
نویسنده از خوانندگان میخواهد که سطح خود را در زندگی شخصی و حرفهای شناسایی کنند. او معتقد است که بسیاری از افراد در سطوح دو و سه قرار دارند و در روابط و مشاغلی که صرفاً تحمل میکنند، گیر افتادهاند. هدف این کتاب، کمک به افراد برای ارتقا به سطوح بالاتر و دستیابی به شکوفایی و استادی است. نویسنده، که خود یک سخنران و مربی است، به جای ارائه پاسخهای مستقیم، به طرح سؤالاتی میپردازد که افراد را به تفکر و خودشناسی وادار میکند. او معتقد است که سؤالات، ابزاری قدرتمند برای رشد و پیشرفت هستند، زیرا افراد را به یافتن پاسخهای خودشان هدایت میکنند. این کتاب، شامل ۱۲ سؤال کلیدی است که به افراد کمک میکند تا به سطح بعدی زندگی حرفهای و شخصی خود ارتقا یابند. این سؤالات، حاصل تجربیات و مصاحبههای نویسنده با افراد مختلف است. نویسنده، این سؤالات را در سخنرانیهای خود در شرکتها نیز مطرح کرده و از مخاطبان خواسته است که سؤالاتی را که بیشترین ارتباط را با آنها دارد، انتخاب کنند. درنهایت، ۱۲ سؤال برتر، به عنوان سؤالات کلیدی این کتاب انتخاب شدهاند. سؤالاتی که نویسنده در این کتاب مطرح کرده است عبارتاند از «سؤال چشمانداز؛ تعریف من از موفقیت چیست؟»، «سؤال خودآگاهی؛ آن سوی من چیست؟»، «سؤال خودسازی؛ چگونه میتوانم بهتر شوم؟»، «سؤال تیمی؛ چه اعتباری میتوانم به خود بدهم؟»، «سؤال فروتنی؛ چه اشتباهاتی کردم؟»، «سؤال بالقوه؛ چه ریسکی باید بکنم؟»، «سؤال کمک؛ از رویای چه کسی باید حمایت کنم؟»، «سؤال صداقت؛ کار درست چیست؟»، «سؤال زمانبندی؛ چگونه زمانم را مدیریت میکنم؟»، «سؤال استراحت؛ آیا باید همه آن را انجام دهم؟»، «سؤال سرگرمی؛ آیا از آن لذت میبرم؟» و «سؤال شفافیت؛ چه کسی میداند من دقیقاً چه کسی هستم؟».
چرا باید کتاب ارتقاء را بخوانیم؟
خواندن کتاب ارتقاء را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
افرادی که احساس میکنند در زندگی و کار خود گیر افتادهاند، افرادی که به دنبال یافتن هدف و جهت در زندگی خود هستند، کسانی که میخواهند روابط خود را بهبود بخشند و افرادی که به دنبال رشد و توسعهٔ فردی هستند، میتوانند از مطالب این کتاب استفاده کنند. همچنین مدیران، رهبران و کارآفرینان مخاطب این اثر هستند.
نظر افراد و جملههای مشهور درباره کتاب ارتقاء
«برد رومینیک»، مؤسس بلینک و نویسندهٔ مدیریت اچ سه و مدیر کاتالیزور بیان کرده است که مدیران بزرگ سؤالات بزرگ میپرسند. در این کتاب، نویسنده دوازده سوال اصلی را مطرح میکند که به رشد شما بهعنوان یک مدیر، پیشرفت و تأثیرگذاری و ایجاد تفاوت در جهان کمک میکند. کتاب ارتقاء، برای هر مدیری در هر سطحی مختصر، قدرتمند و بهروز است.
«اندی بردسانگ»، دستیار مدیر کل شبکههای بروکلین در باب این کتاب گفته است که کتاب ارتقاء یک چالش ملموس را در یک گفتوگوی درونی در مورد آنچه برای زندگی فردی و حرفهای شما مهم است ارائه میدهد. هدف این کتاب ایجاد تغییر فردی است. فراخوانی فردی برای اقدام از طریق سوالهای واقعی و مرتبط. تاثیر کار ریان با نشان دادن تعامل اطرافیان او مشخص میشود. من احساس میکنم این کتاب برای بیداری افراد، خانوادهها، شرکتها و فرهنگ بزرگتر در سطح وسیع است.
«جوردن مونتگومری»، سخنگو و مدیرعامل شرکتهای مونتگومری بر این عقیده است که کتاب ارتقاء کتابی است که همهٔ کسانی که میخواهند در بازی برنده شده و در رشد فردی به مرحله بعد بروند باید آن را بخوانند. شرکت او از ۱۲ سؤال نویسنده در کار مربیگری خود در انافال و انبیای و مدیران اجرایی شرکتهای برتر فورچون در کشور استفاده کرده است. به عقیدهٔ او صفحات این کتاب پر از حکمت باورنکردنی و کاربردهای عملی برای زندگی بهتر است. او همچنین اضافه کرده است که رایان لیک یکی از بااستعدادترین مدرسین ارتباطات زمان ما است. کلمات متفکرانهٔ او در این کتاب به شما انگیزه و هیجان برای دنبال کردن استعداد خدادادی شما را میدهد.
بخشی از کتاب ارتقاء
«کووید ۱۹ تست تورنسل بزرگی برای صداقت در آمریکای یکپارچه بود. درحالیکه توانایی شرکتها در هماهنگی بین پیامهای عمومی و اجرای واقعی آنها آزمایش شد، کار از خانه تورنسلی برای نیروی کار آمریکایی شد. کار کردن با زوم، اسلک یا ایمیل سخت نبود و دیدن فیلم در کل روز. مردم نمیپرسیدند، چگونه میتوانم کمک کنم؟ بلکه میپرسیدند، از چه چیزی میتوانم فرار کنم؟
تراژدی این نیست که افراد با بازیهای ویدئویی یا مصاحبه برای سایر مشاغل هنگامی که باید کار کنند از کار فرار میکنند. تراژدی این است که آنها شاید با رفتار خود فرار کنند، ولی دیگران به آنها اعتماد نخواهند کرد.
وقتی اولینبار با شرکتهای بزرگ کار کردم، از تعداد تحقیقات مربوط به امور داخلی شوکه شدم. من با سازمانهای زیادی کار کردم که در آن کارمندان اخراج میشدند و نمیدانستند چرا. به این دلیل که رئیس آنها متوجه برخی رفتارهای اشتباه آنها شد و به جای مقابله، آنها را اخراج و آن را به چیز دیگری تبدیل کرد: بازسازی مجدد شرکت. فردی که اخراج شده شاید هرگز دلیل اصلی خاتمه کار خود را نداند.
این نوعی شایعهپراکنی است. وقتی کسی در مورد دیگری بدگویی میکند، ما فکر میکنیم وقتی نیستیم او پشت سر ما صحبت میکند. بعد چه اتفاقی میافتد؟ ما در مورد او متفاوت صحبت میکنیم، چون به او اعتماد نداریم.
وقتی شما دروغ میگویید، اعتماد را از دست میدهید. کسب اعتماد خیلی سخت است و راحت از دست میرود. شاید به دلیل دروغ گفتن، شغلی را از دست بدهید. شاید خانواده یا دوست خود را از دست بدهید. اگر بخواهید در زندگی و شغل خود ارتقا یابید، باید بین کسانی که زندگی و کار میکنید اعتماد ایجاد کنید. برای به دست آوردن این اعتماد، باید با صداقت زندگی کنید. چون عمل بدون صداقت نهتنها به روابط شما با دیگران، بلکه به رابطه شما با خودتان نیز صدمه میزند.»