کتاب من مثل یک سامورایی نقد می کنم
معرفی کتاب من مثل یک سامورایی نقد می کنم
کتاب الکترونیکی من مثل یک سامورایی نقد میکنم نوشتۀ هوشنگ راستی توسط انتشارات سهسهتار منتشر شده است. این کتاب مجموعهای از گزارشهای نویسنده از جشنوارههای سینمایی ژاپن، بهویژه جشنواره جهانی فیلم توکیو و فیلمکس است که پیشتر در ماهنامۀ «فیلم» منتشر شده بودند و اکنون به صورت گردآوریشده و منسجم در یک جلد گرد آمدهاند.
درباره کتاب من مثل یک سامورایی نقد میکنم
این کتاب حاصل چندین سال حضور هوشنگ راستی در ژاپن بهعنوان گزارشگر و تماشاگر پیگیر جشنوارههای سینمایی است. مطالب کتاب، تلفیقی است از گزارشهای دقیق، مشاهدات عینی، طنز کلامی، و مقایسههای فرهنگی که با دقت و جزئینگری نوشته شدهاند. مخاطب با خواندن آن نه تنها در جریان اخبار و حالوهوای جشنوارهها قرار میگیرد، بلکه با محیط اطراف، رفتار تماشاگران، نظم حاکم، فیلمها، و حتی غذا و آبوهوای آن روزها نیز آشنا میشود. این کتاب صرفاً مجموعهای از گزارشها نیست؛ بلکه ناشر در میان آنها پرسشوپاسخهایی بامزه با نویسنده گنجانده که لحن کتاب را صمیمیتر و جذابتر کرده است. این گفتوگوها جنبهای فرامتنی به مطالب دادهاند و نوعی مکالمۀ غیررسمی میان خواننده و نویسنده را شکل میدهند. عنوان کتاب نیز برگرفته از لحن جدی و با دقت نویسنده در برخورد با نقد و گزارش است؛ همانگونه که یک سامورایی با تمرکز و تعهد به اصول خود عمل میکند، راستی نیز با دقت و نگاه جزئینگر، به روایت تجربههایش از جشنوارهها پرداخته است.
کتاب من مثل یک سامورایی نقد میکنم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب مناسب علاقهمندان به سینما، روزنامهنگاری سینمایی، جشنوارههای بینالمللی، فرهنگ ژاپن و سفرنامهنویسی سینمایی است. همچنین به کسانی که پیگیر مطالب سینمایی مجله «فیلم» بودهاند و به آثار تحلیلی با نثر روایی علاقه دارند، پیشنهاد میشود.
درباره هوشنگ راستی
هوشنگ راستی نویسنده، روزنامهنگار و گزارشگر باسابقه مجلات «فیلم» و «فیلم امروز» است. او سالها در ژاپن زندگی کرده و گزارشهایش از جشنوارههای سینمایی توکیو و فیلمکس بهواسطه دقت، طنز، نثر شخصی و دیدگاه فرهنگیاش محبوب مخاطبان این نشریات شدهاند. پیش از این کتاب، اثر دیگری با نام هوشی مونوگاتاری از او منتشر شده که نگاهی چندوجهی به زندگی در ژاپن و تفاوتهای فرهنگی دارد.