کتاب جنگ روایت ها
معرفی کتاب جنگ روایت ها
کتاب جنگ روایت ها نوشتهٔ اردشیر زابلی زاده است. انتشارات مرکز تحقیقات صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران این کتاب را منتشر کرده است.
درباره کتاب جنگ روایت ها
کتاب جنگ روایت ها به بررسی نقش روایتها در شکلدهی به ادراکات و باورهای فردی و اجتماعی میپردازد. نویسنده در این اثر، با تمرکز بر مفاهیم قدرت و گفتمان، نشان میدهد چگونه روایتها میتوانند به ابزاری برای کنترل و نفوذ در افکار عمومی تبدیل شوند. زابلیزاده به تحلیل جنگ روایتها در عرصههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی میپردازد و چگونگی استفاده از روایتها برای مشروعیتبخشی به ایدئولوژیها و منافع خاص را بررسی میکند. این کتاب با نگاهی انتقادی، مخاطب را به تفکر در مورد چگونگی شکلگیری روایتها و تأثیر آنها بر زندگی فردی و جمعی ترغیب میکند و برای علاقهمندان به مباحث رسانه و سیاست، منبعی ارزشمند است.
خواندن کتاب جنگ روایت ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران جامعهشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب جنگ روایت ها
«طی چند دهه اخیر، پیدایش فناوریهای نوین ارتباطی، بهویژه شبکههای تلویزیونی خبری، موجب گسترش جریان اطلاعات و اخبار جهانی شده است. برای پاسخ به این پرسش که ظهور شبکههای بینالمللی خبر چه تأثیراتی بر روابط کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه داشته است، دیدگاه یکسانی بین صاحبنظران وجود ندارد. با این حال دیدگاههای مطرحشده در این زمینه را میتوان به دو رویکرد کلان تقسیم کرد؛ یکی، رویکرد حوزه عمومی جهانی" و دیگری، رویکرد "سلطه جهانی". الگوی حوزه عمومی جهانی، نسبت به ازبینرفتن جریان یکسویه اخبار و اطلاعات از کشورهای مرکز به کشورهای پیرامون، ظهور شبکههای خبری ضدجریان اصلی و بینالمللیشدن اخبار، خوشبین است و پیدایش شبکههای خبر بیستوچهار ساعته مانند؛ الجزیره، راشاتودی و غیره را نشانه آن میداند. در چارچوب این نگرش، رشد فناوریهای ارتباطی، به کشورهای در حال توسعه امکان میدهد تا هژمونی جریان مسلط اطلاعات و اخبار از کشورهای توسعهیافته را با چالشهایی روبهرو سازند و در بازنمایی رویدادهای سیاسی و اقتصادی جهانی و منطقهای روایت خود را ارائه دهند.»
حجم
۳٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۵۱ صفحه
حجم
۳٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۳۵۱ صفحه