کتاب کوهی از لباسهای چرک
معرفی کتاب کوهی از لباسهای چرک
کتاب کوهی از لباس های چرک نوشتهٔ ریچارد پینک و رکسان امری و ترجمهٔ سحر رمضانی یاهویی است. انتشارات بذر خرد این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب زندگی با ADHD است.
درباره کتاب کوهی از لباس های چرک
کتاب کوهی از لباس های چرک (Dirty Laundry) از شما پرسیده است که آیا بهخاطر اینکه در انجام بهداشت فردی، نظافت یا زمانبندی ناتوان هستید، احساس سرافکندگی و شرمساری دارید؟ آیا از اینکه اطرافیانتان همیشه منظور شما را اشتباه متوجه میشوند و رفتارتان آنها را خسته میکند، کلافه هستید؟ ریچارد پینک و رکسان امری صریح و واضح گفتهاند که این احساسات برای فردی که از اختلال کمتوجهی رنج میبرد، امری طبیعی است و جای هیچ نگرانی نیست. نویسندگان این کتاب شما را راهنمایی میکنند تا بتوانید از پس این مشکلات و فرازونشیبهای اختلال ADHD برآیید. آنها این کتاب را با یکی از علائم متداول ADHD شروع میکنند؛ مانند شتابزدگی یا کشمکش با مسائل مالی و اقتصادی و... . «رکسان امری» به شما یادآور میشود که با خودتان مهربان باشید و کسی را که هستید دوست داشته باشید. «ریچارد پینک» میگوید که چطور بهجای اینکه تصمیم عجولانه بگیرد، از همدلی و صداقت در راه بهبودی بهره گرفته است. این دو نویسنده که یک زوجند، گفتهاند فارغ از اینکه درگیر وسواس فکری هستید و برای قرار با کسی مدام زمان را چک میکنید یا مدام به خودتان یادآور میشوید که میان پروژهٔ جدیدتان که تمرکز بیش از حدی روی آن گذاشتهاید استراحت کنید، ابزاری در اختیارتان گیرید تا خجالت را کنار گذاشته و زندگی با ADHD را عادی کنید.
خواندن کتاب کوهی از لباس های چرک را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب زندگی با ADHD پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب کوهی از لباس های چرک
«داستان پنهانشدنم زیر تخت را در آن خانهٔ زیرزمینی به خاطر بیاورید که با چقدر با سروصدای نصب کنتور ترسیده بودم و آنقدر احساس شرمساری میکردم که نمیدانستم چگونه ماجرا را برای صاحبخانه تعریف کنم. (حتی آنقدر بیبرنامه بودم که باز هم کنتور را شارژ نکردم و در خاموشی به سر بردم.) وقتی به این رویداد و سایر حوادثی که در این کتاب به آنها اشاره کردیم فکر میکنم، شاید صحبتکردن دربارهٔ لذتهای بیشفعالی کار سختی به نظر برسد.
صادقانه بگویم، این توانایی کنونیام که بهراحتی دربارهٔ لذتهای بیشفعالی صحبت میکنم در زندگیام امتیاز بزرگی است. من ماهها وقت گذاشتم و با کمک درمانگر بینظیرم دیدگاهم را تغییر دادم. علاوهبرآن، تلاشم برای ترک اعتیاد و تعهدم به همسری وفادار هم در تثبیت جایگاه کنونیام نقش مؤثری داشت. بدون ریچ، دورهٔ درمانی و ترک اعتیاد نمیتوانستم دربارهٔ مزایای بیشفعالی صحبت کنم.
اگر در موقعیتی قرار دارید که فکر میکنید زندگیتان از هم پاشیده است، احساس درماندگی و شرمندگی دارید، در بدهی غرق شدهاید یا با اعتیاد به مواد مخدر میخواهید مشکلاتتان را فراموش کنید، شاید خواندن این بخش برایتان سخت باشد. باید بدانید که من هم زمانی در جایگاه فعلی شما بودم. امیدوارم شما هم مانند من پشتیبانی و حمایتی را که سزاوارش هستید به دست آورید و بتوانید از بار مشکلات بیشفعالی رها شوید.
بخش زیادی از مبحثی که به بیشفعالی میپردازد دربارهٔ نشانههای منفی این اختلال صحبت میکند. من دربارهٔ همهٔ آنها روایتهای زیادی برای گفتن دارم و در این کتاب موارد زیادی را با شما در میان گذاشتم، مثل فراموشکاری همیشگی، ناتوانی در اولویتبندی، ولخرجی بیش از حد و... که همینها برای نابودی زندگی شخصی کافی است. در مقابل، دانشی که کمک کند کمتر شرمنده باشید و نیز حمایت عزیزان و درمانگر شاید شما را تا حد زیادی به نتیجهٔ دلخواهتان نزدیک کند.
بااینحال، اگر به تجربههای شگفتانگیزی که حاصل بیشفعالیام بودند اشاره نکنم، این کتاب کامل نمیشود. در ادامه به برخی از مواردی اشاره میکنم که همیشه بابت آنها سپاسگزارم.
خوشبینی: ذهنیت مثبت من هیچ قیدوشرطی ندارد. اغلبِ مشکلات یا موانعی را که فردی بدون تنوع عصبی در نظر میگیرد نمیبینم. با همین خوشبینی توانستم وارد حوزهٔ موسیقی شوم و قبل از چهلسالگی ترانهسرا و هنرمند موفقی باشم.
یادگیری سریع: امروزه تمایل سیریناپذیری به تولید محتوا در صنعت موسیقی وجود دارد. هرکس وارد این حرفه شود باید در زمینهٔ سبکی مشخص، فیلمبرداری و تدوین مهارت داشته باشد. بااینحال بیشفعالیام به من کمک میکند تا تمام مهارتهای موردعلاقهام را خیلی سریع یاد بگیرم. با کمک نرمافزارهایی مانند پینترست میتوانم در خانه متن ترانهها را بنویسم و فیلمهای نمایشی بسازم.»