کتاب طراحی پیکره
معرفی کتاب طراحی پیکره
کتاب الکترونیکی طراحی پیکره نوشتۀ پیتر ینی و ترجمۀ کامران غبرایی است و چتر فیروزه آن را منتشر کرده است. کتاب طراحی پیکره، سومین جلد از مجموعۀ دیدآموزی است و به آموزش طراحی پیکره یا همان فیگور انسان پرداخته است.
درباره کتاب طراحی پیکره
در بیشتر نظامهای آموزش هنرهای تجسمی، کار آموزش با تمرین و تحصیل طراحی آغاز میشود. هنرجو با عمل به طراحی درواقع میآموزد تا با نگریستن، وا ساختن، و تفسیر کردن یک پدیدار آن را با خوانشی نو یا با روایتی مشابه بازسازی کند. همین تعریف از طراحی بهزعم پیتر یِنی کاستیهایی دارد و جای تخیل در آن خالی است. نویسندۀ مجموعهی دیدآموزی این نکته را با تمرینهایش نشانمان میدهد.
موضوع اصلی در بخش سوم از مجموعهٔ دیدآموزی، طراحی پیکره است، خاصه طراحی پیکرهٔ انسان. پیتر ینی در این کتاب شیوههای بازنمایی پیکره را هدف گرفته است و به مخاطبش نشان میدهد که هر پیکره یا فیگور حرکت هم دارد و هر حرکت را میتوان نقش کرد، اما هر نقشی ضرورتاً منقوش بر کاغذ نیست. به گمان نویسندهٔ کتاب، آدم حتی میتواند بدون قلم و کاغذ و با اشارههای سر و دستش هم طراحی کند. حرکت در اندیشهٔ او مصداقی از طراحی و به قولی درآمدی است بر طراحیهایی که بر کاغذ یا هرچه دیگر ثبت میشود. به این گفته توجه کنید: «هرکه دست از خطخطی کردن نکشد و هر گوشهای را سیاه کند، پیش از هر چیز با خودش تک گفتاری معنادار برقرار میکند.» رابطهٔ مستقیمی که یِنی میان طراحی و اندیشه مفروض میداند، از همین گزاره پیداست. شاید دور از مراد نویسنده نباشد که این کتاب را همچون تمرینهایی به شمار آوریم که به کمکشان میتوانیم با زبان طراحی ژرفتر بیندیشیم. وانگهی خالق مجموعهٔ دیدآموزی بنا ندارد که مهارتهایی نو و بیبدیل یادمان بدهد، بلکه میخواهد روح خفتهٔ خلاقیت را فرابخواند و راه را فقط اندکی بگشاید؛ باشد تا مخاطب خود مسیر بپیماید.
خواندن کتاب طراحی پیکره را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به طراحی و نقاشی مناسب است.
بخشی از کتاب طراحی پیکره
«نقشهای کهن روی دیوار غارها بسیار سادهاند، اما تفسیر این نقشها بسته به نگرش و دانش مشاهدهگر کران ندارد و به غایت متنوع است. جستجو در پی معنا معمولاً تابع طبایع و تجربههای تفسیرگران است. سرشت رازآلودهی تصویر همواره راه فهم انتزاعی را هموار میکند. آنان که در روزهای پیشاتمدن و در اوضاعی بس متفاوت دیوارنگارهها را خلق کردهاند، گزارشی از شرایط حیات خود عرضه میکردهاند...»
حجم
۸٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه
حجم
۸٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۵
تعداد صفحهها
۲۰۰ صفحه