کتاب فیل دماغ
معرفی کتاب فیل دماغ
کتاب فیل دماغ نوشتۀ عباس قدیرمحسنی در انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است. این کتاب در گروه کتابهای شکوفه وابسته به نشر امیرکبیر قرار دارد و مناسب برای کودکان ردۀ سنی ب طراحی و نوشته شده است.
درباره کتاب فیل دماغ
کتاب فیل دماغ، جزو داستانهای تخیلی کودکانه و از نوع داستانهای حیوانات است. برای کودکان، قصههایی شنیدنی و جالب با مضامین مختلف هستند که با کمک آنها بتوان مفاهیم مهمی را به آنها آموزش داد. داستانها به کودکان کمک میکنند که انعطافپذیر شوند تا بهخوبی با هر چیزی که زندگی ارائه میدهد کنار بیایند و بفهمند چه چیزی درست و چه چیزی اشتباه است. درواقع، داستانها یکرشته مفاهیم اعتقادی مبتنی بر ارزش از جمله مفاهیم خوب و بد را به کودک منتقل میکنند.
در داستان عجیب فیل دماغ یک فیل هست و یک دماغ. چطوری؟ یعنی یکی فیل است و دماغ ندارد. آن یکی دماغ است اما فیل ندارد. فیل بی دماغ و دماغ بی فیل از این طرف و آن طرف میآمدند تا اینکه به هم رسیدند. آنها اول که همدیگر را دیدند بیتفاوت از کنار هم گذشتند؛ اما کمی که رفتند متوجه یک آشنایی شدند و به طرف هم برگشتند. دماغ که بدجوری دراز بود و اسمش خرطوم بود به فیل گفت تو چقدر زشتی. فیل هم به او گفت تو خودت کی هستی آقا خوشگله! دماغ که اسم خودش را بلد نبود گفت من بو میکشم. فیل خندید و خواست او هم بو بکشد؛ اما نتوانست و به دماغ گفت نکند تو خرطوم من هستی که این همه دنبالش گشتم. دماغ که تازه اسمش یادش آمده بود به او گفت اه من بوکش تو بودم، برو. آنها دوباره با ناراحتی از هم جدا شدند. هرکدام فکر کردند بدون هم میتوانند زندگی کنند و به راه خودشان ادامه دادند؛ اما عاقبت هر دو به این نتیجه رسیدند که باید با هم باشند. فیل به خرطوم قول داد که دیگر از هم جدا نشوند.
خواندن کتاب فیل دماغ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به کودکان دوستدار کتابهای داستان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فیل دماغ
«دماغ که هنوز اسمش را بلد نبود، خواست زود جواب بدهد؛ اما نتوانست و گفت: «من... من... من... چیزم دیگه... چیز... بو... من بو... میکنم، بو میکشم، بو میدم، بو دارم. بو میخورم. من بد بو هستم.» فیل اول خندید و بعد خواست بو بکشد اما نتوانست. دوباره سعی کرد، نشد.»