کتاب در حوالی چهار فصل
معرفی کتاب در حوالی چهار فصل
کتاب در حوالی چهار فصل نوشتهٔ مبینا روحانی و ملینا قیاسی و فاطمه ناظریه و غزل نعیمی است که انتشارات آرمان رشد این کتاب را منتشر و روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب در حوالی چهار فصل
میدانیم که شعر فارسی عرصههای گوناگونی را درنوردیده است. در طول قرنها هر کسی از ظن خود یار شعر شده است و بر گمان خود تعریفی از شعر بهدست داده است. حضور شعر در همهٔ عرصهها از رزم و بزم گرفته تا مدرسه و مسجد و خانقاه و دیر و مجلس وعظ، همه و همه گویای این مطلب است که شعر، بیمحابا، زمان، مکان و جغرافیا را درنوردیده و در هفتاقلیم جان و جهان به دلبری پرداخته است. آمیختگی شعر با فرهنگ مردم و اندیشههای اجتماعی، این هنر را زبان گویای جوامع بشری ساخته است؛ بدانگونه که هیچ جامعهای از این زبان بارز، برای انتقال اندیشههایش بینیاز نبوده است. گاهی شعری انقلابی به پا کرده است و گاه انقلابی، شعری پویا را سامان داده است.
شعر نو فارسی با وانهادن قالبهای شعر کلاسیک در قرن ۱۴ هجری بهوجود آمده است. این گونه از شعر فارسی آزادی بسیاری را در فرم و محتوا به شاعر میدهد. شعر نو به لحاظ محتوا و جریانهای اصلی ادبی حاکم بر آن کاملاً با شعر کلاسیک فارسی متفاوت است و بهلحاظ فرم و تکنیک ممکن است همانند شعر کلاسیک موزون باشد یا نباشد یا وزن آن عروضی کامل باشد یا ناقص. استفاده از قافیه نیز در شعر نو آزاد است. معمولاً شعر نو فارسی را به ۳ دستهٔ اصلی شعر نیمایی، شعر سپید و موج نو تقسیم میکنند و پدر شعر نوی ایران را نیما یوشیج (علی اسفندیاری) میدانند. احمد شاملو، فروغ فرخزاد، سهراب سپهری، هوشنگ ابتهاج (سایه)، نادر نادرپور، فریدون مشیری و محمدرضا شفیعی کدکنی بعضی از شاعران مشهور ایرانی هستند که در قالب شعر نو میسرودهاند.
درباره انتشارات آرمان رشد
«آرمان رشد» سال ۱۳۷۰ در قالب یک شرکت تکنولوژی آموزشی تأسیس شد. حوزۀ فعالیت این نهاد به سمت تأمین همۀ نیازهای سمعی و بصری مراکز آموزشی از جمله دکوراسیون و تجهیزات فنی گسترش پیدا کرد و در کنار آن، کتاب و تجهیزات آزمایشگاهی را به فعالیت خود افزود.
در نیمۀ دوم دهۀ ۷۰، آتلیۀ آرمان رشد با تعداد قابل توجهی دستگاه ویدیو و ۱۰هزار عنوان فیلم علمی، آموزشی، مستند، حجم قابل توجهی کامپیوتر و سیدی به خود اضافه کرد و بالاجبار پس از دورۀ کوتاهی با توسعۀ سریع تکنولوژی، ویدیو میراث خود را به تجهیزات جدید واگذار کرد. فیلمهای الکترونیکی نیز هر چند سال نسل عوض کردند و به فرمتهای جدید تبدیل شدند. دیری نپایید که سیدی هم به سرنوشت ویدیو دچار شد و به تدریج با سرعت قابل توجهی نحوۀ عرضه و استفاده از فیلمهای آموزشی نیز متحول شد.
آرمان رشد در سال ۱۳۷۸ با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به «مؤسسۀ فرهنگی» تغییر یافت و فعالیت انتشاراتی خود را در حوزههای تاریخ جهان، روانشناسی، جامعهشناسی، مدیریت، ادبیات، دین، بهداشت و سلامت، کمک درسی و کودک و نوجوان گسترش داد.
آرمان رشد تاکنون عناوین زیادی منتشر و در نمایشگاههای مختلف شرکت کرده است.
بخشی از کتاب در حوالی چهار فصل
«حال من
حال چراغی است
که از شدت نور
تابشش پیدا نیست
گرچه میسوزد و میسازد
میمیرد
اما
کسی از بودن او شیدا نیست
چشم مردم همگی
دوخته بر ماه است
ماه با پوستهای سیمانی
پشت این پردهٔ تاریک اما
پشت این پردهٔ تاریک آیا
غم او زیبا نیست؟»
حجم
۳۱۰٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۴۲ صفحه
حجم
۳۱۰٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۴۲ صفحه