کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان
معرفی کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان
کتاب «نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان» نوشتۀ میرزا مصطفی انصاری شیرازی و سیده زهرا موسوی تبار است و انتشارات محمد هادی آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان
توجه به بحث اخلاق ازاینجهت اهمیت دارد که اخلاق میتواند نقش کلیدی در ساختن تمدن ایفا کند. شاهد این ادعا، سیرۀ پیامبر اسلام است که با افعال اخلاقی خود، جامعهای نظاممند و تمدنساز به وجود آورد و هدف بعثت خویش را تکمیل مکارم اخلاق معرفی کرد. کتاب المیزان، بهعنوان یکی از بهترین تفاسیر معاصر، دیدگاههای متنوعی درباره نقش اخلاق در ایجاد تمدن اسلامی ارائه میدهد. یکی از این دیدگاهها به جایگاه اخلاق در تمدن اسلامی و تعامل آن با مردم پرداخته و این پرسش را مطرح میکند که آیا اخلاق میتواند در ایجاد تمدن نوین اسلامی نقش ایفا کند یا خیر
کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان ابتدا مفهوم اخلاق و تمدن را معرفی میکند و سپس به بررسی مدلی از اخلاق اسلامی که بتواند در عصر حاضر زمینهساز تمدن نوین اسلامی شود میپردازد. علامه طباطبایی بهعنوان یکی از چهرههای برجستۀ معاصر، در آثار خود به موضوع اخلاق و فلسفه اخلاق توجه ویژهای داشته و آن را به شکل گستردهای بسط داده است. دغدغۀ اصلی کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان بررسی جایگاه اخلاق در تمدن نوین اسلامی از دیدگاه علامه طباطبایی است. اینکه مناسبات میان انسان و اخلاق از نگاه این مفسر بزرگ چگونه تعریف شده و چگونه میتواند در ایجاد تمدن نوین اسلامی نقش داشته باشد. اگرچه علامه طباطبایی علاوه بر تفسیر المیزان در حوزههای سیاست و فلسفه نیز نظرات مرتبطی داشته است، اما اندیشۀ تمدنساز قرآنی تاکنون به طور کامل بسط نیافته است.
ازآنجاییکه قرآن کتاب هدایت برای تمامی انسانهاست، کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان تلاش کرده تا گسترۀ تحقیق خود را درباره مسئلۀ تمدنسازی و جایگاه اخلاق در این روند در تفسیر المیزان پیگیری کند. هدف میرزا مصطفی انصاری شیرازی و سیده زهرا موسوی تبار این است که بتوان از این تفسیر بهعنوان مدلی برای اخلاق قرآنی و اخلاق تمدنی بهره برد و در فرایند ساخت تمدن نوین اسلامی از آن استفاده کرد.
خواندن کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران علوم قرآنی، تفسیر و علاقهمندان به قرآن و اخلاق پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نقش اخلاق در ایجاد تمدن نوین اسلامی از منظر المیزان
«انسانها علاوه بر آشنایی فطري با خوبیها و بدیها با راهنمایی انبیا بیشازپیش با اخلاقیات و رفتارهاي مناسب در اجتماع آشنا شده و انبیا اصل کلی عدالت را بهعنوان هدف بعثت خویش درباره فرد و اجتماع انسان و تشکیل تمدن الهی در سطح جهان اعلام کردند این در حالی است که آخرین پیامبر الهی علاوه بر عدالت هدف بعثت خود را اتمام مکارم اخلاق معرفی کردند. طی قرنهای اخیر علمای اخلاق اسلام پا به عرصه تألیف نهاده و آرمان والای اسلام را در زمینه تهذیب اخلاق و چگونگی روش اخلاقی با خانواده و سیاست اخلاقی حاکمان جامعه تشریح نموده و کتبی را به تحریر در آوردند.»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه