کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه
معرفی کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه
کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه نوشته احمدعلی قانع از سوی انتشارات محمد هادی منتشر شده است. این اثر مجموعهای از خطبههای نماز جمعه است که در طول یک سال در منطقه کن تهران ایراد شدهاند و به موضوعات اجتماعی، دینی، سیاسی و فرهنگی روز پرداخته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه
کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه (مجموعه خطبههای نماز جمعه (جلد دوم)) مجموعهای از خطبههای نماز جمعه است که توسط احمدعلی قانع در منطقه کن تهران ایراد شدهاند. خطبهها بازتابدهندهی دغدغههای اجتماعی، سیاسی و دینی جامعهی معاصر ایران هستند و به وقایع و مناسبتهای مختلف سال اشاره دارند. کتاب در قالب ۵۵ جمعه تنظیم شده و هر جمعه شامل دو خطبه است. موضوعات مطرحشده در خطبهها از مسائل اعتقادی و اخلاقی تا تحلیل رویدادهای سیاسی و اجتماعی ایران و جهان اسلام را دربرمیگیرد.
احمدعلی قانع تلاش کرده است تا با استناد به آیات قرآن، روایات و سخنان بزرگان دین به مسائل روز جامعه پاسخ دهد و راهکارهایی برای مواجهه با چالشهای اخلاقی، فرهنگی و سیاسی ارائه کند. این مجموعه علاوهبر پرداختن به مسائل کلان به موضوعات محلی و منطقهای نیز توجه دارد و نمونههایی از زندگی و وصیتنامهی شهدا را نیز در خود جای داده است. کتاب در دورهای منتشر شده که جامعهی ایران با مسائل متعددی چون تحولات منطقهای، مشکلات اقتصادی، مسائل فرهنگی و چالشهای اجتماعی روبهرو است و خطبهها بازتابدهندهی این شرایط هستند.
خلاصه کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه
این کتاب مجموعهای از خطبههای نماز جمعه را دربرمیگیرد که هرکدام به موضوعات متنوعی میپردازند. پیامهای اصلی کتاب حول محور تقوا، بصیرت اجتماعی، اهمیت وحدت اسلامی، توجه به مسائل اخلاقی و اجتماعی و ضرورت آگاهیبخشی دینی و سیاسی میچرخد. نویسنده با استناد به قرآن و روایات بر لزوم پرهیز از گناه، شناخت حق از باطل و مقابله با تبلیغات منفی و شایعات تأکید میکند. او همچنین به اهمیت کارآفرینی، حمایت از صنایع کوچک، نقش آموزش و پرورش در تربیت نسل آینده و توجه به مشکلات روز جامعه مانند بیکاری، بحرانهای طبیعی و مسائل اقتصادی اشاره میکند. خطبهها تلاش دارند تا مخاطبان را به مسئولیتپذیری اجتماعی، مشارکت در حل مشکلات جامعه و حفظ ارزشهای دینی و انقلابی دعوت کنند. دغدغههای مربوط به دشمنشناسی، حفظ وحدت و مقابله با تفرقه و نفوذ فرهنگی نیز از دیگر محورهای مهم کتاب است.
چرا باید کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا مخاطب با فضای فکری و دغدغههای اجتماعی، دینی و سیاسی یک سال از نماز جمعههای منطقه کن تهران آشنا شود. خطبهها علاوهبر تحلیل رویدادهای روز، به مسائل بنیادین اخلاقی و اعتقادی میپردازند و تلاش دارند پیوندی میان آموزههای دینی و نیازهای جامعه برقرار کنند. مطالعهی این مجموعه میتواند دیدگاههای متنوعی دربارهی مسائل جاری ایران و جهان اسلام ارائه دهد و مخاطب را با شیوهی مواجههی دینی با چالشهای معاصر آشنا سازد.
خواندن کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به مطالعات دینی، اجتماعی و سیاسی معاصر ایران مناسب است؛ همچنین برای پژوهشگران حوزهی خطبههای نماز جمعه، فعالان فرهنگی و کسانی که دغدغهی مسائل روز جامعه و تحلیل رویدادهای سیاسی و اجتماعی را دارند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب ۱۱۰ خطبه در ۵۵ جمعه
«بی قاونی در ساخت و سازها، عدم نظارت جدی و بی توجهی به قوانین علمی و مهندسی برای همه خسارت آفرین است. اگر کسی مسیر و مسیل رودخانه را به نحوی بست یا تنگ کرد، آب مسیر خود را از راه دیگر باز میکند. ما نمیتوانیم با قوانین و سنن الهی مبارزه کنیم. و اگر در این بی قانونی، نهادها و مسئولان اداری و کشوری تخلف کنند و مثلاً با گرفتن جریمه، یا رشوه، بی قانونی را قانون تلقی کنند، باز مشکل حل نمیشود و در این زمینه خیلی مثالها وجود دارد که وقت ما اقتضای طرح آنها را ندارد و آخرین نکته در این زمینه که البته شما مردم در صحنه و انقلابی و دینی به توصیه به آن نیازی ندارید، کمک کردن به این عزیزان گرفتار در سیلاب است که البته واسطه در این امر بسیح پایگاه سلمان است.»