کتاب نطنز
معرفی کتاب نطنز
کتاب نطنز نوشتهٔ حسینعلی قربانی یکی از کتابهای انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی است. این کتاب یکی از کتابهاب مجموعهٔ از ایرانم چه میدانم؟ است که به خواننده کمک میکند اطلاعات جامعی از فرهنگ و ادب و تاریخ به دست بیاورد.
درباره کتاب نطنز
کتاب نطنز درباره شهر نطنز و مردمان آن، تاریخ شهر، حوادث و گذر زندگی مردم است. در این کتاب موضوعات محوری جغرافیا و تاریخ نطنز از جمله تحولات جغرافیای انسانی و تأثیر محیط طبیعی بر این فعالیتها و همچنین تحولات تاریخی و فرهنگی آن در بستر مکان جغرافیایی تأثیر جغرافیا بر شیوهٔ زیست و معیشت اهالی نطنز آمده است.
درباره انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی
دفتر پژوهشهای فرهنگی بهمنظور انتشار آثار مربوط به حوزههای گوناگون فرهنگ سالها تلاش کرده است، نتیجه این تلاش انتشار مجموعههایی با عنوانهای «فرهنگ و آموزش»، «فرهنگ و پژوهش»، «فرهنگ و مدیریت»، «فرهنگ و تاریخ»، «فرهنگ و مردم»، «فرهنگ و اندیشه»، «فلسفه»، «جهان اندیشه»، «فرهنگشناسی»، «فرهنگ و معماری»، «فرهنگ و عکاسی»، «فرهنگ و سلامت» و... است.
خواندن کتاب نطنز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران تاریخ محلی ایران پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب نطنز
«رودها در گذشته و بر اساس روایت سفرنامه نویسان، آب نطنز و توابع آن، از چشمه آب کوه و قنوات تأمین می شد و اغلــب سـرد، شیرین و گوارا بود و برخلاف اکثر آبهای آشامیدنی مسیر اصفهان و قزوین، آب سالمی بوده است. رودی فصلی در بخش شمالی کوه های کرکس جاری بود به نام لاکـر کـه روستای صالح آباد (نـی نــی) و مزارع لاکر عباس آباد، احمد آباد و همچنین کالیجان از آن مشروب می شدند. بخش غربی کوه های کرکس رودخانه ای به نام سه رود داشته که آب مناطق شه، بیدشک، دهلر و کله رود را تأمین می کرده است (دو سفرنامه از جنوب، ایران، ۱۳۷۸ ص ۲۱٦ ۲۱۷ فیگوئروا، ١٣٦٣، ص ٢٣٤ ٢١٦-٢١٧). در حال حاضر نیز نطنز از سه رودخانه فصلی مزیدآباد، ریسه و باغستان امامزاده زین الدین برخوردار است که در فصلهای غیربارانی یا خشک میشوند یا به شکل نهری کم آب در می آیند.»
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
حجم
۴٫۷ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه