دانلود و خرید کتاب من X نیستم مجتبی بخشنده
تصویر جلد کتاب من X نیستم

کتاب من X نیستم

معرفی کتاب من X نیستم

کتاب من X نیستم نوشتهٔ مجتبی بخشنده و سعید زارعی فرد است. انتشارات اندیشه احسان این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی که تجربهٔ زیستهٔ مبتلایان به اختلال هویت جنسی را بازنمایی کرده است.

درباره کتاب من X نیستم

کتاب من X نیستم دربارهٔ مسائل جنسی است. این کتاب سعی کرده به مبحثی بپردازد که در حال حاضر در جهان داغ‌ترین موضوع برای گفتمان‌های فرهنگی است. همان‌طور که از عنوان این اثر پیداست، سعی دارد با مصاحبه‌هایی که از افراد ترنس سکشوالِ ایرانی گردآوری کرده، خود را به‌عنوان اولین کتابی که با این افراد به‌طور مستقیم مصاحبه کرده و گزاره‌هایشان را مدون کرده، معرفی کرده است. این کتاب بر آن است تا در بازنمایی‌ای که از این اختلال ارائه‌ داده، رابطهٔ آن را با موقعیت‌های سیاسی و اقتصادی بررسی کند و با این پژوهش‌ به عموم آگاهی بیشتری تزریق کند. این کتاب به‌عنوان اولین پژوهش مکتوبی که بدل به صدای این افرادِ درحاشیه‌مانده شده و صدایشان را به عموم رسانده، از اهمیت بسیاری برخوردار است. دو نویسندهٔ این کتاب به‌واسطهٔ مصاحبه‌ها و بررسی‌هایی که در باب موردهای عینی داخل ایران در ابتلا به این اختلال جنسی داشته‌اند، به مخاطبان اطلاعات قابل‌بحث و مهمی در این حوزهٔ پژوهشی ارائه داده‌اند. گفته شده است که محتوای اثر حاضر، از نقطه‌دیدهای گوناگون می‌تواند به‌لحاظ اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، راه‌گشا و مهم تلقی شود. کتاب حاضر هشت فصل دارد.

خواندن کتاب من X نیستم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب افراد ترنس سکشوالِ ایرانی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب من X نیستم

«فصل چهارم: نظام پزشکی

مقدمه

برای تطبیق جنسیت، گریزی جز عبور از نظام پزشکی و تن دادن به ناز طبیبان و تیغ جراحان برای یک فرد مبتلابه اختلال هویت جنسی وجود ندارد، نظام پزشکی در این دایره، بیشتر از آنکه به پزشک و شخصیت او منتهی شود، در حوزهٔ ساختار پزشکی و روابط حاکم بر آن، اعم از سیاست‌گذاری‌های کلان اجتماعی، سیاسی، مدیریت بیمارستانی، نظام نظارت و درنهایت ویژگی‌های شخصیتی و خصایص فردی پزشکان بازمی‌گردد.

این ساختار، امور مرتبط با اعطای مجوز، شروع درمان، انجام عمل جراحی، ترخیص و مراقبت را بر عهده دارد و مجموعه‌ای عظیمی از افراد، شامل پزشکان، پیراپزشکان، مشاوران، مددکاران و پرستاران را در برمی‌گیرد. هرچند در حوزهٔ امور پزشکی در سراسر دنیا، در خصوص شناخت ریشه‌ها، درمان و عمل جراحی افراد مبتلابه اختلال هویت جنسی، نقاط ابهام بسیاری وجود دارد که شاید در آینده و با پیشرفت دانش بشری بهبود یابد، اما در این میان، بررسی وضعیت پزشکی و خدمات آن، به‌ویژه در حوزهٔ عمل‌های جراحی، از دید خدمات گیرندگان (با توجه به اینکه این گروه نسبت به دانش پزشکی و محدودیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اطلاع چندانی نداشته باشند) لازم به نظر می‌رسد:

اینجا هم حاکمیت سرمایه (شبح سرمایه‌داری)

بسیاری از افراد مبتلابه اختلال هویت جنسی، از گرانی خدمات پزشکی گله دارند. ازآنجاکه افراد مصاحبه شونده، شامل کسانی بوده که در مرکز تخصصی اورژانس اجتماعی بهزیستی پرونده داشته و نیاز عمدهٔ آنها از تشکیل پرونده، کمک‌ها و مساعدت‌های مالی این سازمان دولتی بوده و این مسئله می‌تواند به خطای شناختی در نتیجه‌گیری برگردد، اما نمی‌توان قیمت بالای خدمات پزشکی و تأثیر قیمت بر کیفیت عمل جراحی را نادیده گرفت. وجود بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، خود نشانه‌ای از حاکمیت جریان سرمایه‌داری در نظام پزشکی هست. جملات زیر از مصاحبه‌شوندگان به حاکمیت سرمایه در این موضوع می‌پردازد:

- به خاطر نداشتن پول، آن نتیجه‌ای که باید به دست نمی‌آید به همین خاطر عمل‌های جراحی بچه‌ها ما موفقیت‌آمیز نیست.

- برای عمل خوب، پول لازم است. باید پول داشته باشید چون خیلی هزینه‌بر است.

- بچه‌ها به دلیل نداشتن پول و آگاهی کافی می‌روند زیردست پزشکی که قیمت کمی از آنها می‌گیرد و چون پول کم می‌گیرد، اشتباه می‌کند و عمل چند بار تکرار می‌شود، پول همان‌قدر هزینه می‌شود که برای یک عمل خوب باید هزینه می‌شد. اما به دلیل همین بی‌پولی نتیجه درست از آب درنیامد.

- عمل دوستم بد شد. چون پول نداشت رفته بود بیمارستان دولتی، جای دولتی هم همین‌طوری غسالخانه است.

- بعد از عمل، پزشک و کادر بیمارستان خیلی من را اذیت کردند. با خودم گفتم کاش پول بیشتری داشتم و بیمارستان بهتری می‌رفتم.»

بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است