دانلود و خرید کتاب مبانی تالاسمی و هموفیلی آزاده یغموری
تصویر جلد کتاب مبانی تالاسمی و هموفیلی

کتاب مبانی تالاسمی و هموفیلی

معرفی کتاب مبانی تالاسمی و هموفیلی

«مبانی تالاسمی و هموفیلی» نوشته علیرضا موسی‌میالی، آزاده یغموری، ایمان سیحون و بهار رمدانی است. این کتاب با بیانی ساده سعی بر تفسیر دو بیماری شایع، تالاسمی و هموفیلی دارد. این کتاب از مطالب پیچیده و غیر ضروری کمتر بهره جسته و بیشتر برمبانی تمرکز دارد. در بخشی از کتاب می‌خوانیم: تالاسمی شایع ترین بیماری تک ژنی در جهان است که به صورت اتوزومی مغلوب به ارث می رسد. این بیماری در اثر نقص در سنتز هموگلوبین ایجاد می شود و تظاهرات بالینی سندرم های تالاسمی بسته به نوع جهش در ژن و تعداد ژن های درگیر، در گستره ای از یک کم خونی میکروسیت و هیپوکروم بسیار خفیف و بدون علائم بالینی تا کم خونی بسیار شدید و وابسته به تزریق مکرر خون و تا مرگ داخل رحمی بروز می کند. تالاسمی اولین بار در سال ۱۹۲۵ توسط یک پزشک متخصص کودکان به نام Thomas B.cooly در شهر دیترویت آمریکا توصیف شد. تالاسمی یک واژه یونانی می باشد که ابتدا به صورت Thalassic anaemia و سپس به صورت Thalassaemia در آمد که از دو کلمه (Thalassa) به معنی دریا و (Emia) به معنی خون تشکیل شده است. هر چند این بیماری در سراسر جهان و در تمامی نژادها دیده می شود ولی شیوع آن در نواحی مدیترانه و خاورمیانه و شبه قاره هند و غرب آفریقا و جنوب شرقی آسیا بیشتر است، که این نواحی را کمربند تالاسمی می نامند. افراد مبتلا به تالاسمی به دلیل خونسازی غیر مؤثر از یک طرف و همولیزگلبول های قرمز۱از طرف دیگر به کم خونی مبتلا می شوند.
مسلم عباسپور
۱۴۰۰/۰۲/۱۵

سلام ممنونم کتاب خوبی برای شناخت این دو بیماری بود

وقتی یک پلاکت به یک سطح می چسبد، پرتوئین های منقبض کننده آن فشرده می پلاکت پهن شده و "پاهایی" ایجاد می کند که به pseudopodia یا پای کاذب مشهور است. با این کار این توانایی را پیدا می کند که فضای بیشتری را نسبت به قبل بپوشاند. درهمین زمان (در طی چند ثانیه)، انقباض موجب می شود پلاکت ها دانه هایشان را از دست بدهند (degranulate). این عمل موجب رهایش مقادیری مواد شیمیایی شامل ADP و thromboxane A۲ می شود. این دو ماده فعال کننده های قوی پلاکت ها هستند و گیرنده های چسبنده غشاء سلول مثل b/ІІІaІІ glycoprotein را تحریک می کنند که در نتیجه پلاکت های مجاور وارد عمل شده و به پلاکت های قبلی و موضع زخم می چسبند.
هدی✌
از وظایف اصلی پلاکت ها در گردش خون "مسدود کردن سوراخ ها" در رگ ها است که با پوشاندن موضع جراحت انجام می پذیرد و از خروج هر چه بیشتر خون جلوگیری می کند. پلاکت ها به سلول های سالم endothelial در دیواره رگ نمی چسبند اما به بافت همبند بدون حفاظ موجود در دیواره رگ مجروح به شدت چسبندگی پیدا می کنند
هدی✌
هر گرم خون شامل ۲۶۰ میلیارد سلول تازه است
هدی✌
Pluripotent بدین معنی است که یک سلول این توانایی را دارد خود را تکثیر کند و به انواع گوناگونی دیگری تبدیل شود.
هدی✌
ترومبین نیز چسبندگی پلاکت به پلاکت را افزایش داده وعلاوه بر آن، فرآیند فعال شدن و از دست دادن حالت دانه ای را تسریع می نماید که خود منجر به تولید ترومبین بیشتر می گردد.
هدی✌
فیبرینوژن برای چسبیدن پلاکت ها به هم و ایجاد تجمع لازم است.
هدی✌
فاکتور V توسط پلاکت ها رها می شود و با تماس با آنزیمی موسوم به thrombin فعال می شود. فاکتور Va و فاکتور Xa (فرآورده شیمیایی سایر مکانیزم های انعقادی است) با هم ترکیب می شوند تا ماده های موسوم به فعال کننده پروترومبین ایجاد کنند. نقش این ماده این است که پروتوئین پروترومبین پلاسما را به اجزای سازنده اش خرد می کند و با این کار ترومبین بیشتری ایجاد می شود. آنزیم ترومبین اجزای پپتیدی پرتوئین دیگری از پلاسما (fibrinogen) را می شکند ومونومرهای fibrin تولید می کند. مونومرهای فیبرین با کمک یک فاکتور stabilizing پلیمریزه می شوند (فاکتور XIII) که توسط پلاکت ها رها شده و با کمک ترومبین فعال می شود تا در نهایت رشته های فیبرین شکل بگیرند.
هدی✌
عامل von Willebrand با شدت زیادی به کلاژن می چسبد؛ سپس پلاکت ها این توانایی را پیدا می کنند که از طریق دو نوع دریافت کننده های غشاء به عامل von Willebrand بچسبند.
هدی✌
کلاژن یک پرتوئین لایه زیرین غشاء است که روی آن را لایه ای از سلول های endothelial سالم می پوشانند.
هدی✌
پلاکت ها بر خلاف Erythrocyte ها از نظر عملکرد وپاسخ بسیار فعال باشند..
هدی✌
پلاکت ها هسته ندارند لذا نمی توانند تکثیر شوند؛ بعد از یک نیمه عمر ۸ تا ۱۰ روزه، پلاکت های غیر فعال توسط ماکروفاژهای تمیز کننده در طحال جمع آوری می شوند
هدی✌
Erythropoietin ها عموما در کلیه ها تولید می شوند و تولید آن ها می تواند برای دقایق و یا حتی ساعت ها تشدید شود خصوصا برای مواقعی که شخص در یک محیط با اکسیژن کم قرار گرفته است. Erythropoietin ها تولید Proerythroblast ها را از سلول های بنیادی Hematopoietic در مغز استخوان تشدید می کنند و گلبول های قرمز جدید در حدود ۵ روز پس از اولین احساس کمبود اکسیژن وارد گردش خون می شوند. تولید Erythropoietin ها ادامه می یابد و به طبع آن گلبول های قرمز بیشتری تولید می شوند تا وقتی که میزان اکسیژن بافت به مقدار طبیعی بازگردد.
هدی✌
Erythrocyte های موجود در بدن انسان می توانند در سیستم گردش خون تا ۱۲۰ روز زنده بمانند. پس از این مدت است که از بدن خارج می شوند.
هدی✌
از آنجا که Erythrocyte ها، فاقد هسته و یا سایر ارگانل های موجودر سیتوپلاسم که برای سنتز پروتوئین ها ضروری هستند می باشند، این سلول ها تکثیر نمی شوند و هموگلوبین سنتز نمی کنند
هدی✌
Erythrocyte ها، فاقد هسته و یا سایر ارگانل های موجودر سیتوپلاسم که برای سنتز پروتوئین ها ضروری هستند می باشند، این سلول ها تکثیر نمی شوند و هموگلوبین سنتز نمی کنند
هدی✌
سلول های بنیادی میولید در مغز استخوان باقی می مانند و تمامی سلول های موجود در خون را تولید می کنند.
هدی✌
سلول های بنیادی لیمفوئید از مغز استخوان به قسمت های مختلف سیستم لنفاوی مهاجرت می کنند (گره های لنفی، طحال، تیموس) و lymphocytes (گلبول های سفید سیستم لنفاوی) را تولید می کنند.
هدی✌
میزان سلول های خونی که توسط PHSC ها و بقیه سلول های خون ساز (Hematopoietic) در مغز استخوان تولید می شود (۲۸ گرم) در هر روز است
هدی✌
Pluripotent hematopoietic stem cells (PHSCs)، multipotent هستند بدین معنی که قادر به تولید سلول های مختلفی در یک کلاس هستند (مثلا کلاس سلول های خونی یا کلاس سلول های پوستی) لذا کاملا از نوع totipotent که قادر به تولید هر نوع سلولی هست متمایز هستند.
هدی✌
واژه stem cell به سلول هایی اطلاق می شود که قادر به تکثیر و تولید انواع دیکری از سلول ها باشند.
هدی✌

حجم

۱۱۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۶۶ صفحه

حجم

۱۱۶٫۳ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۶

تعداد صفحه‌ها

۶۶ صفحه

قیمت:
۱۲,۰۰۰
تومان