معرفی و دانلود کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری pdf + خلاصه رایگان

میلاد خرد
انتشارات:
انتشارات هونر

معرفی کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری

کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری با گردآوری میلاد خرد در انتشارات هونر به چاپ رسیده است. در این کتاب، ابیاتی از شاعرانی چون مشتاق اصفهانی شاعر سبک عراقی متعلق به قرن دوازدهم هجری قمری، هاتف اصفهانی شاعر معاصر دورۀ افشار و زند، آذر بیگدلی شاعر و تذکره‌نویس سدۀ دوازدهم قمری، بیگم شاعربانوی دورۀ قاجار و نورعلیشاه دیگر شاعر قرن دوازدهم قمری آمده است.

درباره کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری

کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری، بخشی از ابیات شاعران مطرح ایرانی و پارسی‌گو در این دو سده را در بر می‌گیرد. مشتاق اصفهانی از شاعران قرن دوازدهم هجری قمری است و در اصفهان می‌زیست. او یکی از بنیان‌گذاران دورۀ بازگشت است؛ یعنی رویگردانی از سبک صائب تبریزی. مشتاق اصفهانی به سبک عراقی شعر می‌سرود.

هاتف اصفهانی، یکی از شاعران نامدار ایران در قرن دوازدهم هجری قمری و معاصر با دورۀ افشاریه و زندیه است. او از دوران جوانی شعر می‌سرود، در دربار هیچ شاهی حاضر نشد و در مدح هیچ سلطانی شعر نگفت. هاتف بیشتر حکمت و عرفان را مطالعه می‌کرد. او که به فارسی مسلط بود به سبک شاعران متقدم فارسی چون حافظ، سعدی و فردوسی شعر می‌گفت.

آذر بیگدلی، شاعر و تذکره‌نویس سدۀ دوازدهم هجری قمری بود. او در اصفهان به دنیا آمد و با شاعرانی چون مشتاق و هاتف و دیگر پیروان نهضت بازگشت ادبی مصاحبت داشت. بیگم متخلص به رشحه، شاعربانوی ایرانی در سدۀ سیزدهم قمری و متعلق به دوران قاجار است. او دختر هاتف اصفهانی بود. دیوانی شعر او ۳ هزار بیت شعر داشت که در دست نیست. نورعلیشاه نیز شاعر قرن دوازدهم هجری قمری است که برخی از اشعار او در کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری آمده است.

خواندن کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

به دوستداران شعر کهن فارسی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری

بدستم تیشه‌ای چون کوه‌کن هست

گلستانیست کویت از شهیدان

که هر گامش دوصد خونین کفن هست

خواجوی کرمانی»

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب گزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابگزیده ابیات قرون ۱۲ و ۱۳ هجری
موضوعشعر کهن، شعر کلاسیک
گردآورندهمیلاد خرد
انتشاراتانتشارات هونر
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۱۰/۱۳
فرمت کتابPDF

نظری برای کتاب ثبت نشده است.