«پنجاه روز تاریخی» نوشتهی حبیباللّه شاملویی(-۱۳۰۹) است. این کتاب روایت پنجاه واقعهی مهم از دوران میلاد مسیح تا قرن بیستم است. از جملهی این وقایع استقلال آمریکا، جنگهای صلیبی، اختراع چاپ و جنگهای جهانی اول و دوم را میتوان نام برد.
نویسنده در این کتاب پنجاه رویداد بسیار مهم و تاریخی را انتخاب کرده است و آنها را به فشردگی شرح داده است. برخی از این رویدادها جهانی و برخی دیگر میهنی هستند و تقدم و تأخر آنها نیز در گزینش آنها تأثیری نداشته است.
برای کسی که خواهان آموزش و دانش است، شرح حال لینکلن رئیس جمهور آمریکا و شرح حال طاهر ذوالیمینین سرسلسلهی طاهریان خراسان تفاوتی ندارد. هر دو، آموزنده و بهحال آیندهی خواننده مفیدند و همانطور که آن ضربالمثل معروف میگوید «در خانه اگر کس است، یک حرف بس است!». کسی که قصد دانستن داشته باشد از کوچکترین اشارهی دست و سر و چشم و لب آنچه را که باید میفهمد و میداند.
روزی، یکی از شاگردان سقراط از او پرسید:
ـ استاد! شما تا بهحال با ما، در بسیاری از موارد زندگیهای فردی و اجتماعی صحبت کرده و گاه نیز ما را بهبحث و محفل و محاوره و مصاحبه تشویق کردهاید در حالی که تا بهحال دربارهی تاریخ و لزوم و یا عدم لزوم آن در زندگی نه تنها حرفی نزدهاید بلکه، حتی اشارهای هم بهآن نکردهاید و...
و سقراط در پاسخ او گفت:
ـ آنچه که ما تا بهحال دربارهی آن بهقول شما جدل و بهعقیدهی من بحث میکنیم مربوط بهمسائلی است که میبایست برای روشن شدن تکلیف ما با آنها، تلاش و کنکاش کنیم و حال آنکه تاریخ همیشه با ما است؛ چون تاریخ همیشه زنده است و هیچگاه فانی نمیشود.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب پنجاه روز تاریخی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.