کتاب دانشنامه تصویری بریتانیکا؛ گیاهان، جلبک ها و قارچ ها
معرفی کتاب دانشنامه تصویری بریتانیکا؛ گیاهان، جلبک ها و قارچ ها
کتاب الکترونیکی «گیاهان، جلبک ها و قارچ ها» از گروه نویسندگان و حسن سالاری و مرضیه کاظمی است که - انتشارات شهر قلم- آن را به چاپ رسانده است.
درباره کتاب گیاهان، جلبکها و قارچها
قدیمیترین، معتبرترین و مهمترین دانشنامه انگلیسیزبان دانشنامه بریتانیکا است که در سال ۱۷۶۸ در ادینبرو برای نخستینبار منتشر شد و تا به امروز در حال ویرایش و بهروزرسانی است. این دانشنامه توسط ۱۰۰ ویراستار و بیش از ۴۰۰۰ مشارکتکننده، که ۱۱۰ نفر از این مشارکتکنندگان برندگان جایزه نوبل هستند، و ۵ رئیسجمهور در نگاشتن این کتاب مشارکت کردند. مقالات بریتانیکا در دو قرن اخیر توسط مقالهنویسان خبره و باتجربه در زمینههای مختلف بازبینی و مورد تأیید قرار گرفته است و برای برخی از مقالات بهصورت گسترده تحقیقاتی انجام میگرفت. این دانشنامه در سده بیستم و در نسخه یازدهم بهعنوان مرجع معتبری برای افراد عادی و دانشپژوهان بود. این دانشنامه هم اکنون نسخه پانزدهم را هم وارد بازار کرده است.
در ایران هم حسین آقا ملک مؤسس کتابخانه و موزه ملی ملک مدتی را صرف ترجمه دانشنامه بریتانیکا کرد؛ ولی بنا به دلایل نامعلومی از این کار منصرف شد و از اردیبهشتماه ۱۳۸۶ کار ترجمه فارسی دانشنامه بریتانیکا توسط عبدالحسین سعیدیان مترجم، محقق و استاد دانشگاه به همراه گروهی از مترجمان باهدف ارتقا فرهنگی جامعهی جوان اندیشمندان و محققان آغاز گردید.
کتاب گیاهان، گیاهان و جلبکها اثری برگرفته از دانشنامه بریتانیکا است.
کتاب گیاهان، جلبکها و قارچها، ترجمه حسن سالاری و ویراستاری مرضیه کاظمی است که مدیر هنری و گرافیکی جلد آن را حسین نیلچیان بر عهده داشت و مهتاب یعقوبی صفحهآرایی این کتاب را انجام داده است.
گیاهان نقش بسیار مهمی در زندگی ما دارند و ما بدون گیاهان نمیتوانیم زنده بمانیم. نزدیک به ۳۰۰ هزار گونة گیاه در جهان وجود دارد که از قطب یخزده تا جنگلهای بارانی گرمسیری سرسبز و انبوه را پوشانده است. گیاهان با فتوسنتز برای ما غذا، دارو، چوب، رزین "صمغ"، اکسیژن و چیزهای دیگری تولید میکنند. در کتاب گیاهان جلبکها و قارچها ما با سازوکارهایی آشنا میشویم که گیاهان با آن روبرو هستند تا بتوانند در چرخه زیست باقی بمانند. در این کتاب بهصورت گامبهگام توضیح داده شده است که لقا "باروری" چگونه رخ میدهد و گردافشانی به کمک باد و حشرهها چگونه انجام میگیرد. در صفحات این کتاب عکسها و تصاویری وجود دارد که نماهایی از درون درختان پیش چشم میگذارد تا مخاطبان از نزدیک بتوانند کارکرد بافتها و رگبرگهای برگها ببینند. کتاب گیاهان، جلبکها و قارچها تاریخچه گیاهان جلبکها و قارچها و تفاوت میان آنها را توضیح میدهد و میگوید که جلبکها و قارچها بیشتر به جانوران شبیه هستند تا گیاهان.
فهرست این کتاب شامل بخش اول: معرفی گیاهان، بخش دوم: از جلبکها تا سرخسها، بخش سوم: گیاهان دانهدار، بخش چهارم: گیاهان کمیاب و سودمند، بخش پنجم: قارچها است.
کتاب گیاهان، جلبکها و قارچها اثر دانشنامه بریتانیکا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به کودکان و نوجوانانی که به گیاهشناسی علاقه دارند.
تا آخر نبد حدود ۱۰ صفحه بود
کتاب خوبیه