کتاب گذر از رنجش بین ما
معرفی کتاب گذر از رنجش بین ما
کتاب گذر از رنجش بین ما (التیامبخشی و آشتی بدون هیچ مصالحه) نوشتهی مارشال روزنبرگ و با ترجمهی ریّان حسامی، اثری است که به موضوع بهبود و التیام روابط انسانی میپردازد. این کتاب توسط نشر اختران منتشر شده است و تمرکز اصلی آن بر آموزش مهارتهایی برای درک و حل تعارض، التیام آسیبهای قدیمی و پرورش روابط رضایتمندانه است. نویسنده با بهرهگیری از الگوی ارتباط بدون خشونت، راهکارهایی را ارائه میدهد که میتوانند در موقعیتهای مختلف زندگی، از خانه و محل کار تا جامعه، به کار گرفته شوند. کتاب گذر از رنجش بین ما با رویکردی عملی و گفتوگومحور، به بررسی فرایند آشتی و التیام در روابط میپردازد و نقش همدلی و حضور صمیمانه را در این مسیر برجسته میکند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب گذر از رنجش بین ما
کتاب گذر از رنجش بین ما نوشتهی مارشال روزنبرگ، اثری است که به بررسی عمیق تعارضات انسانی و راههای التیام آنها میپردازد. این کتاب بر پایهی کارگاههایی شکل گرفته که نویسنده در آنها به آموزش ارتباط بدون خشونت پرداخته است. ساختار کتاب مبتنی بر گفتوگوها و اجرای نقشهایی است که در آن شرکتکنندگان مسائل واقعی خود را مطرح میکنند و نویسنده با ایفای نقش طرف مقابل، فرایند همدلی و آشتی را به نمایش میگذارد. در این روند، مخاطب با مراحل مختلف التیام، از شنیدن همدلانه تا سوگواری و بیان نیازهای برآوردهنشده، آشنا میشود. کتاب گذر از رنجش بین ما نهتنها به مهارتهای ارتباطی فردی میپردازد، بلکه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی تعارضات نیز توجه دارد و نشان میدهد چگونه میتوان با تغییر نگرش و تمرین همدلی، روابطی سالمتر و رضایتبخشتر ساخت. نویسنده با مثالهای ملموس و تجربههای کارگاهی، مفاهیم را بهگونهای ارائه میدهد که خواننده بتواند آنها را در زندگی روزمره به کار گیرد.
خلاصه کتاب گذر از رنجش بین ما
کتاب گذر از رنجش بین ما بر پایهی الگوی ارتباط بدون خشونت، به بررسی ریشههای رنجش و تعارض در روابط انسانی میپردازد و راهکارهایی برای التیام آنها ارائه میدهد. نویسنده تأکید کرده است که بسیاری از رنجشها و سوءتفاهمها ناشی از ناتوانی در بیان صادقانه احساسات و نیازها و همچنین نشنیدن همدلانهی طرف مقابل است. در این کتاب، فرایند آشتی در چند مرحله توضیح داده شده: ابتدا فرد آسیبدیده نیاز دارد شنیده شود و برای احساساتش همدلی دریافت کند؛ سپس فرد مقابل نیز فرصت مییابد احساسات و نیازهای خود را بیان کند و سوگواری کند؛ در نهایت، هر دو طرف میتوانند با شناخت نیازهای برآوردهنشده و بیان صادقانهی آنها، راهی برای آشتی و ساختن رابطهای جدید پیدا کنند. نویسنده با مثالهایی از روابط خانوادگی، دوستانه و حتی موقعیتهای دشوارتر، نشان داده است که همدلی و حضور صمیمانه میتواند حتی عمیقترین زخمها را التیام بخشد. همچنین تفاوت میان همدلی و همدردی، نقش سوگواری بهجای عذرخواهی، و اهمیت تمرین مداوم این مهارتها در زندگی روزمره از دیگر محورهای کتاب است. در بخشهایی از کتاب، به چالشهای عملی اجرای این روشها نیز پرداخته شده و راهکارهایی برای مواجهه با احساسات شدید، خشم و مقاومتهای درونی ارائه شده است.
چرا باید کتاب گذر از رنجش بین ما را بخوانیم؟
کتاب گذر از رنجش بین ما با ارائهی رویکردی کاربردی و ملموس به موضوع آشتی و التیام روابط، فرصتی فراهم میکند تا خواننده بتواند مهارتهای ارتباطی خود را ارتقا دهد. این کتاب با تمرکز بر همدلی، شنیدن فعال و بیان صادقانهی احساسات و نیازها، به مخاطب کمک میکند تا تعارضات را به فرصتی برای رشد و نزدیکی تبدیل کند. ویژگی شاخص این اثر، استفاده از مثالهای واقعی و گفتوگوهای کارگاهی است که باعث میشود مفاهیم انتزاعی به تجربهای قابل لمس و تمرینپذیر تبدیل شوند. همچنین، کتاب به تفاوتهای ظریف میان همدلی و همدردی، نقش سوگواری و اهمیت رها شدن از قضاوتهای اخلاقی میپردازد و راهکارهایی برای مواجهه با احساسات دشوار ارائه میدهد. مطالعهی این کتاب میتواند به بهبود روابط خانوادگی، دوستانه و حتی حرفهای کمک کند و راهی برای عبور از رنجشهای کهنه و ساختن ارتباطی سالمتر پیش پای خواننده بگذارد.
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که با تعارضات و رنجشهای حلنشده در روابط خود مواجهاند، به دنبال بهبود مهارتهای ارتباطی هستند یا علاقهمندند شیوههای همدلانه برای حل اختلافات را بیاموزند. همچنین برای افرادی که در محیطهای کاری، خانوادگی یا اجتماعی با سوءتفاهم و دلخوری دستوپنجه نرم میکنند، این کتاب میتواند راهگشا باشد.
بخشی از کتاب گذر از رنجش بین ما
«مارشال: عصر بخیر. بسیار خُب، در مورد التیام و آشتی چه چیزی میتوانم با شما سهیم شوم که پاسخگوی نیاز شما باشد؟ مایلید من در این مورد صحبت کنم و شما بشنوید؟ یا اگر بین شما و کسی در اثر بروز پیشامدی رنجشی از گذشته به جا مانده است، حالا بخواهید به جای اینکه در موردش گفتگو کنیم آن را به صورت "زنده" اجرا کنیم؟ شرکتکنندهٔ زن: میخواهم بدانم چطور میتوانم از رنجش بسیارم از کسی بگذرم یا رها شوم؟ مارشال: موافقی با استفاده از الگوی ارتباط بدون خشونت نقش کسی را بازی کنم که نسبت به او رنجش داری؟ من آن شخص خواهم بود، اما با شما به عنوان کسی صحبت میکنم که به شیوهٔ ارتباط بدونخشونت زندگی میکند. کافی است شما فقط هرچه را که میخواهید، بگویید. بسیار خُب، متوجه نحوهٔ اجرای نقش شدید؟ خوب است. حالا قرار است من چه کسی باشم؟ شرکتکنندهٔ زن: برادرم مارشال: (نقش خود را آغاز میکند) خواهر، از این که میخواهی رنجش بین ما التیام پیدا کند و همچنین از شجاعتی که نشان میدهی واقعاً تحت تأثیر قرار گرفتهام. اگر آنچه را همین لحظه در ارتباط با من در درون تو زنده است، با من درمیان بگذاری هدیهٔ بزرگی به من دادهای. فقط هرچه را میخواهی، آن طور که راحتی بگو.»