کتاب آینه های شهر
معرفی کتاب آینه های شهر
کتاب آینه های شهر نوشتهٔ الیف شافاک و ترجمهٔ تهمینه زاردشت است. انتشارات نیلوفر این رمان را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب آینه های شهر
قصهٔ کتاب آینه های شهر که دومین رمان الیف شافاک است، در قرن شانزدهم و در اسپانیا و ترکیهٔ آن روزگار میگذرد و فضای رعب و وحشت و تفتیش عقاید را بهخوبی به تصویر میکشد. در مادرید اسپانیا مردمانی از مذاهب گوناگون، بیآنکه مذهب آنها را از یکدیگر دور سازد، در کنار هم زندگی میکنند. در این میان «آلونسو پرز دو هررا» که تحتفرمان یک صدا است، مسیحیان را به دشمنی با مردم مذاهب دیگر ترغیب میکند و جنایاتی به بار میآورد. مترجم دربارهٔ قصهٔ این رمان نوشته است که مهمترین نکتهای که میتوان دربارهٔ این اثر به آن اشاره کرد، همزیستی ادیان در فضایی است که الیف شافاک خلق کرده است؛ مسلمان، مسیحی و یهودی دستکم در دنیای این رمان بیهیچ اختلافی میتوانند در کنار هم، در خانهٔ هم و در شهر هم به سر ببرند؛ نه دین یا ادیان که قدرت(های) حاکم هستند که میخواهند به نفع خود بین آنها تفرقه بیندازند. نویسنده در رمان «آینه های شهر» واقعیتها و تاریخ را با افسانه پیوند میزند و در قالب چندین داستان بهظاهر پراکنده قرار میدهد و با این تکهها پازل داستانش را میسازد. او برای رمانش زمان را به عقب برده و از گذشتههای دور اسم میبرد تا شاید آنگونه که مترجم نیز به آن اشاره داشته، از لزوم واقعیت بگریزد و دست به دامان افسانه شود.
خواندن کتاب آینه های شهر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر فرانسه و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره الیف شافاک
الیف شافاک در اکتبر ۱۹۷۱ در شهر استراسبورگ فرانسه به دنیا آمد. او نویسنده و رماننویس است. این نکته را نمیتوان کتمان کرد که زندگی شخصی الیف شافاک و جداشدن پدر و مادرش خودآگاه یا ناخودآگاه روی رمانهایش و تفاوتهای جنسیتی شخصیتهای داستانهایش تأثیر گذاشته است. او تحصیلات دورهٔ راهنمایی را در شهر مادرید و تحصیلات دبیرستانش را در دبیرستان آتاترک آنکارا به پایان برد. در دانشگاه خاورمیانهٔ آنکارا، مدرک کارشناسیاش را در رشتهٔ روابط بینالملل گرفت و پس از آن در همان دانشگاه در رشتهٔ حقوق زنان کارشناسیارشدش و در رشتهٔ علوم سیاسی دکترایش را گرفت. الیف شافاک در سال ۲۰۱۰ نشان شوالیهٔ ادبیات و هنر کشور فرانسه را از آنِ خود کرد. آثار این نویسنده به ۳۰ زبان ترجمه شده و از طرف ناشران معروفی مثل ویکینگ، پنگوئن، ریزولی و... به چاپ رسیده است.
با نوشتن اولین رمانش به نام «پنهان» (۱۹۹۸) توانست جایزهٔ بزرگ مولانا را دریافت کند. در سال ۱۹۹۹ «آینههای شهر» و در سال ۲۰۰۰ رمان «مَحرم» را نوشت که موفق به دریافت جایزهٔ کانون نویسندگان ترکیه شد. بهدنبال آن، ۲ کتاب «شپشپالاس» (۲۰۰۲) و «برزخ» (۲۰۰۴) را نوشت که جزو پرفروشترین کتابهای آن سالها محسوب میشدند. او در کتاب «جزر و مد» (۲۰۰۵) به جمعآوری گفتارهای خود دربارهٔ زن، موضوع هویت، تفاوتهای فرهنگی و زبان و ادبیات پرداخت. کتاب «پدر و حرامزاده» در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و بهعنوان پرفروشترین کتاب سال شناخته شد. در سال ۲۰۰۹ به نوشتن رمان «عشق» پرداخت که آن را نشر دوغانکتاب به چاپ رساند. کتاب عشق رکورد پرفروشترین کتاب چاپشده را در ترکیه به خود اختصاص داد. این کتاب توانست در مدتی کوتاه پرفروشترین کتاب کشور شود. در ادامهٔ آن سالها چند کتاب دیگر از این نویسنده به چاپ رسیده است. رمان «من و استادم» (۲۰۱۳) نمونهای از زندگی چندفرهنگی این نویسندهٔ چیرهدست است. نویسنده با بهرهگرفتن از زبانی که ترکیبی از روایت و گفتوگوست، شخصیتهای تاریخی را در کنار ۲ شخصیت خیالی این رمان، «جهان» (پسری از دیار هند) و فیل او قرار میدهد. کتاب «شیر سیاه» (روایتی طنزآلود از بحران هویت که این روزها ممکن است برای هر زنی در آستانهٔ مادرشدن رخ دهد) نیز اثر همین نویسنده است.
بخشی از کتاب آینه های شهر
«برای این که کودک راحت به دنیا بیاید، لازم است مادرش از ترسهایش آزاد شود. در غیر این صورت، کودک محکم به رحم میچسبد و با تمام قوا از بیرونآمدن خودداری میکند. بعضی از کودکانی که تا حد مرگ از دنیای بیرون رحم میترسند و ظلمت را ایمنتر از روشنایی میدانند، ترجیح میدهند بند ناف را به گردن پیچیده، همانجا جان بدهند اما تسلیم نشوند. به همین خاطر زائو باید پارهای از خون، خمیرمایهی زندگی و جانش را به فرزندش بدهد نه ترسهایش را.»
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۸۰ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۳۸۰ صفحه