کتاب روان شناسی پول
معرفی کتاب روان شناسی پول
کتاب روان شناسی پول؛ درسهایی ماندگار درباره ثروت، طمع و شادی نوشتهٔ مورگان هاوزل و ترجمهٔ فاطمه باغستانی است و انتشارات نسل نواندیش آن را منتشر و روانهٔ بازار کرده است. این اثر از مجموعهٔ روانشناسی انتشارات نسل نواندیش است.
دربارهٔ کتاب روان شناسی پول
مورگان هاوزل در کتاب روانشناسی پول بیان میکند که بحرانهای مالی از منظر روانشناسی و تاریخی بیشتر قابل بررسی هستند تا از منظر مالی.
از نظر مورگان هاوزل برای درک این مسئله که چرا قرض و بدهی برای افراد به وجود میآید تنها نیاز است که به تاریخ حرص و طمع و میزان خوشبینی آن افراد توجه شود و شاید اصلاً نیازی برای محاسبهٔ نرخ بهره نباشد.
او در این کتاب به یکی از گفتههای ولتر ارجاع میدهد؛ «تاریخ هرگز تکرار نمیشود، انسانها کارهای تکراری میکنند» و معتقد است این رابطهٔ انسانی در رابطهٔ با پول هم مصداق دارد.
هاوزل در سال ۲۰۱۸، گزارشی نوشت و در آن ۲۰ مورد از مهمترین نقصها، تعصبات و علل رفتارهای بدی را که در مواجهه با پول بر افراد تأثیر میگذارد را شرح داده است. این گزارش روانشناسی پول نام داشت و بیش از یک میلیون فرد آن را خواندند. او در این کتاب عمیقتر به این موضوع پرداخته است. برخی از بخشهای کوتاه آن گزارش در این کتاب بدون تغییر آمده است.
کتاب روانشناسی پول شامل ۲۰ فصل است و در هر فصل آنچه را که مهمترین جنبههای غیرمشهود روانشناسی پول شرح داده است. فصلها حول یک موضوع مشترک میچرخند؛ اما بهتنهایی و بهطور مستقل نیز میتوان آنها را خواند.
خواندن کتاب روان شناسی پول را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به کسانی که میخواهند عادتهای مالی خود را بهبود ببخشند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب روان شناسی پول
«هرکسی تجربهٔ منحصربهفرد خودش را از عملکرد جهان دارد. چیزهایی که خودتان تجربه کردهاید برایتان متقاعدکنندهتر از چیزهایی است که از دیگران میآموزید. بنابراین، شما، من و هرکسی در طول زندگی به مجموعهای از دیدگاهها دربارهٔ شیوهٔ کار پول میرسیم که از فردی به فرد دیگر متفاوت است. ممکن است آنچه از نگاه شما احمقانه باشد برای من منطقی به نظر برسد.
فردی که در فقر بزرگ شده است، دیدگاهش دربارهٔ خطر و پاداش به طریقی بسیار متفاوت با کودکی است که پدری بانکدار و ثروتمند دارد.
شخصی که در دورهٔ تورم فزاینده بزرگ شده چیزی را تجربه کرده است که شخص رشدکرده در دورهٔ ثبات هرگز تجربه نکرده است.
معاملهگر سهام در بورس که در دورهٔ رکود بزرگ اقتصادی داروندارش را از دست داده است تجربهای دارد که یک کارمند فناوری در اوج رونق اواخر دههٔ ۱۹۹۰ نمیتواند تصور کند.
فردی استرالیایی که در طول سی سال هیچ رکود اقتصادیای ندیده، چیزی را تجربه کرده است که یک امریکایی هرگز تجربه نکرده است.
این فهرست تجربیات همچنان بیپایان است.
شما دربارهٔ پول چیزهای میدانید که من نمیدانم و برعکس. شما با باورها، اهداف و پیشبینیهایی متفاوت با من زندگی خود را سپری میکنید. دلیلش این نیست که یکی از ما باهوشتر از دیگری است یا اطلاعات بهتری دارد، بلکه دلیلش این است که ما زندگیهای مختلف پر از تجربههای متفاوت و به همان اندازه متقاعدکننده داشتهایم.»