کتاب پنجره باز
معرفی کتاب پنجره باز
کتاب پنجره باز نوشتهٔ خوله القزوینی و ترجمهٔ ریحانه ملازاده و فاطمه نجمی است. انتشارات نظری این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر حاوی یک مجموعه داستان کوتاه از این نویسندهٔ عراقی است.
درباره کتاب پنجره باز
کتاب پنجره باز چندین داستان کوتاه را در بر گرفته است. عنوان برخی از این داستانها عبارت است از: «خیانت زن»، «دلهرههای همسری رنجکشیده»، «حرفهای درگوشی»، «سرگذشت مونا» و «گریهٔ لیلی برای آزادیش». این داستانها به موضوعات گوناگونی پرداختهاند. نویسنده برای نگارش این قصهها از شخصیتهای موجود در جامعهٔ کویت الهام گرفته است. او خواهان آشناکردن مخاطب با فرهنگ آن مرزوبوم بوده است. خانم القزوینی در این داستانها کدورتهایی را که در روابط میان همسران به وجود میآید، ترسیم کرده است. مشکلات اجتماعی مانند نظام اداری فاسد و فرسوده، بیعدالتی، دروغگوییهای مطبوعاتی، انحرافهای موجود در کشور کویت نیز از موضوعات دیگری است که این نویسندهٔ عراقی به آنها پرداخته است.
داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب پنجره باز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر عرب و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
درباره خوله القزوینی
خوله القزوینی با نام کامل «خوله صاحب سید جواد القزوینی» در سال ۱۹۸۳ در شهر کاظمین در عراق به دنیا آمد. این نویسنده و روزنامهنگار، دانشآموختهٔ رشتهٔ مدیریت بازگانی در دانشگاهی در کویت است. اولین رمان خود را در ۱۷سالگی نوشت و منتشر کرد. خانم القزوینی بیش از ۳۰ عنوان کتاب مربوط به مسائل زنان و حوزههای روانشناسی و جامعهشناسی، در قالبهای رمان و داستان، نوشته و منتشر کرده است. این نویسنده موفق به دریافت جایزهٔ کتاب سال کویت در ۲ سال متوالی (۱۹۸۸ و ۱۹۸۹) شده است. مجموعه داستان «پنجره باز» (حدیث الوسادة) یکی از آثار اوست که به فارسی نیز ترجمه شده است.
بخشهایی از کتاب پنجره باز
«زنان همواره بر این باورند، هنگامی که مرد رو به پیری میرود احساسات عاشقانه او پژمرده میشود و پرتو برافروخته و جویای روحش که پیوسته در پس حقیقت به دنبال جانهایی است سرشار از احساس و مالامال از تپش زندگی، رو به خاموش میگراید.»
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۰ صفحه
حجم
۱٫۱ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۵۰ صفحه