کتاب درخت ها برای تو پرنده ها برای من
معرفی کتاب درخت ها برای تو پرنده ها برای من
کتاب درخت ها برای تو پرنده ها برای من سرودهٔ مهدیه نظری است. انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این مجموعه شعر برای نوجوانان تهیه شده است.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در سال ۱۳۴۴ پایهگذاری شد، گستردهترین شبکهٔ کتابخانههای کودکان و نوجوانان را دارد و از برجستهترین تولیدکنندگان کتاب کودک است. این سازمان علاوه بر کتاب، محصولات فرهنگی دیگری مانند فیلم و سرگرمیهای سازنده و موسیقی نیز برای کودکان تولید میکند.
درباره کتاب درخت ها برای تو پرنده ها برای من
کتاب درخت ها برای تو پرنده ها برای من که با تصویرسازیهای نرجس محمدی منتشر شده، ۱۸ شعر نو برای نوجوانان را در بر گرفته است.
عنوان بعضی از این شعرهای کوتاه عبارت است از: «شنیدن تو»، «دوباره دوست دارمت»، «نغمههای بیقرار»، «راز رهایی» و «تهران».
شعر کودک و نوجوان، شعری است که با تخیل و درک کودکان و نوجوانان تناسب داشته باشد و در یک جمله این که برای این گروههای سنی قابل فهم باشد. شعر دریافتهای تازهای به کودکان از جهان پیرامونشان میدهد و به آنها کمک میکند تا از زاویهای نو و با احساسات عالی به جهان بنگرند. در واقع شعر ارتباط کودکان را با جهان عمیقتر، عاطفیتر و دلچسبتر میکند.
برخی معتقد هستند که شعر کودک و نوجوان در ایران که در آغاز دههٔ ۱۳۶۰ از رشد نسبتاً خوبی برخوردار بود، در سالهای اخیر به ورطهٔ تکرار افتاده است. برخی نیز باورد دارند که این گونهٔ شعری چنان در حیطههای زبانی، تخیل و موسیقی منحصربهفرد شده است که میتوان آن را موج پنجم شعر ایران نامید. موج اول تا چهارم عبارتند از «سبک خراسانی»، «سبک عراقی»، «سبک هندی» و «شعر نیمایی»؛ زیرا شعر کودک و نوجوان تمام ویژگیهای یک سبک مجزا را داراست .
شعرهای کودک و نوجوان معمولاً بر اساس گروههای سنی آنها تقسیمبندی میشود:
الف- خردسال / پیش دبستانی
ب- کودک / سال اول و دوم دبستان
ج- کودک / سوم و چهارم و پنجم دبستان
د- نوجوان / راهنمایی
ه- جوان / دانشگاه به بالا
از شاعران معاصر که برای کودکان و نوجوانان سرودهاند میتوان به «محمود کیانوش»، «پروین دولتآبادی»، «عباس یمینیشریف»، «مصطفی رحماندوست»، «شکوه قاسمنیا»، «ناصر کشاورز»، و «افسانه شعبان نژاد» نام برد.
خواندن کتاب درخت ها برای تو پرنده ها برای من را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به نوجوانها پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب درخت ها برای تو پرنده ها برای من
«کافی است برگردی به خانه