کتاب کتابچه راهنما برای معلمان مدارس والدورف
معرفی کتاب کتابچه راهنما برای معلمان مدارس والدورف
کتاب الکترونیکی «کتابچه راهنما برای معلمان مدارس والدورف» نوشتهٔ کوین اویسان با ترجمهٔ طاهره شاکرنژاد و روحاللّه شاکرنژاد در انتشارات ملورین چاپ شده است.
درباره کتاب کتابچه راهنما برای معلمان مدارس والدورف
نکات مطرحشده در این کتاب، نه بهعنوان یک قانون ثابت بلکه براساس مفیدبودن برحسب تجربه یا ثمربخشی در کلاس عنوان شدهاند. کوین اویسان بهعنوان همکار مشاور، در انجمن مدارس اشتاینر والدورف عقیده دارد افرادی که سعادت حضور در طیف وسیعی از کلاسها را داشتهاند، بهخوبی از این حقیقت آگاه هستند که در قبال بهاشتراکگذاشتن نظریاتی که از کلاسهای مختلف دریافت کردهاند مسئولیت دارند. اشتاینر والدورف بر این باور است که آموزگاران باید آموزگاری را زندگی کنند، زیرا آموزگاری یک فرآیند یادگیری است. مدارس اشتاینر تا آنجا که چارچوبهای مقررات ملّی آموزشِ کشورشان اجازه دهد، بیشتر ساختاری غیر سلسلهمراتبی دارند و برپایه احساس مسئولیت گروهی اداره میشوند.
کتاب کتابچه راهنما برای معلمان مدارس والدورف را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این اثر به معلمهای مدارس و مربیها پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب کتابچه راهنما برای معلمان مدارس والدورف
«ماهیّت انسانی
گاهی اوقات این شِبه سوال را از خود میپرسم: "من دقیقا در مورد ماهیت انسانی مطمئن نیستم". اغلب به نظر میآید که سوال کننده به دنبال یک مجموعه جوابهای آسان برای این سوال باشد، "ماهیت انسانی در مورد تدریس چه کمکی میتواند به من بکند؟" تصور میکنم که این سوال به راحتی میتواند غلط انداز شود چرا که یک رابطه زیربنایی بین ماهیت انسانی و آموزش در یک مدرسه والدورفی را به ذهن میرساند در حالیکه این رابطه، اساسا رابطهای از هم گسیخته است.
در ابتدا بگذارید این نکته را واضح بگویم، موضوعی که ما در مورد آن صحبت میکنیم کلیت ماهیت انسانی نیست بلکه اصول و شیوهٔ کار آموزش والدورف و مخصوصا ارزشهای آموزش است. اما در مورد مسئلهٔ آموزش معلم و خودآموزی (که دومی ضروریتر است)، عوامل ضروری، همان محتوای روند کار و فرآیند انجام آن هستند. آموزش والدورف تنها در مورد یک باور نیست بلکه در مورد یک حقیقت مسلم است که از طریق فعالیت آموزش شناخته میشود و این حقیقت شامل تفکر فعال و تامل درست صادقانه است.
هر روندی یک منطق ضمنی درون خود دارد و در مورد آن منطق میتوان فکر و آن را احساس کرد و حتی میتوان با آن زندگی کرد. بدون فهم این موارد، شیوهٔ کار ما به سمت تقلید کورکورانه یا تعصبی خشک نزول پیدا میکند. این دو خطراتی هستند که با شکاف در پوسته، بعد از غوطه ور شدن کامل در یک حالت طبیعی بررسی نشده به وجود میآیند. چراکه -حالت طبیعی- همان چیزی است که ما به مجموعهای چالش ناپذیر از یک زندگی فیلتر شده و از پیش ساخته شده میگوییم. منطق آموزش والدورف از حالت طبیعی سرچشمه میگیرد تا روندی واقع بینانه را که در پشت صحنه است به نمایش گذارد. انجام این کار فرآیندی است که اُوِن بارفیلد۶ -تفکر مشارکتی- مینامد.
ممکن است در ابتدا با منطق والدورف با چند روش مختلف مواجه شوید: از طریق انجام دادن و تجربه کردن، از طریق حس کردن معنای عمیق آن، یا از طریق دریافت مستقیم طرز تفکرش. بیشتر اوقات درک منطق والدورف با یک نگاه کلی آغاز میشود:
-تصور میکنم که این مفهوم کاملا برای کودکان قابل درک باشد.
-اولین لحظهٔ ادراک که نیاز است در عمل بازبینی سپس آزموده شود و بعد از تفکری عمیق اظهار شود. محدود کردن پرس و جوی انتقادی، ما را به سمت تقلیدی کور کورانه میکشاند که هر لحظه ممکن است با استدلالی قوی و یا یک موج زودگذر به تزلزل کشیدهشود.
تعهد به اصول و صبوری به همان اندازه که در روشن ساختن تفاوت میان دلباختگی و یک رابطه طولانی مدت ضروری است، برای تبدیل شدن به معلم مکتب والدورف نیز ضرورت دارد. هر معلمی باید از تمام ضروریات حرفهای لازم برای تدریس پیروی کند آن هم به صورت قانونی، کنترل شده واخلاقی. معلمان والدورف تعهدی دو چندان دارند: اول از همه باید به ضروریات تعریف شده یعنی آموزش لازم در شیوه کار کردن و مراقبت از بچهها بپردازند سپس متعهدانه برای پیشرفت خودشان که همراه با تفکر و تامل خود منتقدانه است مشغول شوند.»
حجم
۸۶۸٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۴۷ صفحه
حجم
۸۶۸٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۴۷ صفحه