کتاب مدل های درآمدی و کسب و کار با رویکرد بازار ایران (جلد چهارم)
معرفی کتاب مدل های درآمدی و کسب و کار با رویکرد بازار ایران (جلد چهارم)
کتاب مدل های درآمدی و کسب و کار با رویکرد بازار ایران (جلد چهارم) نوشتهٔ مهدی علیپور سخاوی و صدف اصفا و محمدرضا آذین و داوود دهقان است.
درباره کتاب مدل های درآمدی و کسب و کار با رویکرد بازار ایران (جلد چهارم)
محتوای آموزشی ارائه شده در این کتاب حول دو محور اصلی و پایهای در کسبوکار شکل گرفته است:
۱- مدلهای کسبوکار
۲- مدلهای درآمدی
این دو مفهوم پایهایترین و اساسیترین مفاهیم طراحی یک کسبوکار موفق هستند و درک عمیق آنها میتواند خواننده را در طراحی یک کسبوکار موفق بسیار کمک کند.
در کتاب مدلهای درآمدی و کسبوکار با رویکرد بازار ایران (جلد چهارم) سعی شده که یک دستهبندی مناسب و بومی از مدلهای درآمدی و انواع مدلهای کسبوکار ارائه گردد تا خواننده بهسادگی بتواند از آن در طراحی کسبوکار خود بهرهمند شود.
همچنین آشنایی با طیف وسیعی از مدلهای درآمدی، خود یک منبع نوآوری است. واقعیت این است که تصور میشود مدل درآمدی بسیاری از استارتاپها در ایران بر پایه فروش مستقیم و تبلیغات است، این در حالی است که ما نمونههای بومی موفقی از بهکارگیری سایر مدلهای درآمدی در کشورمان داریم که آگاه شدن و بررسی آنها میتواند بسیار الهامبخش باشد.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این مجموعه کتاب ۴ جلدی، گردآوری مثالهای بومی و تجربهنگاری مؤسسین استارتاپهای ایرانی است. یعنی از مؤسسین استارتاپهای ایرانی مثل ویرگول، رایچت، آچاره، پونیشا و دهها استارتاپ دیگر جزئیاتی از قبیل موارد زیر بهصورت مصاحبه حضوری یا آنلاین اخذ شده:
مدل درآمدی
مدل کسبوکار
ارزش پیشنهادی
داستان شکلگیری و قدمهای آغازین
بوم ناب
بوم کسبوکار
برای اولینبار در ایران است که چنین کتابی با این کیفیت و حجم از محتوا و تعدد تجربهنگاری مؤسسین استارتاپها (۶۷ استارتاپ ایرانی) گردآوری و تألیف شده است.
این مجموعه کتاب ۴ جلدی با همکاری ۴ نویسندهٔ اصلی و ۲۰ نویسندهٔ همکار نوشته شده است. این کتاب نتیجهٔ ۱۴۰ ساعت جلسه آنلاین، ۲۱۹۰۰ بازدید از ویدئو معرفی کتاب است و در آن ۲۸ حامی رسانهای همکاری داشتند.
یکی از بهترین روشهای آموزش کارآفرینی در کنار آموزش بهصورت عملی، استفاده از روش مطالعهٔ موردی است. به عبارتی ارائه مثالهای بومی و ملموس و تطبیق آموزههای جهانی با آنها میتواند در درک مفاهیم و بهکارگیری آنها بسیار مؤثر واقع شود. کمبود چنین محتوایی که اولاً شامل مثالهایی کاربردی و بومی از فضای کسبوکار ایران باشد، ثانیاً در کنار ارائهٔ این مثالها تجربیات واقعی مؤسسین را شامل شود و ثالثاً منطبق بر جدیدترین آموزههای استارتاپی دنیا باشد، بهشدت در فضای استارتاپی کشور احساس میشود.
محتوایی که هم شامل داستان شکلگیری استارتاپهایی که رشد کرده و تبدیل به کسبوکارهایی پایدار شدهاند باشد و هم داستان استارتاپیهایی که هر روز در حال تقلا کردن در مسیر رشد بوده و با مشکلات کارآفرینی در حال دستوپنجه نرم کردن هستند و هنوز به یک مدل تکرارپذیر قابلقبول نرسیدهاند را در برگیرد. در واقع این نوع محتوا همان چیزی است که مدنظر ما بوده است.
فلسفه خلق هر محصول و خدمت موفق، بر پایه تشخیص یک نیاز واقعی و درک صحیح مسئله است. کمبود محتوای موجود در فضای کارآفرینی و استارتاپی کشور، مؤلفین این کتاب را بر آن داشت که اقدام به تألیف و گردآوری محتوای آموزشی و بومی مبتنی بر مثالهای کاربردی و ملموس نمایند. محتوای این کتاب بر اساس جدیدترین آموزههای استارتاپی دنیا و تجربهٔ چندینساله مؤلفین کتاب در حوزه کارآفرینی، راهاندازی کسبوکار، راهنمایی مؤسسین استارتاپها، حضور در کارگاههای بینالمللی و همچنین منابع دستاول آموزشی از بطن سیلیکونولی است. این کتاب راهنمایی جامع برای تمام کسبوکارها است.
خواندن کتاب مدل های درآمدی و کسب و کار با رویکرد بازار ایران (جلد چهارم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام فعالان حوزه کسبوکار پیشنهاد میکنیم.