دانلود و خرید کتاب بوی ماه مهر افسانه رحیمی
تصویر جلد کتاب بوی ماه مهر

کتاب بوی ماه مهر

معرفی کتاب بوی ماه مهر

کتاب بوی ماه مهر نوشتهٔ افسانه رحیمی است. نشر مهرستان این کتاب را منتشر کرده است؛ کتابی از مجموعهٔ‌ «کتاب خانواده» و در باب مهارت‌های همراهی والدین با فرزندان پیش‌دبستانی و دبستانی.

درباره کتاب بوی ماه مهر

کتاب بوی ماه مهر دربردارندهٔ مجموعه آموزش‌های کاربردی برای والدین است تا بتوانند کودکشان را در سنین پیش از دبستان و دبستان به‌خوبی راهنمایی کنند. فصل اول کتاب به آموزش‌های پیش از دبستان از سه تا شش‌سالگی می‌پردازد و مسائلی مانند روابط اجتماعی و اهمیت بازی در آموزش را یاد می‌دهد. فصل دوم مخصوص کلاس‌اولی‌ها است و به والدین کمک می‌کند بتوانند ارتباط دوستانه‌ای بین کودکشان و مدرسه برقرار کنند. فصل سوم به موفقیت آموزشی کودکان کمک کنند و مسیر رشد آن‌ها را فراهم کنند. فصل آخر مخصوص خانه‌نشینی است؛ زمانی که والدین و کودک به هر دلیلی مجبورند وقتشان را در خانه بگذرانند. این اثر در حوزهٔ روان‌شناسی کودک قرار می‌گیرد و افسانه رحیمی آن را به رشتهٔ تحریر درآروده است. این اثر راهنمایی جامع برای والدینی است که دغدغه تربیت فرزند خود را دارند. به عقیدهٔ نویسنده هدف‌های آموزش در دوران اولیهٔ کودکی، مهارت‌های خواندن و نوشتن و ریاضیات نیست؛ بلکه توانمندی‌هایی مثل اجتماعی‌شدن، دستیابی به مهارت خودانضباطی، مستقل‌بودن در مهارت‌های خودیاری، کسب مهارت اندیشیدن، مهارت‌های زبان و گفتار، رشد جسمانی و قانونمندی است. دورهٔ ابتدایی در ادامهٔ دورهٔ پیش از دبستان، فرصت و موقعیت مناسبی برای تحصیل، تربیت و یادگیری شیوهٔ صحیح ارتباط با دیگران را برای کودک فراهم می‌کند. باتوجه‌به اینکه کودک در این دورهٔ سنی در مرحلهٔ دگرپِیروی است، قانونمندی بهتر از هر دورهٔ دیگری در او شکل می‌گیرد.

خواندن کتاب بوی ماه مهر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به والدینی کودکشان در سن رفتن به دبستان و پیش‌دبستان است و علاقه‌مندان به روان‌شناسی کودک پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب بوی ماه مهر

«در اینکه مسئولیت انجام تکلیف خانه باید در دانش‌آموزان شکل بگیرد، تردیدی نیست؛ اما نه با تلخی‌کردن و به قول مادر محمد به جنگ رفتن و درگیرشدن.

قرار شد کار با تکلیفی که برای محمد جذاب‌تر است آغاز شود. مادر تأییدکننده باشد و تلاش فرزندش را تحسین کند و با مشارکت و همفکری او ساعت شروع و خاتمهٔ مشخصی را تنظیم کند. همچنین مقرر شد بین زمان انجام تکلیف زمان‌هایی برای استراحت و تحرک کودک در نظر گرفته شود و در پایان نیز زمانی برای بازی با کودک به‌عنوان پاداش تعیین شود.

انجام این مراحل حدود دو ماه زمان برد؛ اما بالاخره جنگ خانگی مادر و پسر به اتمام رسید. البته گاهی بی‌میلی وجود داشت و گاهی کودک از انجام بعضی از مسئولیت‌ها سر باز می‌زد؛ اما معدل کلی کار، پیشرفت هفتاد درصدی را نشان می‌داد.

آنچه تغییر کرده بود رابطهٔ آموزشی مادر با فرزندش بود و پذیرش اینکه کودک هم یک انسان است و همهٔ انسان‌ها گاهی اشتباه می‌کنند، بی‌حوصله می‌شوند و کارهای لذت‌بخش را بر کارهای تکراری و خسته‌کننده ترجیح می‌دهند؛ اما در معدل عملکرد، مسئولیت‌پذیرند. محمد هم از این اصل کلی مستثنا نبود.

چند پیشنهاد برای انجام‌دادن تکلیف شب بدون تنش

داشتن برنامهٔ منظم به کودک کمک می‌کند تا نگرانی کمتری را تحمل کند. والدین و کودک با کمک یکدیگر برنامهٔ متعادلی تنظیم کنند و پدر و مادر در اِزای متعهدبودن کودک به برنامه، به او امتیاز بدهند. برنامهٔ تنظیم‌شده نباید مانع از بهره‌مندی کودک از کارهای مورد علاقه‌اش شود. همچنین نباید در ساعت‌های پایان شب باشد.

والدین باید همراه و حمایت‌کنندهٔ کودک باشند؛ اما هرگز به‌جای او تکلیف‌هایش را انجام ندهند. بعضی از اوقات بی‌میلی کودک یا نوجوان برای انجام تکلیف به‌دلیل ضعف توانایی در موضوع درسی است. پدر و مادرها باید برای فهم مطلب به او کمک کنند؛ اما در سبک آموزشی معلم دخالت نکنند. بهترین زمان برای انجام تکلیف بین ساعت سه تا چهارونیم بعدازظهر و بین ساعت پنج تا شش‌ونیم عصر است. داشتن زمان مشخص برای شروع و خاتمهٔ کار باعث کاهش استرس کودکان می‌شود. این حق مسلم کودک است که بازی کند و برنامه‌های مورد علاقه‌اش را ببیند. انجام تکلیف نباید مانعی برای انجام کارهای محبوب کودک شود. نوشتن تکلیف به‌محض برگشتن از مدرسه، بدون استراحت و خوردن غذا، خطاست؛ چون مانع از دقت و تمرکز کودک می‌شود. در صورتی که کودک با روش‌های گفته‌شده مسئولیت‌های آموزشی‌اش را انجام نداد، بهتر است والدین پیگیری کنند و در جست‌وجوی علت باشند و بر اساس آن در رفع مشکل بکوشند.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است
شش‌ساله‌ها به ستایش و تمجید نیاز دارند. آن‌ها با دریافت محبت و توجه مثبت انگیزهٔ بیشتری برای فعال‌کردن توانمندی‌هایشان پیدا می‌کنند. بنابراین والدین باید تربیت مثبت را در امر آموزش فرزندشان در پیش بگیرند، نه فشار ناشی از کمال‌گرایی را. والدین هر عمل کودک را که تحسین کنند، در خزانهٔ رفتاری او باقی می‌ماند و در مقابل، رفتارهایی که به آن‌ها بی‌توجهی شود، فراموش می‌شوند.
کاربر ۸۸۵۰۶۷۷

حجم

۶۷۶٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۱۶ صفحه

حجم

۶۷۶٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۲۱۶ صفحه

قیمت:
۶۰,۰۰۰
تومان