کتاب اصلاح رویکرد در زمینه رجوع به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن
معرفی کتاب اصلاح رویکرد در زمینه رجوع به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن
کتاب اصلاح رویکرد در زمینه رجوع به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن نوشته و تحقیق احمدرضا اخوت و مریم قاسمی است و مدرسه دانشجویی قرآن و عترت علیهمالسلام دانشگاه تهران آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب اصلاح رویکرد در زمینه رجوع به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن
برای کسی که به قرآن بهعنوان آخرین پیام خداوند هستی آفرین به انسانها باور دارد، یافتن راههایی که بتواند ارتباط خود را با آن تقویت کند، مهم است. کتاب اصلاح رویکرد در زمینه رجوع به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن با بیانی ساده، به دنبال این است که ما را از اشتباههایی که موجب دوری ما از قرآن و کمشدن بهرهٔ ما از آن میشود، بیرون آورد. همچنین این کتاب، راهنمایی برای چگونگی مطالعهٔ مجموعه کتابهای روشهای تدبر در قرآن است.
این کتاب مختصری از رویکردهای درست در برابر قرآن را گفته و خواننده باید تفصیل مطالب را در کتابهای دیگری از این مجموعه دنبال کند.
دفترهای این کتاب، به چگونگی مطالعهٔ کتابهای روشهای تدبر در قرآن نیز پرداخته و جایگاه هر یک از این کتابها را در نقشهٔ کلی تدبر مشخص میکند. بنابراین این کتاب افراد را در زمینهٔ برنامهریزی برای مطالعه جهتدهی میکند. یعنی معلوم میکند هر کتابی را بر اساس چه هدفی و برای رسیدن به چه تواناییهایی باید بخوانند. نیز شاخصههایی را برای ارزیابی میدهد و افراد میتوانند خود را ارزیابی کنند که آیا هدفهای یادشده برای آن کتابها، در آنها تحقق یافته یا نه؛ تا در صورت نیاز، برای تکمیل نقصهای خود دست به کار شوند.
خواندن کتاب اصلاح رویکرد در زمینه رجوع به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران علوم قرآنی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب اصلاح رویکرد در زمینه رجوع به قرآن؛ آموزش روش های تدبر در قرآن
«به دلیل مهلتی که انسان در ایام عمر خود در این دنیا دارد و برای کوچی که باید از این سرا به سرای باقی کند، هر کسی باید بر چگونگی زیستن خود تأمل کند تا ماندن و رفتنش از این دنیا بیهوده و بیثمر نباشد. این نگاه که هر روز با دیدن صحنههای تولد و مرگ اطرافیان در چشم ما بزرگ و بزرگتر میشود ما را به مطالعهای دقیق در بهرهمندی از فرصتها، امکانات و موقعیتها وادار میکند، زیرا دیری نمیپاید که آنها را از دست دهیم. در بین منابعی که برای مطالعه وجود دارد بیتردید مهمترین منبع، کتاب خداوند یکتاست.
برای بهرهبرداری شایسته و بایسته از قرآن، باید نگرش فرد مسلمان به قرآن، همان گونه باشد که خداوند قرآن را توصیف کرده است. در این صورت است که میتوان انتظار تحول آفرینی پس از مطالعه قرآن را داشت. برخی از اصلهایی که اعتقاد به آنها درباره قرآن، در فهمیدن فرد از قرآن اثرگذار بوده و اساس رویکرد فرد در خواندن قرآن را تشکیل میدهند، در این دفتر یادآوری میشوند.۱
دین اسلام، آخرین دین الهی است که به دست پیامبر اکرم محمد صلی الله علیه و آله، به انسانها داده شد و دینی برای همه انسانها در هر زمان و هر مکانی معرفی شد. برای کسی که جستجوگر درباره اسلام است یا میخواهد شناخت دیدگاه اسلامی خود را تقویت کند، راهی جز مطالعه قرآن نیست.
قرآن کتاب آسمانی تحریف نشدهای است که هیچ متنی نتوانسته در طول تاریخ، ویژگیهای منحصر به فرد آن را تکرار کند. منظور از کتاب آسمانی این است که متن این کتاب، کلام خداوند یکتای هستیآفرین است که ربّ همه جهانیان است.
او که هیچگاه ربوبیت خود را به هیچکس واگذار نکرده است برای اظهار ربوبیت خود از طریق وحی و توسط رسولان، کلامی ماندگار و مربوط به همه زمانها و برای همه زندگی بشر در اختیار او قرار داده است.
قرآن، کلام خدا یعنی کلام ربّ، مالک و اله عالَم است که بر قلب نازنین بهترین شخصیت عالم نازل شده و بدون هیچ کم و کاستی در اختیار انسان قرار داده شده است. در واقع با نزول قرآن تمام اسرار عالم به انسان انتقال یافته است.
برای بهرهمند شدن از تعالیم قرآن باید آن را به خوبی شناخت و برای این منظور هیچ راهی بهتر از رجوع به خود قرآن و شناخت آن به معرفی خود او نیست.»
حجم
۹۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه
حجم
۹۱٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۹۳ صفحه
نظرات کاربران
بیان مختصری از محتوای کتاب و چشمه هایی از قسمتهای مهم به گونه ای که عطش خواننده را زیاد کند