کتاب مبانی و اصول پمپ ها
معرفی کتاب مبانی و اصول پمپ ها
کتاب مبانی و اصول پمپ ها نوشتهٔ سهیل حاتمی است و نشر عطران آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب مبانی و اصول پمپ ها
همانطور که قلب به عنوان حیاتیترین پمپ وظیفهٔ انتقال خون به اجزای مختلف بدن جانداران را بر عهده دارد. انتقال مایعات در واحدهای صنعتی بر عهده پمپهاست. در اکثر کتابها و مقالاتی که در این زمینه تالیف شدهاند از پمپ، به عنوان قلب واحدهای صنعتی نام برده میشود که این خود گویای اهمیت بالای پمپها درکارخانهها و زندگی اجتماعی و حیات بشر است. پمپ به ماشینی اطلاق میشود که از آن برای جابهجایی سیالات تراکمناپذیر نظیر مایعات استفاده میشود و پمپاژ عبارت است از افزایش انرژی پتانسیل مایعات جهت انتقال آن از نقطهای به نقطه دیگر.
امروزه بعد از الکتروموتورها، پمپها پرمصرفترین ماشین در صنایع بوده و لذا انتخاب صحیح آنها نقش بسزایی در عملکرد واحدهای صنعتی و کشاورزی دارد. به عنوان مثال در بعضی از پالایشگاهها و صنایع پتروشیمی بیش از ۵۰۰۰ پمپ از انواع مختلف وظیفهٔ جابهجایی و انتقال صدها نوع ماده شیمیایی را به عهده دارند. با مطالعه این مجموعه با انتخاب مناسب و بهرهبرداری صحیح از پمپ آشنا میشوید.
خواندن کتاب مبانی و اصول پمپ ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای کارکنان واحدهای صنعتی و کشاورزی مناسب است.
بخشی از کتاب مبانی و اصول پمپ ها
به علت اینکه سیال در اثر حرکت دورانی محور به اطراف پرتاب شده و در مرکز پمپ خلاء ایجاد میشود دهانه لوله ورودی در پمپهای سانتریفوژ در مرکز قرار دارد تا با استفاده از خلاء ایجاد شده در این محل انتقال سیال سریعتر و بهتر انجام بگیرد. پمپهای گریز از مرکز دارای دو امتیاز برجسته میباشند: اولا جریان مایع در آنها یکنواخت است. ثانیا اگر لوله خروجی پمپ مسدود یا تنگ شود، فشار زیادی که برای ساختمان پمپ مضر باشد تولید نکرده و بار آن به اندازهای نمیرسد که موتور محرک پمپ را از کار بیندازد.
برای بکار انداختن پمپ باید همیشه محفظه آن را از مایع مورد پمپاژ پر نموده و هوای محبوس در محفظه را خالی نمود. این عمل را آبگیری (Priming) مینامند. هرگاه پمپ در سطحی پایینتر از مخزن حاوی مایع مورد استفاده واقع شود، لزومی به آبگیری نخواهد بود. به این علت که محفظه پمپ همواره پر از مایع بوده و در نتیجه محفظه خالی از هواست ساختمان پمپهای گریز از مرکز در ابتدا بسیار ساده بوده و فقط شامل پره، پوسته و محور بودند و لیکن به علت نیاز روز افزون به این پمپها، به سرعت تکامل یافته و ساختمان آنها پیچیدهتر شد و قطعات دیگر به آنها افزوده شدند از قبیل رینگهای سایشی، لائیهای آب بندی، پرههای ثابت برای هدایت بهتر آب در خروج از پره متحرک و ورود به محفظه حلزونی و غیره.
حجم
۸٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۳۵ صفحه
حجم
۸٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۲۳۵ صفحه