کتاب هفت دیوار تا بهشت
معرفی کتاب هفت دیوار تا بهشت
کتاب هفت دیوار تا بهشت: بررسی فرش کهن شلمزار به قلم مریم طاهرزاده، فرش شلمزار بختیاری که هنر اصیل چهارمحالوبختیاری است را معرفی و تاریخچه آن را مورد بررسی قرار میدهد.
درباره کتاب هفت دیوار تا بهشت
قالیبافی بهعنوان رایجترین صنعت و هنر اصیل و سنتی منطقه در شهرکرد، بخش چالشتر، شلمزار، قهفرخ، سامان، جنقان، بخش شوراب، فرادنبه، فارسان، بابا حیدر، و چهل گرد مرسوم و متداول است.
بر اساس کتیبهها و سنگنوشتهها، منطقه چهارمحالوبختیاری در دوران هخامنشی وجود داشته است و مردمانش در جنگهای آن زمان شرکت کردهاند و باید آنان را باقیمانده طایفه بزرگانشان دانست.
خواندن کتاب هفت دیوار تا بهشت را به چه کسی پیشنهاد می کنیم؟
علاقهمندان به کتابهای فرهنگی و هنری و صنایعدستی میتوانند از خواندن این کتاب لذت ببرند.
بخشهایی از کتاب هفت دیوار تا بهشت
فرهنگ لری و بختیاری مملو از اشعار و داستانها و مثلها و ضربالمثلهای شیرین و غمانگیز است که از شور و جوشش مردم این مرزوبوم حکایتها دارد. غنای فرهنگی مردم این سرزمین نشانگر برخورداری آنان از زندگی چشمنوازی است که در دامنه کوههای پوشیده از برف و سایهسار درختانی هر دم رنگی به خود میگیرند و رودهایی که زمزمههای خود را در تالابها و ریزش آبشارها و جوشش چشمهها میگسترانند جریان دارد.
فرش چهارمحالوبختیاری از معدود فرشهایی است کهنها تا حدودی هویت خود بلکه خوشبختانه کیفیت و اصالت خود را تقریباً در مورد نقوش جدید حفظ کرده است.
طرحهای رایج در داخل استان چهارمحالوبختیاری به دودسته کلی تقسیم میشود:
1- طرحهای مربوط به قالیهای قشقایی (یلمه) که شامل ترنجی با یک حوض(شکرلو)با دو حوض و بندی الوان است.
2- قالیهای بختیاری که به طور عمده هشت طرح معروف شامل: خشتی (جانوری - گلوگیاه) ترنجی (لچک و ترنج) سرو و کاج، قابی سماوری، گل مینا (گل اشرافی) گلدانی، شرابه (گل پتو، گلدانی خمرهای) و گلدانی و درختی میشود. طرحها و نقشهای قالیهای عشایری بختیاری ذهنی باف است.
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۴۸ صفحه
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۴۸ صفحه