کتاب کره شمالی و روابط سیاسی چین و آمریکا
معرفی کتاب کره شمالی و روابط سیاسی چین و آمریکا
کتاب کره شمالی و روابط سیاسی چین و آمریکا نوشته زهراسادات ابن التراب است که انتشارات آفتاب گیتی برای علاقهمندان به علوم سیاسی منتشر کرده است.
درباره کتاب کره شمالی و روابط سیاسی چین و آمریکا
ایالات متحده آمریکا از دوران جنگ سرد همواره یکی از متحدان اصلی کره جنوبی بوده است و دو کشور دارای توافقنامههای نظامی با یکدیگر است. این توافقنامهها باعث شده است تا ایالات متحده آمریکا خود را جزئی از بازی ۲ کره بداند همچنین چین برای مدتها مهمترین متحد کره شمالی و اصلیترین تامین کننده بخش بزرگی از نیازهای این کشور به خصوص در حوزه انرژی و تسلیحات نظامی بوده است. برخی تحلیلگران در خصوص جایگاه چین در تصمیمگیریهای کلان رهبران کره شمالی معتقدند کشور چین با ایفای نقش مهم تاثیر بسزایی در تحولات کره شمالی دارد.
این کشور همواره در مقابل فشارهای آمریکا و حتی شوروی در شورای امنیت ایستادگی کرده و به حمایت از کره شمالی پرداخته است. اما مواضع و رویکردهای چین در قبال تحولات اخیر شبه جزیره قابل تامل به نظر میرسد. چین در جریان آزمایش موشکی کره شمالی با محکوم کردن شدید این اقدام، در تصویب قطعنامه ۲۰۸۷ شورای امنیت برای تشدید تحریمهای بینالمللی علیه کره شمالی انعطاف و همکاری قابل توجهی با اعضای غربی شورای مذکور از خود نشان داد.
چین در اوایل دهه ۹۰ سیاست «یک جانبه» خود را در مورد کره به «دیپلماسی برابر» تغییر و رابطه رسمی با کره جنوبی را از سال ۱۹۹۲ آغاز کرد. محاسبات راهبردی چین پس از جنگ سرد، صلح و ثبات محیط بینالمللی را جهت توسعه اقتصادی و ثبات سیاسی کشور ضروری میداند. بنابراین در رابطه با همسایگان خود، نخست سیاست حفظ وضع موجود را دنبال میکند برهمین اساس چین آنقدر قدرت ندارد که دستور کار شبه جزیره کره را به صورت یک طرفه تغییر دهد و با اتخاذ سیاست همراهی با ایالات متحده آمریکا در مسائل کره شمالی به انتظار نشسته است تا قدرت بیشتری به دست آورد.
چینیها با ادامه سیاست حفظ وضع موجود و همراهی با ایالات متحده آمریکا از جمله در بحران هستهای کره شمالی جایگاه خود را در نظام بینالمللی حفظ میکنند با توجه به سخنان رئیس جمهور چین در سال ۲۰۱۲ و با تأکید بر امنیت مشترک، همکاری مشترک جهانی، چین بازی و رقابت با آمریکا را تا جایی ادامه خواهد داد که این رقابت به مرحله یک جنگ فعال وارد نشود. لذا این امکان وجود دارد که در صورت ایجاد چنین شرایطی چینیها حفظ منافع ملی خود را بر حفظ اتحاد ایدئولوژیک با کره شمالی ترجیح دهند. در مقابل نیز آمریکاییها به منظور مهار رفتارهای گریز از مرکز چین در آینده علاوه بر تعمیق روابط استراتژیک خود با متحدانش در منطقه همچنین تلاش دارند تا حلقهها و فرایندهای دموکراتیک را در اطراف چین گسترش دهند تا در صورت سلطه سیاسی چین در منطقه، این کشور نتواند به صورت همزمان توسعه جغرافیایی را هم در دستور کار خود قرار دهد و مشروعیت چنین کاری از این کشور سلب شود. در این کتاب به عملکرد رقابت آمیز و همکاری دو کشور چین و ایالات متحده آمریکا در شبه جزیره کره طی سالهای۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ پرداخته شده است.
خواندن کتاب کره شمالی و روابط سیاسی چین و آمریکا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم سیاسی و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۸۳ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۸۳ صفحه