کتاب تندخوانی
معرفی کتاب تندخوانی
کتاب تندخوانی اثری از رایان جیمز با ترجمه آرزو همایی فصیح است. این کتاب ترفندهای ساده برای افزایش سرعت خواندن و درک مطلب را در اختیارمان قرار میدهد و به این سوالمان پاسخ میدهد: چگونه یک کتاب را در یک روز بخوانیم؟
درباره کتاب تندخوانی
تندخوانی یک مهارت و مجموعهای از راهکارهای عملی و فنونی است که این امکان را برای فرد فراهم میکند که سرعت مطالعهاش را به شکلی چشمگیر افزایش دهد. به این ترتیب در زمانی کوتاه امکان خواندن و یادگیری صفحات زیادی را داریم.
یک باور غلط در این زمینه وجود دارد که تندخوانی، امکان یادگیری را از بین میبرد. در حقیقت بسیاری از افراد معتقدند که هرچقدر آهستهتر بخوانند، اندوخته ذهنی خود را افزایش میدهد. اما پژوهشگران موفق شدهاند خلاف این موضوع را ثابت کنند. به این ترتیب بالاتر رفتن سرعت مطالعه به معنای کاهش درک مطلب نیست. درک و تمرکز در مطالعه نیز با سرعت در مطالعه افزایش پیدا میکند.
اگر شما هم بارها و بارها از خود پرسیدهاید چگونه یک کتاب را در یک روز بخوانید، کتاب تندخوانی را انتخاب کنید. رایان جیمز، ترفندهایی ساده را در این کتاب ارائه کرده است که سرعت خواندن و درک مطلب را افزایش میدهد.
کتاب تندخوانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن کتاب تندخوانی را به تمام کسانی که دوست دارند این مهارت را بیاموزند و از آن استفاده کنند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب تندخوانی
تثبیت چشمی و آشنایی با موضوع
سابقه، تحصیلات و علاقهٔ شما، همگی عوامل تأثیرگذار در سرعت تندخوانی شما هستند. دانش شما از یک موضوع در سرعت خواندنتان در هر تثبیت چشمی تأثیر میگذارد. خواندن مطلبی که در زمینهٔ تخصص شماست، باعث میشود که نهتنها سریع، بلکه با اطمینان مطالب را بخوانید. شما از اصطلاحات و موضوع دلخواه خود آگاه هستید. یک مشاور امور مالی در مقایسه با دانشآموزان ابتدایی، گزارشهای تجاری و پیشنهادهای سرمایهگذاری را خیلی سریعتر میخواند و بهتر درک میکند.
هنگامیکه مکرر مطالعه میکنید، دانش خود را گسترش میدهید. همانطور که با مباحث بیشتر و بیشتری آشنا میشوید، سرعت خواندن شما نیز بیشتر میشود که این، بسیار مفید و سودمند است.
تثبیت چشمی و واژگان
هرچه دایرهٔ واژگان شما گستردهتر باشد، هنگام خواندن، شناخت بهتری از کلمات خواهید داشت. به این معنا که میتوانید کلمات بیشتری را بهصورت گروهی درک کنید. اینجا مثال خوبی برای اهمیت گستردگی واژگان میآوریم. این مطلب را بخوانید و سعی کنید چیزی را که نویسنده میگوید، درک کنید:
«یکی از صاحبدلان سر به جیب مراقبت فروبرده بود و در بحر مکاشفت مستغرق شده؛ آنگه که از این معاملت بازآمد، یکی از دوستان گفت: از این بوستان که بودی ما را چه تحفه کرامت کردی؟»
این متن از گلستان سعدی است. هنگامیکه با این کلمات آشنا نیستید، خواندن آن در مقایسه با خواندن متن زیر مدتزمان بیشتری طول میکشد:
«یکی از عارفان به مراقبت پرداخته و در دریای مکاشفه غوطهور شده بود؛ وقتی از آن کار فارغ شد، یکی از دوستان گفت: از این گلزار معرفت که در آن بودی، برای ما چه هدیهای آوردهای؟»
وقتی واژگان خود را گسترش دهید، میتوانید سریعتر بخوانید (بهصورت گروهی از کلمات). زیرا مجبور نیستید وقت بگذارید و به این فکر کنید که کلمات چه معنایی میدهند. مغز شما قبلاً آنها را از روی حافظه پردازش کرده است. وقتی بیشتر میخوانید، با کلمات جدیدی روبهرو خواهید شد و بیشتر خواهید آموخت؛ پس واژگان خود را گسترش خواهید داد.
توی معرفی کتاب، وقتی به جمله "تندخوانی به شما توانایی خواندن حداقل یک کتاب در روز را میدهد." رسیدم، گفتم شاید یکم سطحی باشه! چرا؟ چون "یه کتاب" معیار خوبی برای سنجش سرعت مطالعه نیست! یه کتاب ( مثل همین
کتاب بسیار مفیدی است که به صورت یکجا نکات مورد نیاز را به شما آموزش میدهد ، به شخصه معتقدم نیازی به خواندن کتاب های بیشتر در این زمینه ندارید چون نه تنها یادسپاری و استفاده از صد ها نکته
کتاب خوبی در زمینه آموز تندخوانی بود اما در کتاب نگفته بود که چطور با استفاده از تندخوانی درک عمیق تری از مطلب داشته باشیم.
در کل کتاب خوبیه برای کسی که تصمیم میگیره تندخوانی رو شروع کنه و میخواد یه دید کلی از تندخوانی داشته باشه ولی اطلاعاتش برای تقویت تندخوانی کافی نیس.باید برای تندخوانی در کنارش کتابهای کامل تری مطالعه کرد.در کل برای
ارزش داره شاید یه نیم ساعت وقتتون رو بگیره مفید بود مخصوصاً تمرین های فصل 13 که آخرین فصل هم هست 👏🏻👏🏻👏🏻
کتابی خوانا و روانی هستش ، بخوام از ایرادش بگمم کلا چنتا نکته مد نظرم بود و انتظار داشتم اونارو بشکافه بهتر توضیح بده ولی مثلا《 گفته حتی در مغز خود هم زمزمه نکنید 》توضیح خواسی ندیدم که بتونه اینو بفهمونه
کتاب بسیار خوبی بود فقط واسه تلفظ نکردن کلمات در درون خوانی روشی رو پیشنهاد نداد ولی در کل من که چیز های زیادی یاد گرفتم.
برای آشنایی مقدماتی با تکنیک های تند خوانی خوبه
یه کپسول خیلی فشرده که حاوی اطلاعات خیلی پایهای بود.
تند خوانی مهارت خوبیه اما بنظر من باید کتابا طوری باشه که انقد توش گزافه گویی و تبلیغات نباشه،اول کتاب که همش تبلیغاته این کتاب رو بخون فلان میشی تو با تند خوانی فلان میشی ......زیادم از روانشناسی زرد توش