دانلود و خرید مجموعه کتاب های بیگ نیت | نشر پرتقال

مجموعه کتاب‌های بیگ نیت

بیگ نیت یک پسر نوجوان و آتش‌پاره‌ی کلاس ششمی است که ماجراهای پرهیجانی را در مدرسه به پا می‌کند و معلم‌ها هم دائما او را مواخذه می‌کنند. البته نویسنده‌ی آن، طرفدارهای مجموعه‌ی خاطرات یک بچه چلمن را خیلی خوب مجذوب این ماجراها کرده و آن‌ها را راضی نگه داشته. مخاطب این مجموعه‌ی کتاب داستان، کودکان و نوجوانان ۸ تا ۱۲ سال هستند و بیش از ۱۵ میلیون نسخه از این مجموعه فروخته شده است.

معرفی مجموعه کتاب‌های بیگ نیت

بیگ نیت نام زلزله‌ترین و پرآشوب‌ترین پسر مدرسه است و این مجموعه شامل دردسرهایی است که بیگ نیت از سر می‌گذراند. نام کامل این مجموعه بیگ نیت دردسرساز تمام‌عیار است و شامل بیگ نیت اعجوبه‌ی کلاس، بیگ نیت یک حمله‌ی دیگر، بیگ نیت کشته مُرده‌ی موفقیت و البته بیش از ۳۰ جلد دیگر را در برمی‌گیرد.

مجموعه‌ی بیگ نیت در زبان اصلی چیزی حدود ۳۳ جلد دارد. اما در ایران تعداد کمتری از آن‌ها به فارسی ترجمه شده‌اند. نشر پرتقال، نشر سایه گستر و نشر زنبور این مجموعه را در ایران منتشر کرده‌اند.

موضوع خلاصه و مجموعه بیگ نیت

بیگ نیت طوری رفتار می‌کند که در مدرسه زبان‌زد خاص و عام است، اما این پسر باهوش و پرشیطنت همیشه با حرف‌های بزرگ‌ترها سرگیجه می‌گیرد. انگار که بزرگ‌ترها هیچ کار دیگری ندارند جز اینکه او را با حرف‌های تکراری و سرزنشگرشان بمباران کنند. انگار که جدی جدی هیچکس متوجه نمی‌شود که او به دنبال ماجرا و دردسر نیست، ماجراها و دردسرها هستند که او را دنبال می‌کنند و اتفاقا سر به زنگاه هم خوب گیر می‌آورندش! چیز دیگری که اطرافیان بیگ نیت از معلم‌ها گرفته تا هم‌کلاسی‌ها والدینش، متوجه نمی‌شوند این است که بیگ نیت از هر کدام از این ماجراهای خنده‌آور چقدر چیزهای مهم یاد می‌گیرد و مسئله‌های مهم‌تری از ریاضی و علوم را حل می‌کند! تازه، مهم‌تر از این‌ها اینکه بیگ نیت همیشه یک‌عالم خاطره‌ی سرگرم‌کننده برای تعریف کردن دارد و چه چیزی بهتر از اینکه آدم این‌قدر باحال و بامزه باشد؟!

معرفی کتاب‌های مجموعه بیگ نیت

مجموعه‌ی بیگ نیت در بین سال‌های ۱۹۹۲ تا سال ۲۰۲۵ منتشر شده‌اند و جدیدترین جلد آن سی و سومین داستان به نام Big Nate: No harm done است. این در حالی است که در ایران مشهورترین و خنده‌دارترین ماجراهای بیگ نیت منتشر شده‌اند که مختصرا آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

جلد اول «بیگ نیت؛ اعجوبه‌ی کلاس» است که در ابتدای کتاب به بچه‌های خلاقِ باهوش تقدیم شده است. ناشر در ابتدای کتاب چند خطی برای مخاطبان کتاب نوشته است که ماجرا را جالب‌تر و شیرین‌تر می‌کند! او از خواننده‌های کتاب خواهش کرده تا هیچوقت بزرگ نشوند و دست از شیطنت و کنجکاوی دست نکشند!

ماجرای این جلد از یک روز معمولی سر کلاس شروع می‌شود که معلم کلاس سوالی را می‌پرسد که همه، حتی نیک که همیشه سرگرم دماغش است، هم جواب آن را می‌داند! البته نه همه، یک نفر جواب را بلد نیست و خانم معلم هم خیلی خوب می‌داند اسم او بیگ نیت است! بیگ نیت خودش را در محیط مدرسه اسیر و زندانی می‌بیند و با خودش فکر می‌کند که من برای معرکه بودن به دنیا آمده‌ام! اینجا جایی است که ماجراهای بامزه و سرگرم‌کننده‌ی بیگ نیت شروع می‌شود!

جلد دوم از این مجموعه بیگ نیت یک حمله‌ی دیگر نام دارد و مثل بقیه‌ی جلدهای ترجمه‌شده، تصویرسازی‌های کتاب اصلی را حفظ کرده و در عین مصور و طنز بودن، داستان را هم جلو برده است. ماجرا از جایی شروع می‌شود که روی تابلوی اعلانات مدرسه عکس‌ کودکی و نوزادی تمام بچه‌های مدرسه را نصب کرده‌اند. بیگ نیت عکس کودکی دوستش جین را با جینا که از او متنفر است، اشتباه می‌گیرد و یک لج و لجبازی حسابی بین او و جینا شکل می‌گیرد!

جلد سوم «بیگ نیت؛ خوش‌بیار محل» نام دارد و بیگ نیت در این جلد دورخیز کرده تا مقام اول بچه‌مثبت‌های گروه پیشاهنگی مدرسه را برنده شود و به این شکل کلی ماجرای خنده‌دار درست می‌کند!

جلد چهارم «بیگ نیت: کشته مرده‌ی موفقیت» است و این بار بیگ نیت می‌خواهد یک موفقیت بزرگ و ازیادنرفتنی بسازد. مسابقه‌ی مجسمه‌های برفی مدرسه در حال برگزاری است و بیگ نیت خدا خدا می‌کند تا مجسمه‌ای بسازد که برای همیشه در خاطر همه ماندگار شود! همین باعث می‌شود تا یک نتیجه‌ی مضحک فراموش‌نشدنی به بار بیاید!

جلد پنجم «بیگ نیت عوض می‌شود» است و ماجرا از جایی شروع می‌شود که شلختگی و آشفتگی بیگ نیت آنقدر شدت می‌گیرد که حتی دوستان نزدیک او هم به غرغر می‌افتند و به او زخم زبان می‌زنند. بیگ نیت تصمیم می‌گیرد به این اوضاع قمر در عقرب سر و سامانی بدهد و کمی منظم و مرتب شود.

جلد ششم «بیگ نیت یکه تازی می‌کند» نام دارد و ماجرا از این قرار است که بیگ نیت افتاده روی دور بدشانسی و دست به هر کاری که می‌زند و هر چیزی که سر راهش قرار می‌گیرد یک دردسر درست و حسابی برایش خلق می‌شود! اما این تمام ماجرا نیست، چون بیگ نیت عزمش را جزم کرده تا این اوضاع را تغییر بدهد.

جلد هفتم «بیگ نیت؛ رفیق بامرام» نام دارد که در این داستان از بیگ نیت خواسته می‌شود تا با یک پسر تازه‌وارد به مدرسه، دوست شود و نگذارد آب تو دل او تکان بخورد! بیگ نیت ابتدا سر از پا نمی‌شناسد و فکر می‌کند چقدر قرار است به او خوش بگذرد، اما هرچه می‌گذرد بیشتر از این پسر ساکت و بی‌دست و پا خوشش نمی‌آید! اما این پایان دوستی‌شان نیست، چراکه پسرک تازه وارد به آن بدی‌هایی که نشان می‌دهد هم نیست!

کودکان از مجموعه بیگ نیت چه می‌آموزند؟

بیگ نیت پسر پرسروصدایی است که کلی خراب‌کاری و شیطنت از او سر می‌زند و همین هم اسمش را در مدرسه سر زبان‌ها انداخته است. اهمیت دوستی و روابط خوب در مجموعه‌ی بیگ نیت کاملا مشهود است.

درست است که بیگ نیت در این مجموعه شخصیت خودمحوری دارد، اما همین او که کم هم اشتباه نمی‌کند، چند دوست خیلی خوب دارد که هر بار به او کمک می‌کنند تا از مخمصه‌هایی که در آن‌ها گرفتار شده، رها شود، مشکلاتی که به بار آورده را رفع و رجوع کند یا برای مسائل سخت راه‌حل‌های آسان پیدا کند. جالب اینجاست که دوستان بیگ نیت معمولا او را به سمت اشتباه کردن هول نمی‌دهند و حتی با انتقادهای به موقعشان به او کمک می‌کنند تا منظم‌تر و کوشاتر باشد. ساختن دوستی‌های خوب، کمک کردن به دوستان، مهربانی بی‌قید و شرط از جمله چیزهایی است که کودکان می‌توانند از بیگ نیت و دوستانش یاد بگیرند.

مختصری درمورد نویسنده مجموعه بیگ نیت

لینکلن پیرس (Lincoln Peirce) خالق مجموعه‌ی کمیک و طنز بیگ نیت است. او در ۲۳ اکتبر ۱۹۶۳ در لُوا آمریکا متولد شد، اما در نیوهمپشایر بزرگ شد. او در کالبی کالج در مقطع لیسانس و رشته‌ی تاریخ هنر تحصیل کرد و فوق‌لیسانس هنرهای زیبا را از بروکلین کالج واقع در نیویورک دریافت کرد.

لینکلن پس از تحصیلات دانشگاهی، به خلق کارتون، انیمیشن و تصویرسازی مشغول شد. اما عمده‌ی شهرتش را مدیون کمیک استریپ بیگ نیت بود. البته ناگفته نماند که در همان زمان چند انیمیشن کوتاه را هم ساخته بود. او حتی در دوران تحصیلش در کالج هم هرازگاهی آثار خیره‌کننده‌ای مثل طبقه‌ی سوم یا Third Floor را خلق کرده بود و استعداد بی‌نظیرش در نهایت منتهی شد به خلق شدن یک مجموعه‌ی محبوب و خنده‌آور و سرگرم‌کننده برای نوجوانان و کودکان سراسر دنیا.

وقتی که بیگ نیت خلق شد، در یک سایت کمیک استریپ آنلاین منتشر شد. این اثر خیلی زود آنقدر محبوبیت پیدا کرد که به دومین محتوای محبوب سایت تبدیل شد. بعد هم اولین جلد از این اثر را انتشارات معتبر هارپر کالینز منتشر کرد. کار محبوبیت این اثر از لینکلن پیرس آنقدر بالا گرفت که هر چند سال یک بار جلدی جدید از این مجموعه منتشر و به سرعت هم پرطرفدار می‌شد. این کمیک استریپ پرطرفدار در ۴۰۰ روزنامه در دنیا و به حداقل ۳۳ زبان ترجمه شده است.

ترتیب خواندن مجموعه بیگ نیت

هر یک از کتاب‌های بیگ نیت داستان مجزا و مستقلی دارند که باعث می‌شود خواندن آن‌ها ترتیب خاصی نداشته باشد و صرفا بر اساس سال انتشار شماره‌بندی شده باشند.

  1. بیگ نیت، دردسرساز تمام عیار ۱: اعجوبه کلاس (Big Nate: In a Class by Himself)
  2. بیگ نیت، دردسرساز تمام عیار ۲: یک حمله دیگر (Big Nate Strikes Again)
  3. بیگ نیت، دردسرساز تمام عیار ۳: خوش بیار محل (Big Nate: On a Roll)
  4. بیگ نیت، دردسرساز تمام عیار ۴: کشته مرده موفقیت (Big Nate Goes for Broke)
  5. بیگ نیت، دردسرساز تمام عیار ۵: نیت عوض می‌شود (Big Nate Flips Out)
  6. بیگ نیت، دردسرساز تمام عیار ۶: یکه تازی می کند (Big Nate in the Zone)
  7. بیگ نیت، دردسرساز تمام عیار ۷: رفیق بامرام (Big Nate: Say What)

جوایز کتاب بیگ نیت

جلد اول از کتاب بیگ نیت در سال‌های ۲۰۱۱ جایزه‌ی Great Stone را برای بهترین کتاب مناسب بچه‌ی سال چهارم تا ششم ابتدایی برد.

دومین جلد در سال ۲۰۱۲، برای جایزه‌ی کتاب کودکان کلرادو نامزد شد و جلد اول بیگ نیت جایزه‌ی بلوگرس کنتاکی Kentucky Bluegrass Award را هم گرفت. در سال ۲۰۱۳، بیگ نیت نامزد جایزه‌ی کتاب کودکان باک‌آی Buckeye Children's Book Award شد. همچنین در همان سال، بیگ نیت جایزه‌ی کتاب کودکان گاردن استیت Garden State Children's Book Award را برد و برای جوایز گلدن آرچر و انتخاب خوانندگان جوان هم نامزد شد. در سال ۲۰۱۵، بیگ نیت نامزد جایزه‌ی گلدن آرچر Golden Archer Award شد. در نهایت، در سال ۲۰۱۷، کل مجموعه‌ی بیگ نیت برنده‌ی جایزه‌ی میلنر Milner Award شد.

اقتباس‌ها از کتاب بیگ نیت

از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۳ یک انیمیشن سریالی بر اساس کتاب‌های بیگ نیت ساخته و نمایش داده شد. این سریال تلویزیونی علاوه بر تحسین مخاطبان و فستیوال‌هایی از جمله فستیوال فیلم‌های انیمیشنی انسی ANNECY و ANNIE را برانگیخت.