دانلود و خرید کتاب اخلاق گرایی سازمانی جلال کارآمد
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب اخلاق گرایی سازمانی

کتاب اخلاق گرایی سازمانی

معرفی کتاب اخلاق گرایی سازمانی

کتاب اخلاق گرایی سازمانی نوشته جلال کارآمد است. این کتاب سعی دارد به تأثیر اخلاق‌گرایی مدیران مدارس بر فرهنگ سازمانی بپردازد. این کتاب پژوهشی در مدارس متوسطه منطقه ۸ آموزش و پرورش شهر تهران انجام شده است.

درباره کتاب اخلاق گرایی سازمانی

همان‌‌طور که برای انسان، شخصیت به معنی سلسله ویژ‌گی‌‌های ثابت و پایدار تعریف می‌شود برای سازمان‌ نیز می‌توان شخصیت تعریف کرد. فرهنگ‌ سازمانی به ‌منزله شخصیت هر سازمان است یعنی سازمان‌ هم مانند انسان می‌تواند محافظه‌ کار، خلاق، ترسو و... باشد. تحقیقات نشان می‌دهد سازمان‌هایی که رفتار اخلاقی دارند دارای موفقیت بیشتری نسبت به سازمان‌هایی که رفتارهای غیراخلاقی دارند هستند. موفق‌ترین سازمان‌ها‌ فرهنگی همسو با ارزش‌های قوی اخلاقی‌ دارند. در اینجا به این پرسش پاسخ داده می‌شود که آیا بین اخلاق ‌گرایی مدیران و فرهنگ‌ سازمانی رابطه معنادار وجود دارد.

اخلاقیات در سازمان به‌عنوان سیستمی از ارزش‌ها و بایدها و نبایدها تعریف می‌شود که بر اساس آن نیک و بدهای سازمان مشخص و عمل بد از خوب متمایز می‌شود. به‌طورکلی انسان‌ها در بعد فردی و شخصیتی دارای ویژگی‌های خاص اخلاقی هستند که پندار، گفتار و رفتار آنها را شکل می‌دهد.

خواندن کتاب اخلاق گرایی سازمانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام صاحبان کسب و کار در هر زمینه و محصولی پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب اخلاق گرایی سازمانی

اخلاق کلمه‌ای عربی، جمع خُلق و به معنی سرشت، طبع، خوی و سجیه آمده است، خواه آن سرشت و طبع، نیکو و پسندیده باشد مانند شجاعت و جوانمردی و خواه زشت و ناپسند باشد همچون بزدلی و فرومایگی.

اخلاق در اصطلاح دانشمندان و فلاسفه، معانی و کاربردهای متفاوتی دارد که رایج‌ترین و شایع‌ترین آن نزد اندیشمندان و فیلسوفان اسلامی عبارت است از: صفا ت و هیئت‌های پایدار در نفس که موجب صدور افعالی متناسب با آن‌ها به‌طور خودجوش و بدون نیاز به تفکر و تأمل انسان می‌شوند.

اخلاق را مجموعه‌ای از صفات روحی و باطنی انسان تعریف کرده‌اند که به‌صورت اعمال و رفتاری که از خلقیات درونی انسان ناشی می‌شود، بروز ظاهری پیدا می‌کند و بدین سبب گفته می‌شود که اخلاق را از راه آثارش می‌توان تعریف کرد.

اخلاق در اصطلاح علمای اخلاق عبارت از «ملکات نفسانی» است که این ملکات نفسانی یا از فضایل (مانند شجاعت، سخاوت، عفت، صداقت و امانت) و یا از رذایل (مانند دروغ، ترس، بخل، کینه و حسد) است. اخلاق در حقیقت ملکاتی (قدرت و توانایی انجام کاری که در اثر تمرین و ممارست در طبیعت انسان متمکن و جایگزین می‌شود) است که در نفس انسان حاصل می‌شود و بر سلوک و رفتار او تأثیر می‌گذارد تا به اعمال انسان در زندگی جهت دهد. در این معنا موضوع اخلاق، روح انسان است، به شکلی که زشتی و زیبایی خُلق، از ویژگی‌های «روح» است؛ بنابراین می‌توان گفت اخلاق یک حالت درونی است که آن را از رفتار و کردار فرد کشف می‌کنیم.۹

مفهوم اخلاق مدیران

یکی از موقعیت‌های مهمی که در زندگی، فراروی انسان قرار می‌گیرد، موقعیت مدیریت است. در این مسئولیت، انسان در جایگاهی قرار می‌گیرد که بسا با سرنوشت یک ملت و یک نظام سروکار دارد و دست‌کم در یک شهر یا منطقه و یا یک مدرسه، امور عده زیادی از افراد به عهده اوست. بدین لحاظ توفیق در انجام وظایف و رسالت‌های سنگین آن نیازمند اخلاق ویژه‌ای است. با توجه به اهمیت فوق‌العاده مدیریت در جامعه، بررسی دقیق ویژگی‌های اخلاقی مدیر، امری بدیهی و ضروری است و بدین طریق رشته‌ای در اخلاق تحت عنوان، اخلاق مدیریت شکل‌گرفته که می‌توان در تعریف آن چنین گفت:

اخلاق مدیران عبارت است از مجموعه رفتارها و ملکات نفسانی انسان ازآن‌جهت که مدیریت جمعی از انسان‌ها را برای نیل به اهداف خاص عهده‌دار است.

بنابراین اگرچه فضایلی همچون شجاعت، شرح‌صدر، رأفت و رحمت، عدل و احسان، وفا و حلم، بخشش و گذشت، نظم و انضباط و التزام به قانون برای همه انسان‌ها در همه شرایط زندگی خوب و لازم است لکن برای مدیران و کارگزاران پسندیده‌تر و لازم‌تر است و نیز اگرچه اخلاق ناپسندی همچون تکبّر و تفاخر، خشم و غضب، ظلم و جنایت، بی‌نظمی، عجب و غرور و انتقام‌جویی برای همه انسان‌ها و در هر شرایط و موقعیتی زشت و خطرناک است ولی برای مدیران جامعه زشت‌تر و خطرناک‌تر است. 

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۷۵۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۲ صفحه

حجم

۷۵۳٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۲ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان