کتاب آشنایی با سامانههای موقعیتیابی ماهوارهای جهانی
معرفی کتاب آشنایی با سامانههای موقعیتیابی ماهوارهای جهانی
کتاب آشنایی با سامانههای ناوبری ماهواره جهانی GNSS توسط جمیل مهینی اصل گردآوری و ترجمهشده است. این کتاب پیچیدگی و سامانههای ناوبری را به شیوه ساده بیان میکند تا درک بهتری از نحوه عملکرد این سامانه داشته باشیم.
درباره کتاب آشنایی با سامانههای موقعیت¬یابی ماهوارهای جهانی GNSS
سامانههای ناوبری بازندگی انسان گرهخورده و بدون این سامانهها با مشکلاتی مواجه خواهد شد. موضوع کتاب در رابطه با سامانههای ناوبری است که توضیحاتی در رابطه با انواع سامانههای فعال و غیرفعال ارائه میدهد. خواننده با نحوه عملکرد سامانهها، خطاهای آنها، نحوه رفع خطاها و تأثیر آنها بر زندگی روزمره آشنا خواهد شد. مفاهیم سامانههای ناوبری تا حدودی پیچیده هستند اما در این کتاب سعی شده تا نحوه عملکرد آنها بهسادگی بیان شود.
. با ظهور امواج رادیویی در اوایل دهه 1900، سیگنالهای زمانی به کشتیها ارسال میشد. کشتیها از این سیگنالها برای تنظیم سنجشگرهای خود استفاده میکردند. در دهه 1940، LORAN (سیستم ناوبری LOng-RANge) معرفی شد. استفاده از این سیستم به این صورت بود که به کشتیها اجازه میداد موقعیت خود را با استفاده از سیگنالهای رادیویی ایستگاههای LORAN (که در مکانهای معینی در نزدیکی ساحل نصبشده) مشخص کنند. با شروع عصر فضایی، اولین ماهواره به نام اسپوتنیک در سال 1957 به فضا پرتاب شد و چندی نگذشت که دانشمندان در نظر داشتند از یک مدار ماهوارهای شناختهشده برای موقعیتیابی بروی زمین استفاده کنند. با ظهور فناوری¬های جدید، بسیاری از مشکلاتی که دریانوردان و کشتیها با آن روبرو بودند در حال تبدیلشدن به پاورقیهای تاریخ تبدیل شدند.
آنچه تکنیکهای ناوبری را دستخوش تغییر کرده، ظهور سامانههای ناوبری ماهوارهای جهانی (GNSS) است که با راهاندازی سیستم موقعیتیابی جهانی توسط وزارت دفاع ایالاتمتحده در اواخر دههی 1970 آغاز شد. کاربرد اولیه GNSS برای بخش نظامی بود اما بهمرورزمان کاربرد آن در صنایع نقشهبرداری توسعه یافت که عمدتاً با پیشرفتهای چشمگیر در دقت، کارایی و همچنین کاهش هزینهها همراه بود. اکنون وسایل نقلیه دریایی، هوایی و زمینی بهطور مرتب به اطلاعات دقیق موقعیتیابی ارائهشده توسط فناوری GNSS تکیه میکنند. درواقع استفاده از این فناوری (از معدن تا تجهیزات بدون سرنشین و ابزارهایی که نیاز به موقعیتیابی دقیق در هر زمان و مکان دارند) باعث ایجاد نوآوری در صنعت شده است که شامل ترکیب سیستم GNSS با انواع حسگرها و روشهای مختلف است. این رویکرد ترکیبی مطمئناً باعث ایجاد نوآوری در صنعت برای سالهای پیشرو خواهد شد.
خواندن کتاب آشنایی با سامانههای موقعیتیابی ماهوارهای جهانی GNSS را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای همه افرادی که میخواهند با نحوه عملکرد سامانههای ناوبری آشنایی پیدا کنند، مناسب است. پیچیدگیهای این سامانهها به روش ساده بیانشده است.
درباره جمیل مهینی اصل
جمیل مهینی اصل فارغالتحصیل رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات گرایش کاربردها در مقطع کارشناسی و در حال گردآوری کتابی با موضوع پیدایش کیهان است. شروع نوشتن خود را با اولین کتاب به نام آشنایی با سامانههای ناوبری ماهوارهای جهانی GNSS آغاز کرد.
فهرست کتاب آشنایی با سامانههای موقعیت¬یابی ماهوارهای جهانی GNSS
- پیشگفتار
- فصل اول: معرفی GNSS
- فصل دوم: مفاهیم اساسی GNSS
- فصل سوم: سیستمهای ناوبری GNSS
- فصل چهارم: منابع خطاهای GNSS
- فصل پنجم: رفع خطاهای GNSS
- فصل ششم: سیستم GNSS+INS
- فصل هفتم: برنامهها و تجهیزات GNSS
- منابع و مآخذ
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۴۳ صفحه
حجم
۲٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۴۳ صفحه
نظرات کاربران
بسیار علی استاد خیلی مفید بود
ماهواره ایتنترنت بریی همشه تو دخل گوشی پاک نشبده