معرفی و دانلود کتاب تمثیلات + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب تمثیلاتsubscriptionAvailable

کتاب تمثیلات

نوع کتاب
۴.۳(از ۱۶ امتیاز)
پدیدآورندگان: 
محسن قرائتی

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب تمثیلات

کتاب تمثیلات نوشته محسن قرائتی است. از ویژگی‌های مباحث حجّت‌الاسلام و المسلمین قرائتی در برنامه تلویزیونی درسهایی از قرآن، استفاده از تمثیل و تشبیه است که در تفهیم مطلب برای عموم مردم بسیار مؤثّر بوده است.

در این کتاب، سعی شده از میان انبوه تمثیلات و تشبیهات ایشان، یکصد مورد آن انتخاب و در قالب پرسش و پاسخ ارائه گردد. این کتاب با زبانی ساده به مسائل مهمی درباره دین می‌پردازد.

خواندن کتاب تمثیلات را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام علاقه‌مندان به آشنایی با علوم دینی پیشنهاد می‌کنیم

بخشی از کتاب تمثیلات

سؤال: چگونه می‌توانیم حقایق را آن گونه که هست، ببینیم؟

پاسخ: قرآن می‌فرماید: «اتّقوا اللّه و یعلّمکم اللّه»۶از خداوند پروا کنید تا خداوند، حقیقت را به شما بیاموزد.

تقوی به معنای دوری از انواع بدی‌ها و زشتی‌هاست. آری، افراد آلوده از درک بسیاری حقایق محرومند.

کسی که تعصّب قومی، حزبی، نژادی و... دارد، حق را آنگونه که هست نمی‌فهمد، مثل کسیکه عینک سرخ گذاشته و همه چیز را سرخ می‌بیند و شلغم را لبو می‌پندارد و اگر عینک سبز بگذارد، کاه را علف می‌بیند.

اگر آیینه را صیقل دهیم، عکس را درست نشان می‌دهد. آئینه دل نیز باید صیقلی باشد تا معارف را درک کند. دل‌های کینه دار مثل ظرف‌های آلوده است که اگر آب تمیز هم در آن ریخته شود، آلوده می‌شود.

گناه غباری است که نمی‌گذارد انسان واقع بین باشد.

۹

سؤال: آیا هر مسلمانی، مؤمن است یا آنکه میان اسلام و ایمان تفاوت است؟

پاسخ: در قرآن، یکجا می‌خوانیم که مردم وارد دین می‌شوند: «یدخلون فی دین اللّه افواجا»۷و در جای دیگر به کسانی که شعار دینداری می‌دادند گفته می‌شود: هنوز ایمان وارد دلهای شما نشده است: «ولمّا یدخل الایمان فی قلوبکم»۸ یعنی دین باید وارد مردم شود.

آری، دینداری مراحلی دارد: مرحله گرم شدن، مرحله داغ شدن و مرحله پخته شدن. هر گرم و داغی، سرد می‌شود ولی هیچ پخته‌ای خام نمی‌شود.

ورود مردم در دین آسان است؛ هرکس بگوید: «أشهد ان لا اله الاّ اللّه و أشهد انّ محمّداً رسول اللّه»، مسلمان است. این مرحله گرم شدن است. امّا بالاتر از گرم شدن، داغ شدن است. اصحاب پیامبر با احساس و هیجان داغی به جبهه‌ها می‌رفتند و حاضر بودند در کنار پیامبر جان فشانی کنند. ولی قرآن به آنها می‌گوید اگر دین دارید، خمس غنائم جنگی را بدهید: «واعلموا انّما غَنمتُم من شی‌ءٍ فانّ لِلّه خُمُسَه و للرّسول... انْ کنتم آمنتم باللّه»

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب تمثیلات و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتاب:تمثیلات
موضوع:کلیات اسلام
نویسنده:محسن قرائتی
انتشارات:انتشارات درس‌هایی از قرآن
فرمت کتاب:EPUB
حجم فایل کتاب:۰.۷۴ مگابایت
شابک:۹۶۴۵۶۵۲۴۱۳
تعداد صفحه‌ها:۱۲۰ صفحه
قیمت کتاب:۳۰۰۰ تومان
برچسب:مجموعه کارکنان و خانواده، مجموعه ائمه جماعات، مربیان و فعالین نماز

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

نعیمی
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۱/۰۴/۱۸

برای بچه های دبیرستانی که حوصله خواندن کتاب ندارند و شبهاتی در ذهنشون هست خیلی خوبه

۰
کاربر ۵۱۵۴۳۹۰
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۲/۱۱/۱۴

بسیار کتاب خوبی هست و به زیبایی جواب پرسش های مهمی رو داده

۰
reyhaneh1
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۷/۰۷

کتاب خوبی بود، خواندن آن را توصیه می کنم.

۰
کاربر 5324509
مطمئن نیستم.
۱۴۰۴/۰۷/۰۷

سلام و احترام لطفا برای کتاب فهرست بزنید تا مطالعه آن آسان‌تر شود. با سپاس

۰
کاربر 2416593
توصیه می‌کنم.
۱۴۰۴/۰۶/۱۹

خسته نباشید

۰

بریده‌هایی از کتاب

P.Ehsani
۱۱
اگر قطره‌ای چای روی شیشه عینک شما بریزد، فوراً آن را پاک می‌کنید. امّا اگر قطره‌ای چای روی لباس سفید شما بچکد، صبر می‌کنید تا به منزل بروید و لباس خود را عوض کنید. و اگر قطره‌ای روی قالی زیر پای شما بچکد، آن را رها می‌کنید تا مثلاً شب عید به قالی شویی ببرید. خداوند نیز با هرکس به گونه‌ای رفتار می‌نماید و بر اساس شفّافیت یا تیرگی روحش، کیفر او را به تاخیر می‌اندازد.
0_0
۱۰
سؤال: امر به معروف و نهی از منکر، وظیفه همه مسلمانان است یا گروهی خاص؟ پاسخ: برای ماشینی که در مسیر یک طرفه بر خلاف همه رانندگی می‌کند، دو نوع برخورد لازم است: یکی آنکه تمام رانندگان با بوق و چراغ مخالفت خود را با کار او اعلام کنند، دوم آنکه پلیس، راننده را جریمه کند. قرآن نیز هم تمام مسلمانان را به امر به معروف و نهی از منکر سفارش کرده و فرموده است: «کنتم خَیرَ اُمّة اُخرِجَت للنّاس تَأمرون بِالمَعروف و تَنهَون عن المنکر» شما بهترین امّتی هستید که جلوه کرده‌اید به شرط آنکه امر به معروف و نهی از منکر کنید.
0_0
۷
سؤال: چگونه می‌توانیم حقایق را آن گونه که هست، ببینیم؟ پاسخ: قرآن می‌فرماید: «اتّقوا اللّه و یعلّمکم اللّه»از خداوند پروا کنید تا خداوند، حقیقت را به شما بیاموزد. تقوی به معنای دوری از انواع بدی‌ها و زشتی‌هاست. آری، افراد آلوده از درک بسیاری حقایق محرومند.
0_0
۶
آری، دینداری مراحلی دارد: مرحله گرم شدن، مرحله داغ شدن و مرحله پخته شدن. هر گرم و داغی، سرد می‌شود ولی هیچ پخته‌ای خام نمی‌شود.
0_0
۵
آری، کسی در ادّعای خود صادق است که حرکت و اقدامی کند. کسانی که اهل عمل نیستند، در واقع مؤمن نیستند و تنها ادّعای ایمان دارند.
0_0
۵
بسیاری از دانشمندان نیز پدیده‌ها را شناخته‌اند، امّا قصد شناخت پدید آورنده را نداشته‌اند.
کاربر ۵۳۲۸۸۶۲
۴
یستمعون القول فیتّبعون احسنه» بنابراین تصمیمات عجولانه چندان ارزشی ندارد. شخصی به نام صفوان از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله درخواست کرد تا دو ماه فرصت فکر به او داده شود. پیامبرصلی الله علیه وآله فرمود: سه، چهار ماه به تو فرصت می‌دهم. البتّه اگر مسئله روشن باشد، انسان نباید طفره برود. مجرمان در قیامت به دوستان بهشتی خود می‌گویند: مگر در دنیا ما با شما نبودیم؟! پس در اینجا نگاه لطفی به ما داشته باشید تا از خود شما بهره گیریم. دوستان بهشتی می‌گویند: در دنیا ما با شما با هم بودیم، ولی شما بی‌دلیل طفره می‌رفتید. «و لکنّکم فتنتم أنفسکم و تربّصتم» بنابراین آنگاه که مسئله روشن است باید عجله کرد. چنانکه قرآن برای عجله و سرعت و سبقت در بعضی کارها می‌فرماید: «سارعوا»، «سابقوا»، «فاستبقوا» و آنگاه که مسئله روشن نیست و به بررسی و تحقیق نیاز دارد باید بیشتر بررسی شود.
کاربر ۶۰۴۹۴۵
۴
«سعه صدر» به معنای داشتن روح بزرگ است که همچون لاستیک تراکتور از امواج رد شود و تاب بر ندارد در حالی که افراد عادی مثل لاستیک دوچرخه، با اولین موج تاب برمی‌دارند. حضرت علی علیه السلام می‌فرماید: «آلَةُ الرّیاسة سعة الصَّدر»،شرط لازم برای پذیرش هر مسئولیتی، سعه‌صدر است.
0_0
۲
انسان‌هایی هم که خود را ببینند (مقام خود، منافع خود، قبیله خود، حزب خود و...) حاضر نمی‌شوند پا روی آن بگذارند، لذا حرکت و تکاملی ندارند.
کاربر ۹۹۰۰۵۷۵
۲
چرا خداوند گاهی دعای ما را مستجاب نمی‌کند؟ پاسخ: در قرآن می‌خوانیم: «اُدعونی أستَجِب لکم»مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم. اگر شخصی به دیگری گفت: به هنگام برخورد با مشکل به من تلفن کن تا تو را کمک کنم، این جمله لوازم و شرایطی دارد از جمله: ۱- رفاقتت را با من حفظ کنی. ۲- شماره تلفن مرا گم نکنی و شماره را درست