کتاب شناخت و درمان رفتاری کودکان
خواندن نظراتمعرفی کتاب شناخت و درمان رفتاری کودکان
مریم دهقان بنادکی، پژوهشگر است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«مطالعه رفتار دانشآموزان، از اصول مهمّ تعلیم و تربیت است؛ چون نهتنها خود دانشآموزانی که رفتار غیر عادی در کلاس دارند از اثرات آن متأثر میشوند، بلکه همکلاسیها و معلمان نیز از تبعات آن رنج میبرند و این امر به آموزش و فراگیری، لطمه میزند.
ما بهعنوان معلم، مشاور یا والدین باید توجه داشته باشیم که کودک در حال رشد، نگرش خاصی نسبت به خود، محیط اطراف و اطرافیانش دارد و این امر تأثیر بهسزایی در نوع واکنش او و چگونگی برآوردن نیازهایش دارد.
متأسفانه، ما اغلب، فرزندان خود را به دلیل خطاها، اختلالها و ناسازگاریهایشان محکوم میکنیم یا به باد تنبیه و ناسزا میگیریم. هنگامی که فردی مریض میشود هیچگاه او را مقصر نمیشناسیم؛ بلکه بر بالینش مینشینیم، از او پرستاری میکنیم، دارویش را میدهیم و کمک میکنیم تا به سلامتی بازگردد؛ اما همان فرد وقتی عصبی شود، پرخاشگری کند، افسرده شود یا... بر او فشار میآوریم، آزارش میدهیم و....
اغلب مردم تصورات غیر واقعبینانه و مبهمی درباره کودکان دارند. آنها فکر میکنند هیچگاه فرزندانشان مشکلات عاطفی و رفتاری پیدا نخواهند کرد و آنچه در مورد فرزندشان انجام میدهند صحیح است؛ اما واقعیتهای زندگی نشاندهنده آن است که بسیاری از خانوادهها در زمینه رفتارهای فرزندانشان آشنایی کافی ندارند.
در این کتاب، چند مشکل رفتاری شایع بین دانشآموزان ـ که قابل کنترل است ـ در نظر گرفته شده و راهکارهایی جهت بهبود آن (با توجه به تجارب عملی نویسنده) ارائه شده است.
البته در آغاز هر مشکل رفتاری، به بررسی خصوصیات شخصیتی و علل احتمالی هر مشکل پرداخته شده است. کودکی که مشکل رفتاری مورد نظر را دارد لزوماً نباید تمام خصوصیات ذکر شده را داشته باشد و ممکن است چند مورد از علتهای احتمالی در رفتار کودک تأثیر داشته باشند.»
اصول برقراری رابطه انسانی با کودک و نوجوان
احمد بهپژوه
مقابله با خشم در کودکان و نوجوانانزهرا غلامیحیدرآبادی
مهارتهای زندگی (برای کودکان)سیداصغر ساداتیان
بازی درمانیکلیر ملنتین
روانشناسی خانواده موفقفیلیپ مکگراو (دکتر فیل)
شیوههای تربیتی قاطعانه، منطقی و متداومسوزان ابراین
دعوای پدر و مادر (فرزندان طلاق ۳)گری نیومن
کلیدهای شناخت و رفتار با دخترهانانسی ال اسنایدرمن
فرزندان طلاق از نوزاد تا هفده ساله (فرزندان طلاق ۲)ام. گری نیومن
۵۵ نکته تشویقمقصود نعیمیذاکر
آسیبهای اجتماعی و فرزندان ماحامد اختیاری
یک دل و دو خانهگری نیومن
بلوغ جسمی و روانی در دختران، چالشها، خطرات، روشها، تربیت و افت تحصیلیسیداصغر ساداتیان
مجموعه تمرین های شناختی رفتاری برای کودکان و نوجوانانآرزو فراهانی
کمک به کودکان برای بهبود مهارتهای ارتباطی: فعالیتهای درمانی برای معلمان، والدین و درمانگراندبورا پلامر
کلیدهای تربیت فرزند در خانواده های تک سرپرستکارل پیکهارت
آسیبشناسی وفاداری در زندگی زناشوییدیوید لاسترمن