کتاب نالههای بیصدا
معرفی کتاب نالههای بیصدا
نالههای بیصدا نوشته فریدون حقانی کلشتری، روایتگر خاطرات دانشآموزان دبیرستان دخترانهی راه زینب منجیل در زلزلهی ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ گیلان است.
درباره کتاب نالههای بیصدا
این کتاب روایتگر خاطرات دانشآموزان دبیرستان راه زینب منجیل از زلزله این شهر در سال ۱۳۶۹ است.
فریدوپن حقانی کلشتری که در زمان زلزله معلم زبان و ادبیات انگلیسی این مدرسه بوده بعدها از دانشآموزانش میخواهد تا خاطرات خود از این زلزله ویرانگر را بنویسند. او بیش از ۸۰۰ صفحه از این خاطرات را حفظ کرد و آنها را در این کتاب ۱۸۰ صفحهای منتشر کرد.
پیش از این که در این کتاب خاطرات دانشآموزان را بخوانید، در چند صفحه ابتدایی، خحاطرات خود فریدون حقانی را از زلزله سال ۱۳۶۹ میخوانید.
حقانی درباره خاطراتی که آن زمان گرد آورده گفته است: «من از دانشآموزان خواسته بودم که خاطرات شب زلزله را بنویسند. بعد از یک بازه زمانی سه ماهه از وقوع زلزله میخواستم تمام وقایع زلزله آنگونه که اتفاق افتاده بود، ثبت شود. وقتی موضوع انشا را مطرح کردم گفتم: نمیخواهم مثل انشای توصیف فصل بهار، به آن شاخ و بال بدهید و ادبی بنویسید. میخواهم آنچه را که اتفاق افتاده، همانگونه برایم تعریف کنید... بچههایی که این انشاها را نوشته بودند، الان در موقعیتهای مختلف اجتماعی قرار دارند...»
خواندن کتاب نالههای بیصدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتابهای خاطرات و سرگذشتنامه را به خواندن این کتاب دعوت میکنیم.