کتاب اربعین
معرفی کتاب اربعین
کتاب اربعین نوشتهٔ مهدی آقابابایی است. نشر مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر شما را با مراسم اربعین بیشتر آشنا خواهد کرد.
درباره کتاب اربعین
کتاب اربعین در ابتدا میگوید که یکی از معتقدات مردم که همواره سنت بر آن جاری بود تذکار و تشکیل مجلس یادبود برای درگذشتگان پس از گذشت ۴۰ روز بوده است. روز اربعین خویشاوندان و دوستان میت پیرامون همدیگر اجتماع میکنند و برای بزرگداشت متوفی و طلب مغفرت خیرات و مبرات کرده و اشعار و مراثی میخوانند و خصوصیات اخلاقی و مزایای اجتماعی او را بیان میکنند و چون آدمی فراموشکار است و همواره به امور مرگ و آخرت توجهی ندارد، از این جهت تشکیل مجلس چهلم برای زندگان نیز مفید است و آنان را به یاد مرگ میاندازد.
اربعین در لغت به معنی چهلم است. این واژه در اصطلاح اسلامی به یک مراسم مذهبی شیعی گفته میشود. این مراسم مربوط به چهلمین روز پس از درگذشت امام حسین (ع)، بخشی از خانواده و یاران او در کربلا است و هر سال در میان شیعیان محترم شمرده میشود. این روز مصادف است با روز بیستم ماه صفر؛ روزی که باقیماندهٔ خانوادهٔ حسین بن علی از شام به مدینه بازگشتند؛ روزی که «جابر بن عبدالله انصاری»، صحابی پیامبر اسلام، از مدینه به کربلا رسید تا به زیارت قبر حسین بن علی بشتابد. گفته شده است که او نخستین کسی است که قبر امام حسین (ع) را زیارت کرد.
چهلمین روز پس از کشتهشدن حسین بن علی نزد امامیه ارزشی آیینی دارد. بر اساس اعتقادات کهن سر بریدهشدهٔ حسین بن علی در چنین روزی به بدن وی در کربلا ملحق شده است. فاصلهٔ ۴۰ روز از هنگام وفات مؤمن از اعتقادات و باورهای مسلمانان بهشمار میآید. زیارت اربعین در این روز خوانده میشود. همچنین، در گذشته و گاه امروز، در روز اربعین برخی نقاط ایران تعزیه برگزار میکنند. روضهخوانها متن روضه را بر اساس کتاب «روضة الشهدا»ی «ملا حسین کاشفی» میخوانند. در سینهزنی و زنجیرزنی هم اشعاری که صاحبان ذوق و شیفتگان به اهل بیت سرودهاند، خوانده میشود؛ مانند ترکیببند محتشم کاشانی یا ابیاتی که شاعران آن برای مردم شناختهشده نیستند.
خواندن کتاب اربعین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون اربعین حسینی پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب اربعین
«نکته جالب توجه در این قیام آن است که عدهای از بزرگان و دانشمندان شیعه و قاریان عراق مانند سعید بن جبیر و ابراهیم نخعی و عَطِیة عوفی، در رکاب عبد الرحمن بودند. وقتی عبد الرحمن شکست خورد، عَطِیة به سمت فارس گریخت. حجاج در فرمانی، محمد بن قاسم ثقفی به فرماندار فارس نوشت عَطِیة را دستگیر کرده، او را وادار سازد به حضرت علی صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیه ناسزا بگوید و اگر امتناع ورزید چهارصد تازیانه بر وی زده، موی سر و محاسنش را بتراشند. فرماندار فارس عَطِیة را فرا خواند و فرمان حجاج را برایش خواند، عَطِیة زیر بار چنین ننگی نرفت؛ با کمال شهامت چون کوهی استوار ماند و سختترین شکنجهها و تازیانههای امویان را تحمل کرد. این تابعی قهرمان مدتی در فارس اقامت گزید و چون قتیبه بن مسلم بر مسند استانداری خراسان جای گرفت به آنجا رفت و چندی در آن دیار به سر برد. سر انجام وقتی فرمانروایی عراق در دست عُمَرَ بْنَ هُبَیرَة قرار گرفت، عَطِیة نامهای به وی نوشت و خواستار پناهندگی و بازگشت به کوفه شد.»
حجم
۲۷٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
حجم
۲۷٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۱
نظرات کاربران
کتابی مختصر اما مفید و پر از نکات جالب و جذاب ، دوستان حتما این کتاب را مطالعه نمایند ، اطلاعات خیلی خوبی در رابطه با بعضی از اختلافات فقهی شیعه وسنی و همینطور موارد نابی در مورد جناب جابر
السلام علی ولی الله و حبیبه السلام علی خلیل الله و نجیبه السلام علی صفی الله و ابن صفیه السلام علی حسین الشهید المظلوم سلام خدا بر اربعین سلام خدا بر اربعین شهدای کربلا و سلام و صلوات بیکران حضرت حق بر اربعین های حسین
خوب بود. حتی اربعین حسینی را در ابعاد سیاسی همان زمان (یعنی بعد از شهادت حضرت ) نیز بررسی کرده است.
کتاب جمع و جور و خوبیه
خیلی مختصر و مفید بود
به نظرم ی خورده روند کتاب باید تغییر کنه تا خواننده باهاش راحتتر ارتباط برقرار کنه، اما مجموعا خوندنش توصیه میشه.