کتاب حکمت هنر هند
خواندن نظراتمعرفی کتاب حکمت هنر هند
«حکمت هنر هند» نوشته دکتر حسن بلخاری قهی، کتابی درباره تجلی حکمت و تمدن در آثار هنری کشور هند است. نویسنده عقیده دارد از جمله راههای شناخت فرهنگ و تمدن، بررسی هنر و زیباییشناسی در آن تمدن است و از آنجایی که او ریشههای فرهنگ ایرانی را در سرمنشا و آغاز خود پیوسته و گره خورده با فرهنگ هند و مبانی هنری هر دو تمدن هند و ایران را مشترک میداند در این اثر به بررسی هنر و فرهنگ باستانی هند و ریشههای مشترکش با فرهنگ ایرانی پرداخته و بخش مهمی از کتاب را به اندیشههای حِکمی این دو حوزه اختصاص داده است؛ «زیرا در بطن و متن این فرهنگها، هماره رابطهٔ ژرف و تنگاتنگی میان آفرینشهای هنری و حکمت نظری ـ بهویژه در جهانبینی سنتی ـ وجود داشته است؛ نسبتی ژرف که بدون درک و دریافت صحیح آن، راه بردن به کنه آن آفرینشها امکانپذیر نخواهد بود.»
دو حوزه دیگری که در این کتاب بررسی شدهاند،حکمت هنر و زیباییشناسی و ارتباطات گستردهٔ هنر و معماری ایران و هند است.
مطالعه این اثر برای ایرانشناسان و پژوهشگران حوزه تاریخ تمدن و آنها که به مباحث بررسیتطبیقی فرهنگ و تمدنها و اساطیر علاقه دارند، جذاب و سودمند خواهد بود.
قدر؛ نظریه هنر و زیبایی در تمدن اسلامی
حسن بلخاری
مبانی عرفانی هنر و معماری اسلامی؛ دفتر اول و دومحسن بلخاری
هنر اسلامیعفیف بهنسی
نقاشی سغدیالکساندر بلنیتسکی
اسطوره کاوی عشق در فرهنگ ایرانیبهمن نامور مطلق
تجلی معنا در هنر اسلامیجاناتان بلوم
سرگذشت هنر در تمدن اسلامیحسن بلخاری
معماری اسلامیاولگ گرابر و دیگران.
آشنایی با آرای متفکران دربارهی هنر؛ جلد دوم (هنر و زیبایی در نظر متفکران یونان و رم)محمد مددپور
فرش های ترکمنالنا تزاروا
تجربه زیباشناختیدیانا کالینسون
اورنگ؛ مجموعه مقالات دربارهی مبانی نظری هنرحسن بلخاری
اصول فلسفه و عرفان اسلامیحمید مهدویراد
مکتب نگارگری هراتیعقوب آژند
جهان دوگانهی مینیاتور ایرانیمائیس نظرلی
آشنایی با آرای متفکران دربارهی هنر؛ جلد اول (هنر و زیبایی در نظر متفکران شرق)محمد مددپور
عدد، نماد، اسطورهآرش نورآقایی
قدر؛ نظریه هنر و زیبایی در تمدن اسلامیحسن بلخاری
اورنگ؛ مجموعه مقالات دربارهی مبانی نظری هنرحسن بلخاری
مبانی عرفانی هنر و معماری اسلامی؛ دفتر اول و دومحسن بلخاری
۳۴,۰۰۰۵۰%
سلام اپلیکشن طاقچه. من انتقادی دارم ازتون. کتاب حاضر فایلش پی دی اف نیست من به عنوان پژوهشگر این کتاب رو لازم دارم ولی فرمتش با گوشی و تبلت سازگار و اصلا قابل ارجاع نیست! من هزینه کتاب رو پرداختم