کتاب همشهری داستان ـ شماره ۹۱ ـ شهریور ۹۷
نویسنده:هوشنگ ابتهاج، مجید دانش آراسته، بهمن عبدی، اصغر عبداللهی، احمد مسجد جامعی، سالار عبده، کوروش رنجبر، حبیبه جعفریان، مرسده کسروی، محمد طلوعی، مجتبی پورمحسن، الهام فلاح، نسیم مرعشی، شبنم بزرگی، کوبو آبه، آری دلوکا، لاسلو کراسناهورکایی، امیلی ربوتو، جانی اوپینگ، مهدی غبرایی
انتشارات:همشهری داستان
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۴ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی همشهری داستان ـ شماره ۹۱ ـ شهریور ۹۷
همشهری داستان، از سری مجلات گروه همشهری است؛ ماهنامهای در حوزهٔ ادبیات داستانی که شامل داستانهای نویسندههای ایرانی، ترجمهٔ داستانهای نویسندههای خارجی، مصاحبه با نویسندههای ایرانی و خارجی و برندگان جوایز مختلف و... است. اولین نسخهٔ آن در تیرماه ۱۳۸۹ با عنوان ویژهنامهٔ داستانِ خردنامهٔ همشهری منتشر شد و در اردیبهشت ۹۰، با دریافت مجوز مستقل، با عنوان «داستان» روی کیوسکها قرار گرفت.
در پروندههای موضوعی ماهنامهی داستان، شمارهی شهریورماه این مجله به شهر رشت اختصاص دارد. روایتها و داستانهای ایرانی این شماره به قلم نویسندگان و هنرمندان اهل رشت یا کسانی که بخشی از زندگیشان را در رشت گذراندهاند به نگارش درآمده است.
در بخش «درباره زندگی»، هوشنگ ابتهاج از خانهی پدریاش در سالهای دور میگوید. محمد طلوعی و کوروش رنجبر از دیگر نویسندگانی هستند که این شهر را بهگونه متفاوتی توصیف کردهاند.
در بخش «داستان» مجید دانشآراسته، مجتبی پورمحسن، شبنم بزرگی و مرسده کسروی چهار نویسندهی رشتی این شماره هستند و داستان خارجی «کاویتا از پشت شیشه» نیز یک قهرمان رشتی دارد. روایتهای داستانی این شماره با سه مطلب خواندنی نگاهی به گذشتهی رشت و بناهای قدیمی این شهر داردند.
مطالب بخش روایتهای مستند هم حال و هوای رشت دارند؛ از شهرگردی زیر باران تا سفرههای رنگارنگ این شهر. «سرشاخ» روایتی از ورزا جنگ به قلم نسیم مرعشی و «بوشو واشو» خاطرات یک شالیکار از مطالب خواندنی بخش روایتهای مستند هستند.
در بخش «دربارهی داستان»، اصغر عبداللهی رشت را در آثار نویسندهی فقید رشتی اکبر رادی بررسی کرده است.
محرم و سالروز شهادت امام حسین(ع) نزدیک است و احمد مسجدجامعی در مطلبی خواندنی، همنشینی و همدلی آدمها را در مراسم عزاداری سالار شهیدان روایت کرده.
همشهری داستان این شماره، در پنج بخش کلی زیر تقسیمبندی شده است (دربارهٔ زندگی، داستان، روایتهای داستانی، روایتهای مستند، پایان خوش) که فهرست یادداشتهای آن به شرح زیر است:
در آستانه
کاویتا از پشت شیشه |امیلی ربوتو/ ترجمه: فروغ منصورقناعی
روایتهای داستانی:
روایت × سفرنامه راهی رشت | سفرنامهی ژوبر فرانسوی به گیلان در زمان قاجار
روایت × تصویر رشتی که بود | بناهای ازدسترفتهی رشت
روایت × نامه اهالی میل دارند سربلند باشند | نامهی نیما به ذبیحالله صفا در دورهی اقامت در رشت
روایتهای مستند:
یک اتفاق سرشاخ | روایتی از وَرزاجنگ در یکی از روستاهای گیلان | نسیم مرعشی
یک تجربه۱ تاسیان | رشت زیر باران | مهراوه فردوسی
یک شغل بوشو واشو | خاطرات یک شالیکار| هما عبادتی
یک تجربه۲ رشت جشن بیکران | عروس جنوبی در خانوادهی شمالی | سمانه رحیمی
درباره داستان
جستار ملودی شهر بارانی | رشت جانمایهی آثار اکبر رادی| اصغر عبداللهی
گفتوگو زندگی در سیاهی |گفتوگو با امیلی ربوتو دربارهی ادبیات و حفظ هویت نژادی| سالار عبده|ترجمه: حبیبه جعفریان
کارگاه ناداستان از چشم واقعیت | قسمت چهارم: چه چیزی ناداستان را خلاقانه میکند؟ |تئودور ا.ریس چینی|ترجمه: نیلوفر امنزاده
پایان خوش:
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۶ ـ شهریور ۱۴۰۰
همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۵ ـ مرداد ۱۴۰۰همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۴ ـ تیر ۱۴۰۰همشهری داستان
همشهری داستان ـ شماره ۱۲۲ ـ اردیبهشت ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۳ ـ خرداد ۱۴۰۰همشهری داستان ـ شماره ۱۲۱ ـ ویژه نوروز ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۰ ـ اسفند ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۹ ـ بهمن ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۸ ـ دی ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۷ ـ آذر ۹۹بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
تعجب کردم نام استاد ابتهاج را سرچ کردم اثری مستقل از ایشون یافت نکردم. حیف بین اینهمه نویسنده... اسمشون گم شده بود . *************** در این سرای بی کسی کسی به در نمی زند/ به دشت پر ملال ما پرنده پر نمی زند/ یکی
امروز نه آغاز و نه انجام جهان است، ای بس غم و شادی که پس پرده نهان است.. گر مرد رهی غم مخور از دوری و دیری، دانی که رسیدن هنر گام زمان است.. تو رهرو دیرینه سرمنزل عشقی، بنگر که ز خون تو به
یکی از بهترین اقدامات طاقچه، آوردن همشهری داستان بود. دمتون گرم.
دل میستاند از من جان و جان می دهد به من آرام جان و کام جان می دهد به من دلداده ی غریبم و گمنام یار زان یار دلنشین که نشان می دهد به من جانا مراد بخت و جوانی وصال توست کو جاودانه بخت
عاشق شعر هاشون هستم واقعا حس عجیبی به من میده وقتی شعر های استاد ابتهاج رو میخونم ♥️
خیلی خوب بودند.