کتاب همشهری داستان ـ شماره ۹۰ ـ مرداد ۹۷
نویسنده:محسن میرزایی، علی اکبر قاضیزاده، نفیسه مرشدزاده، پیمان اسماعیلی، فیلیپ راث، استفانو بنی، جومپا لاهیری
انتشارات:همشهری داستان
دستهبندی:
امتیاز:
از ۷ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی همشهری داستان ـ شماره ۹۰ ـ مرداد ۹۷
همشهری داستان، از سری مجلات گروه همشهری است؛ ماهنامهای در حوزهٔ ادبیات داستانی که شامل داستانهای نویسندههای ایرانی، ترجمهٔ داستانهای نویسندههای خارجی، مصاحبه با نویسندههای ایرانی و خارجی و برندگان جوایز مختلف و... است. اولین نسخهٔ آن در تیرماه ۱۳۸۹ با عنوان ویژهنامهٔ داستانِ خردنامهٔ همشهری منتشر شد و در اردیبهشت ۹۰، با دریافت مجوز مستقل، با عنوان «داستان» روی کیوسکها قرار گرفت.
«میانفصل تابستانی» عنوان بخشی در شمارۀ مرداد ماه است که جاکومو لنگی، چهار داستان کوتاه ایتالیایی را انتخاب کرده و در این بخش جمعآوری کرده است. همچنین در یادداشتی جداگانه، لنگی توضیحاتی دربارۀ نویسندگان این داستانها داده و دلیل انتخاب این داستانها را هم آورده است. این نویسندگان، فرانچسکو پیکولو، دوناتلا دی پیترانتونیو، والریا پارلا و استفانو بنی هستند.
در ادامۀ بخش داستانهای خارجی، روایتهای داستانی هم حالوهوای ایتالیایی پیدا کرده است. در ادامه، عکسهایی هم از مراسم تشییع محمدرضا شاه منتشر شده است که از مطالب جذاب این بخش است.
در بخش «روایتهای مستند» این شماره، نامههای سال ۱۳۵۵ یک سرباز وظیفه را چاپ کرده است. این نامه، که در ادامۀ انتشار نامههای شمارۀ قبل آمده است، از عاشقانههای زندگیهای آن روزگار و بسیاری موضوعهای دیگر نوشته است.
«دربارۀ زندگی» این شماره، به مناسبت ۱۷ مرداد، روز خبرنگار، شامل دو مصاحبه و روایت از دو خبرنگار قدیمی است؛ محسن میرزایی و علی اکبر قاضیزاده که عمر و جوانیشان را به خبرنگاری گذراندهاند و حالوهوای خبرنگاری پیش از انقلاب میگویند.
همشهری داستان این شماره، در پنج بخش کلی زیر تقسیمبندی شده است (دربارهٔ زندگی، داستان، روایتهای داستانی، روایتهای مستند، پایان خوش) که فهرست یادداشتهای آن به شرح زیر است:
در آستانه
پشت شیشههای رنگی گراندهتل | مریم منصوری
روایتهای داستانی
روایت × سفرنامه۱ میهمان ایتالیایی | سفرنامهی جوزافا باربارو به ایران در قرن نهم
روایت × عکس تشییع در تبعید | عکسهای مراسم تشییع محمدعلی شاه در ایتالیا
روایت × سفرنامه۲ هزار فرسنگ در ایطالی | سفرنامهی محمدعلی پیرزاده نائینی به اروپا
روایتهای مستند
یک نامه کاش من جای تو بودم | نامهنگاری با یک سرباز وظیفه در سال ۱۳۵۵ | سمانه رحیمی
یک مکان یک پنجره برای دیدن | چند قاب از اتاقهای یک شکل | ترین کرگه
یک تجربه نقطههای روشن | چند روایت از «قهرمان کودکی»
درباره داستان
جستار همطناب | نویسندگان ادبیات معاصر ایتالیا از چه مینویسند؟| رینو کاپوتو |ترجمه: وحید باقیپور
گفتوگو مرام ادبی جومپا |گفتوگو با جومپا لاهیری دربارهی زبان و ادبیات ایتالیا | لوئیجی ایپولیتو |ترجمه: ندا علیزاده
کارگاه ناداستان گشایشهای خلاصهای | قسمت سوم: شروع متن با تحلیل و توضیح |تئودور ا.ریس چینی|ترجمه: نیلوفر امنزاده
پایان خوش
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۶ ـ شهریور ۱۴۰۰
همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۵ ـ مرداد ۱۴۰۰همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۴ ـ تیر ۱۴۰۰همشهری داستان
همشهری داستان ـ شماره ۱۲۲ ـ اردیبهشت ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۳ ـ خرداد ۱۴۰۰همشهری داستان ـ شماره ۱۲۱ ـ ویژه نوروز ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۰ ـ اسفند ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۹ ـ بهمن ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۸ ـ دی ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۷ ـ آذر ۹۹بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
میشه ازتون خواهش کنم دانستنیهای همشهری هم در مجله هاتون قرار بدید ممنونم
همشهری داستان در کل مجله ضعیفیه