کتاب همشهری داستان ـ شماره ۸۵ ـ بهمن ۹۶
خواندن نظراتمعرفی همشهری داستان ـ شماره ۸۵ ـ بهمن ۹۶
همشهری داستان، از سری مجلات گروه همشهری است؛ ماهنامهای در حوزهٔ ادبیات داستانی که شامل داستانهای نویسندههای ایرانی، ترجمهٔ داستانهای نویسندههای خارجی، مصاحبه با نویسندههای ایرانی و خارجی و برندگان جوایز مختلف و... است. اولین نسخهٔ آن در تیرماه ۱۳۸۹ با عنوان ویژهنامهٔ داستانِ خردنامهٔ همشهری منتشر شد و در اردیبهشت ۹۰، با دریافت مجوز مستقل، با عنوان «داستان» روی کیوسکها قرار گرفت.
در شمارهٔ ۸۵ همشهری داستان، و در قسمت داستانهای خارجی، سه داستانِ کوتاه از زبان فرانسوی ترجمه شده است که با عنوان «میانفصل زمستان» آمده است. این داستانها را اصغر نوری انتخاب کرده و در یادداشتی، مخاطبان را با نویسندهها آشنا کرده و علتهای این انتخاب داستانهایش را هم آورده است. نویسندههای این داستانها، پاتریک مودیانو، فرانتس بارتلت و ماریهلن لافون هستند.
به بهانه بهمن ماه، بخشی از یادداشتهای این شماره به بهمن ۵۷ اختصاص یافته است. در بخش روایتهای مستند، روایتی از نامهنگاریهای دو دختر، چند ماهی پیش از انقلاب و پس از انقلاب، میخوانیم. در بخش «دربارهٔ زندگی» هم روایت دختر محمدعلی آبرآویز (شاعر سرودههای انقلاب) را میخوانیم. مطلب خواندنی دیگری که در این شماره میخوانید، متن کامل سخنرانی کازوئو ایشیگورو| (نویسندهٔ بازماندهٔ روز) است که برندهٔ جایزهٔ نوبل ادبی ۲۰۱۷ بوده است؛ متن سخنرانی را امیرمهدی حقیقی ترجمه کرده است.
همشهری داستان این شماره در چهار بخش کلی زیر تقسیمبندی شده است (دربارهٔ زندگی، داستان، روایتهای داستانی، روایتهای مستند، پایان خوش) که فهرست یادداشتهای آن به شرح زیر است:
در آستانه
روایت × اعلان ژورنال فرنگی | بازتاب اخبار روزنامههای فرانسه در وقایع اتفاقیه
روایت × نامه بنده تنها هستم | سه نامهی محمد قزوینی به محمدعلی فروغی از اروپا
داستان دنبالهدار داستانهای هزار و یک روز | قسمت یازدهم: سفر قندهار
روایتهای مستند
یک نامه از اوضاع آنجا بگو| نامهنگاریهای دو دختر جوان قبل و بعد از انقلاب ۵۷ | مهراوه فردوسی
یک تجربه ایستگاه اول | خاطرات یک راننده اتوبوس از روزهای انقلاب | رحمخدا اشرف زارعی
تریبون اکتشافات کوچک من | متن سخنرانی نوبل ادبی ۲۰۱۷ کازوئو ایشیگورو| کازوئو ایشیگورو|ترجمه: امیرمهدی حقیقت
پایان خوش
تاریکخانه زنی که از خوابگاه میترسید | نسیبه فضلاللهی
بنفش چرکتاب |دور اروپا در بیستو یک روز| ارما بومبک/ ترجمه: احسان لطفی
مسابقه داستان یکخطی
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۶ ـ شهریور ۱۴۰۰
همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۵ ـ مرداد ۱۴۰۰همشهری داستان
ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۴ ـ تیر ۱۴۰۰همشهری داستان
همشهری داستان ـ شماره ۱۲۲ ـ اردیبهشت ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۳ ـ خرداد ۱۴۰۰همشهری داستان ـ شماره ۱۲۱ ـ ویژه نوروز ۱۴۰۰ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۲۰ ـ اسفند ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۹ ـ بهمن ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۸ ـ دی ۹۹ماهنامه همشهری داستان ـ شماره ۱۱۷ ـ آذر ۹۹بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
چقدر نویسنده داره!!!