معرفی و دانلود کتاب چه کسی پشت خط است؟ + خلاصه رایگان

شیرین بدرلو
انتشارات:
نشر نی

معرفی کتاب چه کسی پشت خط است؟

کتاب چه کسی پشت خط است؟ مجموعه‌داستانی از شیرین بدرلو است که نشر نی آن را منتشر کرده است. این اثر چند روایت کوتاه را کنار هم می‌گذارد که در آن‌ها زن‌ها، خانه‌ها، بدن‌ها، خاطره‌ها و موقعیت‌های روزمره کم‌کم به صحنه‌ی تنش، هراس، میل، حسادت و رهایی تبدیل می‌شوند. داستان‌ها از دل جزئیات آشنا شروع می‌شوند، اما خیلی زود لایه‌های پنهان‌تری از روابط و ذهن شخصیت‌ها را نشان می‌دهند. اگر قرار باشد یک ویژگی مهم از این مجموعه گفته شود، آن دقتش در ثبت لحظه‌هایی است که زندگی عادی ناگهان چهره‌ی دیگری پیدا می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چه کسی پشت خط است؟

کتاب چه کسی پشت خط است؟ نوشته شیرین بدرلو مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه است که بیشتر آن‌ها بر لحظه‌های فشرده، موقعیت‌های ناآرام و ذهنیت شخصیت‌هایی متمرکزند که در ظاهر در دل زندگی معمولی ایستاده‌اند، اما درون‌شان پر از کشمکش، خشم، حسرت، ترس یا میل به گریز است. فضای این داستان‌ها اغلب از خانه، کوچه، ایستگاه، بیمارستان، مغازه یا سفر آغاز می‌شود؛ فضاهایی آشنا که به‌تدریج رنگی ناپایدار و نگران‌کننده می‌گیرند. نویسنده به‌جای تکیه بر حادثه‌های بزرگ، از جزئیات دیداری و حسی استفاده کرده است؛ از آینه و لباس و صدا گرفته تا بو، رنگ، زخم، گرما و سرما. همین جزئیات، جهان داستان‌ها را می‌سازند و نشان می‌دهند که چه‌طور یک اتفاق کوچک می‌تواند لایه‌های پنهان یک رابطه یا یک ذهن را آشکار کند.
کتاب چه کسی پشت خط است؟ از نظر حال‌وهوا مجموعه‌ای یکدست نیست، اما میان داستان‌هایش رشته‌هایی مشترک دیده می‌شود. بسیاری از روایت‌ها به تجربه‌ی زنانه، تنش در روابط خانوادگی، رقابت، فرسودگی، میل به دیده‌شدن، احساس حذف‌شدن و گاهی وسوسه‌ی ناپدیدشدن یا شروعی دیگر نزدیک می‌شوند. در بعضی داستان‌ها مثل آینه، انتهای کوچه، خون‌دماغ، ماشین لباسشویی، در ایستگاه و چمدان شخصیت‌ها در موقعیتی قرار می‌گیرند که باید با تصویری که از خودشان دارند روبه‌رو شوند. بعضی روایت‌ها رنگی وهم‌آلودتر دارند و بعضی دیگر بیشتر بر واقعیت روزمره تکیه کرده‌اند، اما در همۀ آن‌ها نوعی ناآرامی زیر پوست ماجرا جریان دارد. این مجموعه بیش از آن‌که بر پاسخ دادن به سؤالات پافشاری کند، بر ساختن موقعیت‌هایی تکیه دارد که خواننده را وادار می‌کنند به انگیزه‌ها، سکوت‌ها و شکاف‌های میان آدم‌ها دقیق‌تر نگاه کند.

خلاصه داستان چه کسی پشت خط است؟

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
کتاب چه کسی پشت خط است؟ چند داستان کوتاه را دربر می‌گیرد که هر کدام بر برشی حساس از زندگی یک یا چند شخصیت متمرکز شده‌اند. در این داستان‌ها زنانی دیده می‌شوند که با تصویر خود در آینه، با خاطره‌ی خواهر یا خانواده، با فرسودگی زندگی مشترک، با میل به فرار، با حسادت، با بدن و با نگاه دیگران دست‌وپنجه نرم می‌کنند. روایت‌ها از موقعیت‌هایی ساده شروع می‌شوند؛ آماده‌شدن برای دیدار، راه رفتن در کوچه، سفر با قطار، خرید پارچه یا ماندن در خانه. اما همین موقعیت‌های ساده کم‌کم به نقطه‌ای می‌رسند که تنش‌های پنهان را آشکار می‌کنند. حاصل کار مجموعه‌ای است از داستان‌هایی که مرز میان روزمرگی و بحران را باریک و ناپایدار نشان می‌دهند.

چرا باید کتاب چه کسی پشت خط است؟ را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب چه کسی پشت خط است؟ را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب مجموعه‌ای از داستان‌های کوتاه را پیش می‌گذارد که هر کدام بر یک موقعیت فشرده و اثرگذار بنا شده‌اند.
  • داستان‌ها نشان می‌دهند چگونه جزئیات روزمره می‌توانند به نشانه‌های تنش، ترس، میل یا فروپاشی تبدیل شوند.
  • خواننده در این اثر با شخصیت‌هایی روبه‌رو می‌شود که کشمکش‌های درونی‌شان از خلال رفتار، نگاه و خاطره آشکار می‌شود.
  • کتاب برای شناخت فضای داستان‌هایی مناسب است که بر تجربه‌های زنانه و روابط نابرابر تمرکز دارند.
  • تنوع موقعیت‌ها، از خانه و کوچه تا قطار و بیمارستان، باعث می‌شود هر داستان زاویه‌ای تازه از همان ناآرامی پنهان را نشان دهد.
  • این مجموعه برای کسانی جالب است که به داستان‌های کوتاه با تکیه بر تصویرسازی، حس و تعلیق علاقه دارند.

خواندن کتاب چه کسی پشت خط است؟ به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به مجموعه‌داستان‌هایی که بر لحظه‌های بحرانی و پنهان زندگی روزمره تمرکز دارند.
  • خوانندگانی که به داستان‌های شخصیت‌محور با محوریت تنش‌های درونی و روابط خانوادگی علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند روایت‌هایی درباره‌ی حسادت، میل، فرسودگی، ترس و میل به رهایی بخوانند.
  • مخاطبانی که از فضاهای داستانی آشنا اما ناآرام و گاه وهم‌گرفته لذت می‌برند.
  • خوانندگانی که داستان کوتاه را به‌خاطر ایجاز، تمرکز و ضربه‌ی عاطفی آن دنبال می‌کنند.

بخشی از کتاب چه کسی پشت خط است؟

«در زندگی هیچ‌چیز بهتر از داشتن یک ماشین لباسشویی خوب نیست، ماشینی که بیست سال از عمرش گذشته اما هنوز هم راحت هر لکه‌ای را پاک می‌کند، مثلاً لکۀ شکلاتِ کیک تولد روی پیراهن سفید. کی فکرش را می‌کرد آن لکۀ چرب و تیره از روی پیراهن سفید پاک شود، انگار هیچ وقت وجود نداشته؟
ماشین لباسشویی من گوشۀ دنج آشپزخانۀ نقلی‌ام جا خوش کرده، طوری که انگار از ابتدا همان‌جا بوده: زیر پنجره‌ای با پرده‌های پرتقالی گلدار. سفید است و براق با دهانۀ گردِ نقره‌ای. هنوز یادم نرفته روزی که از روی وانت گذاشتندش وسط حیاط. زیر نور خورشید می‌درخشید. همۀ همسایه‌ها از سر تا ته کوچه جمع شده بودند و نگاهش می‌کردند. ایستاده بودم توی ایوان. آب از موهای عنابی‌ام روی کمرم چکه می‌کرد. پیراهن گلدارم خیسِ خیس به تنم چسبیده بود. رفتم جلوتر و نشستم مقابلش. صورتم در استیلِ دهانۀ گِردش چرخ خورد و کشیده شد. همسرم گفت: «یک ماشین لباسشویی برای خانمِ خانه.»
گفتم: «خانۀ ما خیلی کوچک است. جایی برای این چیزها نداریم.»
گفت: «جایش می‌دهم.»»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب چه کسی پشت خط است؟ و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابچه کسی پشت خط است؟
عنوان دیگرمجموعه داستان
موضوعرمان، داستان ایرانی
نویسندهشیرین بدرلو
انتشاراتنشر نی
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۱/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.