معرفی و دانلود کتاب جنگ شد و من... pdf + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب جنگ شد و من...

کتاب جنگ شد و من...

مجموعه اشعار

۵.۰(از ۱ امتیاز)
سمیرا قاسمی
categoryدسته‌بندی:
شعر نو، شعر معاصر

معرفی کتاب جنگ شد و من...

کتاب جنگ شد و من... سروده سمیرا قاسمی است و انتشارات پایان نامه آن را منتشر کرده است. این مجموعه شعر در فضایی آمیخته به دلتنگی، عشق، انتظار و هراس شکل می‌گیرد؛ جایی که تجربه‌ی عاطفیِ فردی با سایه‌ی جنگ گره می‌خورد و از دل این پیوند، شعرهایی کوتاه و فشرده پدید می‌آید. حضور مداوم تصویرهایی مثل ماه، باران، سکوت، موشک و فاصله، حال‌وهوای کتاب را می‌سازد و نشان می‌دهد چگونه عشق می‌تواند هم پناه باشد و هم منشأ اضطراب. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جنگ شد و من...

کتاب جنگ شد و من... مجموعه‌ای از شعرهای سمیرا قاسمی است که بر محور عشق، فقدان، انتظار و اضطراب زیستن در سایه‌ی جنگ شکل گرفته است. مقدمه‌ی کوتاه اثر از جهانی «سرد و آهنی» حرف می‌زند و همین جمله، مسیر کلی شعرها را روشن می‌کند: شاعر می‌خواهد در فضایی تیره، کلمات را به‌سوی عشق و معنا ببرد. در این مجموعه، احساسات شخصی از جهان بیرون جدا نیستند؛ دلتنگیِ عاشقانه در کنار ترس از موشک، دوری، مرگ و نرسیدن قرار می‌گیرد و به‌تدریج تصویری از زیستن در وضعیت ناپایدار می‌سازد.
کتاب جنگ شد و من... از شعرهای کوتاه و میان‌بلندی تشکیل شده که بیشتر بر یک لحظه، یک حس یا یک تصویر متمرکز می‌شوند. ماه، ستاره، باران، باد، پنجره، صندلی خالی، تاریکی و نور از تصویرهای پرتکرار این مجموعه‌اند و هرکدام بار عاطفی مشخصی دارند. ماه گاهی نشانه‌ی امید است و گاهی یادآور دوری؛ باران هم‌زمان اشک، انتظار و بی‌تابی را تداعی می‌کند. در کنار این تصویرها، واژه‌هایی مثل جنگ، موشک، آتش‌بس و ویرانی، فضای عاشقانه‌ی شعرها را از حالت صرفاً شخصی بیرون می‌آورند و به آن بُعدی تلخ‌تر می‌دهند.
کتاب جنگ شد و من... بیش از آنکه بر پیچیدگی زبانی تکیه کند، بر تکرار عاطفه و امتداد یک حال در شعرهای مختلف استوار است. گوینده‌ی شعرها مدام میان امید و فرسودگی، ماندن و رفتن، رؤیا و واقعیت در رفت‌وآمد است. در یک شعر، انتظار روشن‌کننده‌ی جان است و در شعری دیگر، همان انتظار به یخ‌زدگی دل و ایستادن قلب می‌رسد. همین نوسان، حال‌وهوای مجموعه را می‌سازد. ویراستاری ژیلا رسولی نیز در شناسنامه‌ی اثر آمده و نشان می‌دهد این مجموعه با تمرکز بر ارائه‌ی یک دفتر عاطفیِ یکدست شکل گرفته است.

خلاصه کتاب جنگ شد و من...

کتاب جنگ شد و من... روایت پیوسته‌ی دلی است که هم درگیر عشق است و هم زیر فشار ناامنی و دوری نفس می‌کشد. شعرها از لحظه‌های کوچک و شخصی آغاز می‌شوند: فکرکردن به معشوق، خیره‌شدن به ماه، فشردن بالش، مرور عکس‌ها و حرف‌ها. اما خیلی زود جنگ به این جهان خصوصی راه پیدا می‌کند؛ موشک، ترس جان، آتش‌بس و بیمِ نرسیدن، عشق را به تجربه‌ای لرزان و ناتمام تبدیل می‌کنند.
در سراسر مجموعه، گوینده میان امید به دیدار و آگاهی از فقدان در نوسان است. او گاهی از زنده‌ماندن برای یک قرار حرف می‌زند و گاهی از فرسودگی، سکوت و تمام‌شدن. حاصل این رفت‌وآمد، دفتر شعری است که عشق را نه جدا از جهان، بلکه در دل آشوب و تهدید نشان می‌دهد.

چرا باید کتاب جنگ شد و من... را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب جنگ شد و من... را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این کتاب پیوند میان عشق و فضای جنگ‌زده را در قالب شعرهای کوتاه و متمرکز نشان می‌دهد.
  • خواننده با مجموعه‌ای از تصویرهای تکرارشونده مثل ماه، باران، باد و تاریکی روبه‌رو می‌شود که حال عاطفی شعرها را شکل می‌دهند.
  • این اثر برای شناخت لحن شعریِ مبتنی بر دلتنگی، انتظار و نوسان میان امید و فرسودگی مفید است.
  • شعرها تجربه‌ی زیستن در ناامنی را از زاویه‌ی رابطه‌ی عاطفی بیان می‌کنند، نه فقط از منظر حادثه و خبر.
  • کوتاهی بسیاری از شعرها باعث می‌شود بتوان حال‌وهوای کلی مجموعه را به‌تدریج و قطعه‌قطعه دنبال کرد.

خواندن کتاب جنگ شد و من... به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به شعر معاصر فارسی که به مضمون‌های عشق، دوری و انتظار گرایش دارند.
  • خوانندگانی که می‌خواهند بازتاب جنگ و ناامنی را در بیان عاطفی و شخصی ببینند.
  • کسانی که از شعرهای کوتاه با تصویرهای روشن و حس‌های مستقیم استقبال می‌کنند.
  • مخاطبانی که به دفترهای شعریِ یکدست از نظر حال‌وهوا و درون‌مایه علاقه دارند.
  • کسانی که می‌خواهند مجموعه‌ای مبتنی بر دلتنگی، امید و ترسِ هم‌زمان را بخوانند.

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب جنگ شد و من... و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابجنگ شد و من...
عنوان دیگرمجموعه اشعار
موضوعشعر نو، شعر معاصر
نویسندهسمیرا قاسمی
انتشاراتانتشارات پایان نامه
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۴۰۵/۰۶/۲۴
فرمت کتابPDF
برچسبادبیات ایران

نظری برای کتاب ثبت نشده است.